Ermes: Ποντάρει στα SPAR, μειώνει τις ζημιές

Στην περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής επίδοσης και απόδοσης του Συγκροτήματος Ermes βραχυπρόθεσμα αναμένεται να συμβάλει η εισαγωγή της αλυσίδας SPAR στην Κύπρο, του μεγαλύτερου δικτύου καταστημάτων, με παρουσία σε 44 χώρες και κύκλο εργασιών €33 δισ.

Η πρώτη υπεραγορά SPAR ετοιμάζεται να ανοίξει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου στην περιοχή Δροσιάς, στη Λάρνακα.

Σε ανακοίνωσή της η Ermes Department Stores Plc, για τα μη ελεγμένα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς,  εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2018 θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2017.

Λιγότερες ζημιές
Ο κύκλος εργασιών για το πρώτο εξάμηνο του 2018 έφτασε στα €73,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση €4 εκατ. ή σε ποσοστό 5,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα μικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα ανήλθαν στα €27,5 εκατ. έναντι €26,2 εκατ., καταγράφοντας άνοδο €1,4 εκατ. ή 5%.

Συνολικά, το Συγκρότημα παρουσίασε ζημιές για το πρώτο εξάμηνο του 2018 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες πριν από τη φορολογία €1,1 εκατ., βελτιώνοντας την απόδοσή του κατά €1 εκατ. σε σχέση με ζημιές €2,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Οι συνολικές ζημιές του πρώτου εξαμήνου έφτασαν το €1,8 εκατ. σημειώνοντας βελτίωση €0,9 εκατ. από τις ζημιές €2,7 εκατ. που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Milliouni και ανακαίνιση
Σημειώνεται ότι το Συγκρότημα βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης και επανατοποθέτησης των δραστηριοτήτων του και λιανικού του προφίλ, με στόχο την επανατοποθέτησή τους, έτσι που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα της αγοράς το σημερινό καταναλωτή, ο οποίος έχει αλλάξει τις συνήθειες και προτιμήσεις του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Συγκρότημα αναπροσαρμόζει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρει και εισάγει νέες σειρές, ενώ εκεί που χρειάζεται συρρικνώνει δραστηριότητες, αλλού τις επεκτείνει και εκεί που υπάρχει κενό στην αγορά προγραμματίζει τη δραστηριοποίησή του σε νέα λιανικά προφίλ.

Το Συγκρότημα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρονικού mall στην Κύπρο, με την ονομασία Milliouni, η έναρξη των δραστηριοτήτων του οποίου πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2018, προσφέροντας προϊόντα από περισσότερα από 160 σήματα, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση του μεγαλύτερου τμήματος του πολυκαταστήματος στο The Mall of Cyprus.

Δειτε Επισης

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Στις 4 Ιουνίου η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το χαλλούμι
Γλύκανε ο καφές... Ανάμεσα στις χώρες με μείωση της τιμής του η Κύπρος
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Σημαντική μείωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο
Άλλα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στον Δήμο Λευκωσίας
Σιτάρι: Αδειάζουν οι αποθήκες-Εντείνονται οι ανησυχίες για τα τρόφιμα
CTC: Πού οφείλεται η καθυστέρηση και πότε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2023
Nordsea: Νέα εμφάνιση, ίδια σταθερή ποιότητα, ίδια υπέροχη γεύση
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο