Το όραμα και ο στόχος της Emirates για την Κύπρο

«Οι συνδέσεις μεταξύ Κύπρου και Ντουμπάι έχουν γίνει ολοένα και πιο σημαντικές, καθώς και οι δύο περιοχές γίνονται βασικά επιχειρηματικά και οικονομικά κέντρα στις αντίστοιχες περιοχές τους», τονίζει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews o Country Manager της Κύπρου, Khalid Alzarooni. 

Υπογραμμίζοντας πως η απευθείας σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ντουμπάι είναι επίσης σημαντική για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν και τις δύο τοποθεσίες για να συνδεθούν σε άλλους προορισμούς, ο κ. Alzarooni σημειώνει πως ως Country Manager της Κύπρου, στόχος του είναι να διατηρήσει ισχυρή τη σχέση και τις συνδέσεις μεταξύ του Ντουμπάι και της χώρας μας. 

Ο Khalid Alzarooni αναφέρεται επίσης στις αλλαγές που επέφερε στη βιομηχανία της αεροπορίας η πανδημία, στη συνεργασία Emirates και Expo 2020 Dubai, καθώς και στην υπόσχεση της εταιρείας προς τους πελάτες της. Μια υπόσχεση που, όπως υποδεικνύει, παραμένει αμετάβλητη από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία της, το 1985. 
 

Διαβάστε ακόμα:

Λένε όχι στην υποχρεωτική τηλεργασία οι εργοδότες
 

Η μεγάλη Black Week και τα out of stock προϊόντα

 

Πόσο έχει αλλάξει η βιομηχανία της αεροπορίας λόγω της πανδημίας, και κυρίως στο κομμάτι της ασφάλειας και της υγείας;

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αλλάξει σημαντικά από την έναρξη της πανδημίας, καθώς χρειάστηκαν να προσαρμοστούν στα νέα πρότυπα, όσον αφορά την τεχνολογία και τον τρόπο διεξαγωγής των πτήσεων. Στην Emirates, υιοθετήθηκαν άμεσα σημαντικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, καθιστώντας μας μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε τεχνολογίες και υπηρεσίες που βελτιστοποιούν την επεξεργασία των στοιχειών των επιβατών και μειώνουν τους χρόνους αναμονής, προσφέροντας μια γρηγορότερη εμπειρία που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Τα γκισέ check‑in μας διαθέτουν προστατευτικά αντιμικροβιακά διαχωριστικά και έχουμε τοποθετήσει στο δάπεδο αυτοκόλλητα που σας βοηθούν να διατηρείτε αποστάσεις ασφαλείας στις ουρές. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα αυτοματοποιημένα γκισέ check‑in και παράδοσης αποσκευών.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για χρήση της βιομετρικής μας οδού και να ζήσετε την εμπειρία ενός ανέπαφου ταξιδιού στον Τερματικό Αεροσταθμό 3 της Emirates στο Ντομπάι μέσω της δυνατότητας αναγνώρισης προσώπου μόνου.

Οι συνδέσεις Κύπρου και Ντουμπάι

Πρόσφατα είδαμε πτήσεις από Λάρνακα προς Ντουμπάι. Ποιους νέους προορισμούς να αναμένουμε στο μέλλον από Κύπρο;

Συνδέουμε την Κύπρο με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Ντουμπάι, ενισχύοντας τις ευκαιρίες για εμπόριο και τουρισμό. Η Emirates διαθέτει αεροσκάφος Boeing 777 στην Κύπρο όλο το χρόνο, με χωρητικότητα άνω των 20.000 θέσεων το μήνα.

Με την Emirates, οι Κύπριοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 120 προορισμούς σε όλο τον κόσμο μέσω μιας στάσης στο Ντουμπάι. Πρόσφατα προσθέσαμε μια ακόμη συχνότητα στο Ντουμπάι, αυξάνοντας τις συνολικές πτήσεις μας από το αεροδρόμιο Λάρνακας της Κύπρου σε πέντε την εβδομάδα.

Διευκολύνουμε επίσης το εμπόριο μέσω της εισαγωγής και εξαγωγής φορτίου μεταφέροντας πάνω από 200 τόνους από και προς τη χώρα σε μηνιαία βάση.

Πόσο σημαντική είναι για την Κύπρο η σύνδεση με το Ντουμπάι και το αντίστροφο;

Το Ντουμπάι είναι ένα κέντρο για προορισμούς σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη σύνδεση της Κύπρου με την Ασία και την Ωκεανία. Η πόλη φιλοξενεί επίσης μεγάλο αριθμό διεθνών επιχειρήσεων και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για συναντήσεις και διεξαγωγή διαφόρων επιχειρηματικών έργων. Η Κύπρος είναι επίσης ένας σημαντικός προορισμός για το Ντουμπάι, καθώς συνδέεται με πολλές περιοχές στην Ευρώπη και την Αφρική.

Για πολλούς ταξιδιώτες, είτε για λόγους αναψυχής είτε για λόγους επαγγελματικούς, η Ευρώπη είναι ένας σημαντικός οικονομικός, πολιτιστικός και ιστορικός κόμβος, ενώ η Αφρική είναι ένας ελκυστικός προορισμός για περιπέτειες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Οι συνδέσεις μεταξύ Κύπρου και Ντουμπάι έχουν γίνει ολοένα και πιο σημαντικές, καθώς και οι δύο περιοχές γίνονται βασικά επιχειρηματικά και οικονομικά κέντρα στις αντίστοιχες περιοχές τους.

Η συνεργασία Emirates και Expo 2020 Dubai

Τι σημαίνει η συνεργασία Emirates και Expo 2020 Dubai;

Ως Κορυφαίος Συνεργάτης της Expo 2020 Dubai, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε σημαντικό μέρος μιας μεγάλης κλίμακας διεθνούς εκδήλωσης, η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις χώρες του κόσμου στο Ντουμπάι.

Το Ντουμπάι έχει πραγματικά κάτι για όλους και καθώς η πόλη μας φιλοξενεί την Expo 2020, ο ενθουσιασμός και η γκάμα των αξιοθέατων για τους επισκέπτες θα αυξηθούν, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων μοναδικών εμπειριών.

Το Expo 2020 Dubai είναι η πρώτη Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξενήθηκε ποτέ στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Νότιας Ασίας. Μέσα από το θέμα του Connecting Minds, Creating the Future, το Expo 2020 Dubai στοχεύει να εμπνεύσει τους ανθρώπους αναδεικνύοντας τα καλύτερα παραδείγματα συνεργασίας και καινοτομίας από όλο τον κόσμο, μέσω βιωσιμότητας, κινητικότητας και ευκαιριών.

Το πρόγραμμα των έξι μηνών θα είναι γεμάτο εμπειρίες που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλούσιας σειράς θεματικών εβδομάδων, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, ενώ οι λάτρεις της τέχνης και της κουλτούρας, οι φανατικοί της τεχνολογίας και της καινοτομίας μπορούν να απολαύσουν εκθέσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, ζωντανές εμφανίσεις και άλλα πολλά.

Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν από το εθνικό τους περίπτερο για μια γεύση από το σπίτι, τα 190 άλλα περίπτερα των άλλων χωρών για να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και ξεχωριστές προσφορές, ή διάφορα θεματικά και ειδικά περίπτερα για να πάρουν μια γεύση από το μέλλον και τις καινοτομίες που κάνουν τη διαφορά στον κόσμο του αύριο.

Στο περίπτερο της Emirates, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν το μέλλον της εμπορικής αεροπορίας. Στο κέντρο αυτού του περιπτέρου, οι επισκέπτες μπορούν να εμπλακούν σε καθηλωτικές εμπειρίες που θα δώσουν μια ματιά στο μέλλον του σχεδιασμού καμπίνας αεροσκαφών, πώς επαναπροσδιορίζεται η πτητική εμπειρία, καθώς και τα επερχόμενα υλικά και τεχνολογίες που θα βελτιώσουν την απόδοση πτήσης και την οικονομία καυσίμου για ένα βιώσιμο μέλλον. Οι επισκέπτες δεν πρέπει επίσης να χάσουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν ένα αεροσκάφος και να ασχοληθούν με διαδραστικά εκθέματα που κάνουν μια εισαγωγή στις αρχές των πτήσεων.

Η πόλη μας άνοιξε ξανά για επισκέπτες και επιχειρήσεις τον Ιούλιο του 2020, και είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το Ντουμπάι, με ασφάλεια.

Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στα ταξίδια και σε ποια εργαλεία έχει επενδύσει η Emirates (π.χ. ανέπαφες εφαρμογές);

Η κύρια προτεραιότητα για εμάς στην Emirates είναι η υγεία και η ασφάλεια των πελατών μας. Υιοθετήσαμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων ασφαλείας σε κάθε βήμα του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων των ανέπαφων τεχνολογιών. Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες που περνούν από το Ντουμπάι ή φεύγουν από το Ντουμπάι να σαρώσουν τα διαβατήριά τους χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR και να ακολουθήσουν μια βιομετρική διαδρομή που τους περνάει από το αεροδρόμιο χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής επαλήθευσης που παρέχονται στο αεροδρόμιο, οι άνθρωποι θα μπορούν να πετούν χωρίς ανησυχία, με ασφάλεια, ενώ θα απολαμβάνουν την υπηρεσία που έχουν συνηθίσει από την Emirates.

Οι Υγειονομικές Αρχές του Ντουμπάι (DHA) και η Emirates συμφώνησαν πρόσφατα να προχωρήσουν στην ψηφιακή επαλήθευση και να ξεκινήσουν να τρέχουν το ταξιδιωτικό έγγραφο της IATA, όπου οι πελάτες έχουν όλα τα έγγραφά τους απευθείας στα χέρια τους στο smartphone τους. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR στο Ντουμπάι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν check-in χωρίς να παρουσιάσουν τη φυσική τους αναφορά δοκιμής COVID-19 PCR.

Επίσης, οι πελάτες που έχουν λάβει τον εμβολιασμό τους για τον COVID-19 σε ένα κέντρο υγείας DHA στο Ντουμπάι μπορούν, μαζί με τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID-19 PCR, να συγχρονίσουν τα έγγραφά τους κατά το check-in πτήσης.

Οι νέες απλοποιημένες διαδικασίες επαλήθευσης θα επιτρέψουν ασφαλείς και ταχύτερους χρόνους διεκπεραίωσης για πελάτες που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες επικυρώνονται και  με τις απαιτήσεις εισόδου του προορισμού του ταξιδιώτη.

Το DNA της Emirates

Ποιο το όραμα σας ως Country Manager για την Κύπρο και ποιοι οι στρατηγικοί σας στόχοι;

Είναι τιμή μου να είμαι ο Country Manager της Κύπρου και έχω στόχο να διατηρήσω ισχυρή τη σχέση και τις συνδέσεις μεταξύ του Ντουμπάι και της Κύπρου, καθώς είμαστε και οι δύο διεθνείς κόμβοι επιχειρήσεων, οικονομικών και στο σταυροδρόμι μεταξύ ηπείρων.

Καθώς και οι δύο χώρες βρίσκονται στα αντίστοιχα κέντρα τους, η απευθείας σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ντουμπάι είναι επίσης σημαντική για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν και τις δύο τοποθεσίες για να συνδεθούν σε άλλους προορισμούς.

Η υπόσχεσή μας προς τους πελάτες μας παραμένει αμετάβλητη από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας, το 1985. Η συνεχής επιδίωξη της καινοτομίας και η λογική του «να είσαι καλύτερος» είναι ενσωματωμένα στο DNA της Emirates και μας παρακινεί να προσφέρουμε ταξιδιωτικές εμπειρίες βασισμένες στην άνεση για όλους τους επιβάτες μας ανεξάρτητα από την κατηγορία καμπίνας που επιλέγουν.

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι