Ermes Group: Κινήσεις ματ για το 2018

Σε στρατηγικές ενέργειες προχώρησε ο Όμιλος Ermes εντός του 2018, ορισμένες από τις οποίες είχαν εξαγγελθεί από το 2017, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Καρακόϊδας κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρακόϊδας αναφέρθηκε στην υπογραφή συμφωνίας του Ομίλου τον περασμένο Ιούλιο με τον Όμιλο Matalan που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία όπου διαθέτει περισσότερα από 220 καταστήματα με είδη ένδυσης και οικιακού εξοπλισμού, ενώ ο τζίρος της ξεπέρασε τα 1,8 δις ευρώ ενώ το μερίδιο αγοράς της αγγίζει το 10% στη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα τον Ιούνιο του 2018 βγήκε online το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα του Ομίλου με την επωνυμία milliniouni.com και μέσα σε δυόμισι μήνες κατάφερε να βρίσκεται στην 545η θέση σε επισκεψιμότητα. Από τον Οκτώβριο αναμένεται η ελληνική έκδοση του διαδικτυακού καταστήματος, ενώ θα υπάρξει και διπλασιασμός των brands.

Σε ό,τι αφορά το κατάστημα Debenhams στο The Mall of Cyprus, έχει αναβαθμιστεί το τμήμα ομορφίας και έχει εμπλουτιστεί με διαδραστικά εργαλεία και νέες μάρκες προϊόντων, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα μόδας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καρακόϊδας ανέφερε ότι έχει προσληφθεί διεθνής σύμβουλος για τον σχεδιασμό νέας γενιάς καταστημάτων και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν εμφανές μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σημειώνεται πως πέρσι ο Όμιλος εξήγγειλε τη συνεργασία του με τον Όμιλο  SPAR και την περασμένη εβδομάδα άρχισε και επίσημα την λειτουργία του το πρώτο κατάστημα στην Λάρνακα όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να μεταφέρουν λεφτά χτο εξωτερικό και να αγοράσουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Σύντομα, επίσης, αναμένεται να λανσαριστεί το πρόγραμμα επιβράβευσης του Ομίλου με την επωνυμία Unique, το οποίο πρόκειται για πρόγραμμα επιβράβευσης σε τρία επίπδα. Η ανταμοιβή των πελατών του Ομίλου θα πολλαπλασιάζεται ανάλογα με το ύψος των αγορών τους, ενώ θα παρακολουθείται και η καταναλωτική συνήθεια των πελατών.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Ανηλιάδης, ανέφερε πως ο Όμιλος προχωρεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα την επέκταση των υφιστάμενων καταστημάτων SuperHome Centre  καθώς και με την δημιουργία νέων. Για τη εξασφάλιση του επεκτατικού προγράμματος, πρόσθεσε, έχει εξασφαλιστεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος, έχουν μεταστεγαστεί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σε νέους μεγαλύτερους χώρους και προχωρεί με την βοήθεια εξωτερικών συμβούλων στην πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων αποθήκευσης και logistics.

Στη ΝΟVARIO που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης των αλυσίδων καταστημάτων Scandia & Mega Electric, ολοκληρώθηκε το 2017 η λειτοργική τους συγχώνευση με αποτέλεσμμα τη σημαντική μείωση των λειτουργικών τους εξόδων και τη σημαντική αύξηση των χονδικών πωλήσεων κυρίως σε άλλες εταιρείες του Ομίλου. Σημειώνεται πως ως ανεξάρτητες, οι δύο αλυσίδες ήταν ζημιογόνες ενώ τώρα η NOVARIO αμέσως μετά τη λειτουργική συγχώνευση είναι ήδη κερδοφόρα.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία