Η υπέροχη δουλειά του Κύκλου Φιλίας της Εβραϊκής Κοινότητας της Κύπρου

Ο Κύκλος Φιλίας της Εβραϊκής Κοινότητας έχει εξαπλωθεί, βοηθώντας κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης διανέμοντας πάνω από 50.000 γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη, έχει παραδώσει ιατρικά εφόδια, μεταφέρωντας τους ηλικιωμένους στα νοσοκομεία για να εξεταστούν για τον ιό και απολυμαίνοντας σπίτια ηλικιωμένων και ατόμων που έχουν ανάγκη.

Ο Ραβίνος Ράσκιν με επιστολή του εξηγεί γιατί ο εβραϊκός φιλανθρωπικός οργανισμός προχώρησε στις πιο πάνω πράξεις για όλους στην Κύπρο.

Σε επιστολή του επισημαίνει «οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο και κατά την διάρκεια της ιστορία, αναφέρουν στις προσευχές τους  τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα το κρασί της Κύπρου ("Ya ‘In Kafrisin "στα Εβραϊκά). Σύμφωνα με την ιστορία μας, το κρασί της Κύπρου εισήχθη στο Ισραήλ και χρησιμοποιήθηκε για μοναδικές τελετές στο ιερό ναό της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, κάποια από τα πιο σημαντικά σημεία της Τορά, αναφέρονται σύμφωνα με κάποιες απόψεις, στα πνευματικά σύνορα του ιερού εδάφους του Ισραήλ όπου επεκτάθηκαν στο πλησιέστερα νησιά. Αναφέρει ότι το "Iyei Ayam" που σημαίνει, το νησί των ωκεανών, είναι μέρος της ευλογία της ιερής γης του Ισραήλ (Gitin 8.).

Στον καλύτερο και πλησιέστερο γείτονά μας στην ιερή γη του Ισραήλ, αναφέρει στη Βίβλο: «είναι ένα έδαφος που ο Κύριος ο Θεός σου φροντίζει. Τα μάτια του Κυρίου του Θεού είναι στραμμένα συνεχώς πάνω του απο την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του »(Δευτερονόμιο 11:12).

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κύπρο – υπήρχαν στρατόπεδα κράτησης στην Κύπρο- αυτό δεν είναι μυστικό. Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά, όπως έκανε ο κ. Χριστάκης Παπαβασιλείου σε ντοκιμαντέρ, μαζί με φίλους του που εκέινη την εποχή κινδύνεψε η ζωή τους για να βοηθήσουν περισσότερο από 52.000 Εβραίους πρόσφυγες, και 2.000 μωρά που γεννήθηκαν στο υπέροχο νησί μας. Θυμηθείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι επέζησαν μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές που μπορούμε να φανταστούμε. Έχασαν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους και τις ταυτότητές τους.

Επιβίώνοντας από το ολοκαύτωμα, κατάφεραν να φτάσουν σε ένα πλοίο ύστερα απο ένα ταξίδι, με κακές υγειονομικές συνθήκες, έλλειψη τροφής και έλλειψη χώρου. Τέλος, έφτασαν στο λιμάνι της Χάιφα μόνο για να βρουν τους Βρετανούς να τους κρατάνε πίσω από συρματόπλεγματα, όπως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επέζησαν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, το φως προήλθε απο τους αξιόλογους άνθρωπους στην Κύπρο, που βοήθησαν αυτούς τους ανθρώπους με φαγητό, φάρμακα, ακόμη και με- προιόντα καθαρισμού. Για μένα ως εγγόνι των επιζώντων του ολοκαυτώματος, (η γιαγιά μου, Rachael, επιζών ολοκαυτώματος με νούμερο A13456) είναι μια αποστολή ζωής να χτιστεί το Μουσείο της Κύπρου και θα κάνω ό, τι μπορώ για να χτίσω αυτό το μουσείο και να μοιραστώ την ιστορία του Εβραϊκός λαού με την Κυπριακή Κοινότητα.

Αναφέρεται μέσα στο περιεχόμενο του Μίσνα, «Αλίμονο στους κακούς, και θλίψη για τον γείτονά του ". Γιατί είναι κακό να έχουμε έναν κακό γείτονα; Επειδή οι κακές του πράξεις θα σε επηρεάσουν. Από την άλλη πλευρά αναφέρει «Καλό στους δίκαιους και καλό στον γείτονά του». Γιατί; γιατί αν εσύ έχει έναν δίκαιο γείτονα, οι καλές του πράξεις θα σε επηρεάσουν.

Το ίδιο συμβαίνει για την Κύπρο και το Ισραήλ,όπου  έιναι καλό για τους δίκαιους και καλό για τον γείτονα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου ο Θεός έδωσε σοφία στους ηγέτες μας, που επιλέχτηκαν από τους ανθρώπους, να ενισχύσουν τη σχέση με τους γείτονές τους και να στέκονται μαζί.

Έτσι νιώθω γιατί αισθάνομαι τόσο προστατευμένοι εδώ και ευλογημένοι. Όπως γνωρίζεις  Μιχάλη, έχω ζήσει περισσότερο από το ήμισυ της ζωής μου εδώ στην Κύπρο και τα μισά από τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ στην Κύπρο. Μπορώ να πώ πραγματικά ότι η καρδιά μου λειτουργεί για την αγάπη των δύο χωρών ως μία.

Υπάρχουν πολλά για εμάς να κάνουμε. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μέρος της κυπριακής κοινωνίας και θα  κάνουμε το καλύτερό για να βοηθήσουμε όλους τους άπορους στην κοινωνία χωρίς εξαιρέσεις. Και να υποστηρίξουμε οποιοδήποτε έργο που απαιτεί την στήριξη μας.

Ο Κύκλος Φιλιας είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να καταπολεμήσουμε το κακό, τη δυστυχία, αυτήν την πανδημία και άλλες προκλήσεις. Είναι ο τρόπος μας να αυξήσουμε την αγάπη, την καλοσύνη και να εκπληρώσουμε τον θετικό μας ρόλο σε αυτόν τον κόσμο όπως πιστεύουμε ότι ο Θεός περιμένει από εμάς. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο λόγος που μας έφερε σε αυτόν τον κόσμο όπου κι αν είμαστε.

Υπάρχει μια ευκαιρία τώρα για τους δύο λαούς να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, επιτρέποντας στους θαυμάσιους αγρότες στην Κύπρο, να υποστηρίξουν επιτέλους τις οικογένειές τους με σεβασμό, στείλνοντας kosher αρνί, το οποίο είναι πλέον απαραίτητο τώρα στο Ισραήλ και σε άλλες εβραϊκές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. Το Ισραήλ μπορεί να χρηματοδοτήσει γενναιόδωρα τους Κύπριους κτηνοτρόφους βάση της σκληρής τους δουλειά.

Οι καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών μπορούν επίσης να επωφεληθούν, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για φρέσκα προϊόντα παραγωγής Κύπρου προς στο Ισραήλ. Αυτή είναι η αποστολή ζωής, να χτίσουμε γέφυρες, μεταξύ των ανθρώπων της Κύπρος και του Ισραήλ. Για να στεκόμαστε μαζί ως  Friends - Φίλοι - חברים

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor
Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα