Τα new entries των υπεραγορών το 2018

Τουλάχιστον επτά νέα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων υπεραγορών επιφυλάσσει το 2018, με τις γνωστές εταιρείες του λιανικού εμπορίου να επεκτείνουν σημαντικά το δίκτυο των καταστημάτων τους.

Ο χάρτης του λιανεμπορίου αναμένεται να διαφοροποιηθεί μετά το προγραμματισμένο άνοιγμα νέων καταστημάτων από αλυσίδες όπως ΑλφαΜέγα, Αθηαινίτης, METRO ΑΕΒΕ και Spar.

ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Σε Λακατάμια, Κίτι και Πάφο
Με τρίγωνο υπεραγορών μπορεί να παρομοιαστεί η Λακατάμια, καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση στην ίδια περιοχή θα υπάρχουν συνολικά τρεις υπεραγορές. Μέσα στη νέα χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει το νέο κατάστημα της υπεραγοράς ΑλφαΜέγα, πολύ κοντά στις υφιστάμενες υπεραγορές Lidl και Κκολιάς, ενώ σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων βρίσκεται και η υπεραγορά Ιωαννίδης. 

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι μαρίνες της Κύπρου

Διαβάστε ακόμα: Γ. Μηνά: Τεράστια η αλλαγή στην Φώτος Φωτιάδης Διανομείς

Το νέο κατάστημα, με έκταση γύρω στα 3,000 μέτρα, το οποίο ανεγείρεται σε ιδιόκτητο τεμάχιο γης που αγοράστηκε το 2016, προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2018.

Διαβάστε ακόμα: Κάθοδος ΑλφαΜέγα στη Λακατάμια

Θα πρόκειται για την πέμπτη υπεραγορά της αλυσίδας στη Λευκωσία, η οποία επί του παρόντος απαριθμεί 12 καταστήματα παγκύπρια, συμπεριλαμβανομένου και του convenience store στη μαρίνα Λεμεσού.

Η πρώτη υπεραγορά που θα λειτουργήσει η εταιρεία εντός του 2018 θα είναι στο Κίτι, στην πρώην υπεραγορά Ορφανίδης, σε χώρο 2.000 τ.μ. 

Διαβάστε ακόμα: ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Έρχεται το κατάστημα στο Κίτι

Το νέο κατάστημα, το οποίο θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2018, αναμένεται να διαφοροποιήσει το σκηνικό του λιανικού εμπορίου στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει το Lidl στο Μενεού, ενώ στην περιοχή υπάρχουν επιλογές όπως Σκλαβενίτης, POPLIFE Supermarkets, Mas και Smart.
​​​​

Παράλληλα, στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου η αλυσίδα υπεραγορών ΑλφαΜέγα προγραμματίζει το άνοιγμα δεύτερου καταστήματος στην Πάφο. 

Διαβάστε ακόμα: ΑλφαΜέγα: Δεύτερη υπεραγορά στην Πάφο το 2018

Η δεύτερη υπεραγορά της εταιρείας στην Πάφο θα λειτουργήσει στο πρώην E&S Αφροδίτη, το οποίο έχει εξαγοραστεί, σε έναν χώρο συνολικής έκτασης 2,500 τ.μ, επί της λεωφόρου Αποστόλου Παύλου.

Η τοποθεσία στην οποία θα ανεγερθεί η υπεραγορά βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο της Πάφου, ενώ είναι κοντά στον πιο τουριστικό δρόμο της πόλης, στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων

ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ: Στο Nicosia Mall;
Με τις εργασίες για το νέο mall στην περιοχή Λακατάμιας - Ανθούπολης να προχωρούν εντατικά, εντείνεται το ενδιαφέρον για το κατά πόσο η γνωστή υπεραγορά Αθηαινίτης, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με το εμπορικό κέντρο, θα λειτουργήσει όντως εντός του Nicosia Mall ή θα επιλέξει να δραστηριοποιηθεί αυτόνομα σε διαφορετική τοποθεσία και ιδιόκτητη υπεραγορά στην Ανθούπολη. 

Σημειώνεται ότι οι εργασίες κατασκευής του Nicosia Mall, οι οποίες επανάρχισαν στις αρχές Οκτωβρίου του 2017, αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2018 που υπολογίζεται και η λειτουργία του νέου mall.

Διαβάστε ακόμα: Το στοίχημα του Mall στην Ανθούπολη και της Τρ. Κύπρου

SPAR
Το πλάνο ανάπτυξης της θα αρχίσει να υλοποιεί από το 2018 η Spar, μετά την ανακοίνωση για την κάθοδό της στην κυπριακή αγορά τον Ιούλιο του 2017 μέσω της συνεργασίας με την Ermes Department Storew, μέλος του Ομίλου της Cyprus Trading Corporation. Η Spar Cyprus θα αναπτύξει παγκύπριο δίκτυο καταστημάτων σε τρεις τύπους, υπεραγορές, supermarkets και καταστήματα express. Τα πρώτα Spar στην Κύπρο αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ, σύμφωνα με τα πλάνα, περισσότερα από 20 καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός της επόμενης πενταετίας. 

Διαβάστε ακόμα: Αρχές του 2018 η κάθοδος SPAR στην Κύπρο

Η Spar Cyprus θα αναπτυχθεί είτε μέσω της μετατροπής υφιστάμενων καταστημάτων στο μοντέλο SPAR είτε μέσω νέων ιδιόκτητων καταστημάτων που θα αναπτυχθούν από την Ermes.

PAPANTONIOU: Ενδιαφέρον για Λευκωσία
Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από τις υπεραγορές Παπαντωνίου για κάθοδο στη Λευκωσία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές για εξεύρεση του χώρου, στον οποία αναμένεται να στεγαστεί η πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην πρωτεύουσα. 

Όπως είχε δηλώσει στο InBusinessNews ο διευθύνων σύμβουλος της CAC Papantoniou, Χαράλαμπος Παπαντωνίου «διερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο καθόδου στη Λευκωσία».

Διαβάστε ακόμα: Παπαντωνίου: «Διερευνάται σοβαρά η κάθοδος στη Λευκωσία»

Αν και η νέα υπεραγορά ενδεχομένως να είναι εντός των ορίων του Δήμου Έγκωμης, ωστόσο ο κ. Παπαντωνίου απέκλεισε το ενδεχόμενο να στεγαστεί σε τεμάχιο γης που γειτνιάζει με το “Café Nero”.

METRO ΑΕΒΕ: Έρχεται Λεμεσό
Μέχρι το τέλος του 2018 θα είναι έτοιμο το πρώτο κατάστημα της ελληνικής METRO ΑΕΒΕ στην Κύπρο, για το οποίο ξεκίνησαν εργασίες ανέγερσης στις αρχές Νοεμβρίου του 2017. Το κατάστημα χονδρικής πώλησης, με το οποίο η εταιρεία κατέρχεται στην κυπριακή αγορά, θα βρίσκεται στη συμβολή Μισιαούλη - Καβάζογλου και Κωχ, στην περιοχή Ομόνοια, στη Λεμεσό. 

Διαβάστε ακόμα: METRO AEBE: Νοέμβριο ξεκινούν εργασίες για το κατάστημα της Λεμεσού

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι οι χώροι πώλησης του εν λόγω καταστήματος θα είναι περίπου 3.000 τ.μ., σε ένα επίπεδο, ενώ οι συνολικές κτηριακές εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν 11.021 τ.μ. Μεταξύ άλλων, το κατάστημα θα διαθέτει τμήμα κατεψυγμένων προϊόντων, μαναβικής, κρεοπωλείο, όπως επίσης και χώρο στάθμευσης 180 θέσεων.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Το στοίχημα του 2018
Η αλυσίδα υπεραγορών έχει κληρονομήσει από τις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2017 τις 18 πρώην υπεραγορές Carrefour. Με ενδιαφέρον αναμένεται κατά πόσο η Σκλαβενίτης, η οποία αποδεικνύεται φθηνότερη από τον προκάτοχό της, εισάγοντας σταδιακά νέο μοντέλο τιμολογιακής πολιτικής, θα προχωρήσει σε επέκταση ή μείωση των καταστημάτων.


Διαβάστε ακόμα: Rebranding συνέχεια για Σκλαβενίτης

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe