Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα «Πνευματικά Δικαιώματα-Χρήση Έργων από Επιχειρήσεις και Καταστήματα: Ανοικτή Συζήτηση για τις Προκλήσεις και τις Προοπτικές» που διοργάνωσαν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης GRAMMO, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΡΑΤΩ και CNR, οι οποίοι εκπροσωπούν δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (δισκογραφικές εταιρείες, τραγουδιστές, μουσικούς και ηθοποιούς).

Στο Hilton Nicosia και σε μια αίθουσα γεμάτη καλλιτέχνες, νομικούς, ακαδημαϊκούς, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, εκπροσώπους ΜΜΕ, καθώς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τη δίκαιη χρήση έργων από την επιχειρηματική και όχι μόνο κοινότητα.

Με στόχο την ενημέρωση των χρηστών για το νομοθετικό καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύει σήμερα, οι Οργανισμοί ενημέρωσαν τους ενδιαφερομένους για το νομοθετικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στην Κύπρο σε σχέση με την υποχρέωση καταβολής αμοιβών για τη χρήση των έργων διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς και τυχόν προτάσεις βελτίωσης, αλλά και για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, στο συνέδριο, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τον ρόλο του Κράτους, της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης.

Συνεχίστηκε με πάνελ που εξέτασε τις βασικές προκλήσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ δικαιούχων και χρηστών. Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν, επίσης, αξιόλογοι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Έφορος Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής