Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα «Πνευματικά Δικαιώματα-Χρήση Έργων από Επιχειρήσεις και Καταστήματα: Ανοικτή Συζήτηση για τις Προκλήσεις και τις Προοπτικές» που διοργάνωσαν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης GRAMMO, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΡΑΤΩ και CNR, οι οποίοι εκπροσωπούν δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (δισκογραφικές εταιρείες, τραγουδιστές, μουσικούς και ηθοποιούς).

Στο Hilton Nicosia και σε μια αίθουσα γεμάτη καλλιτέχνες, νομικούς, ακαδημαϊκούς, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, εκπροσώπους ΜΜΕ, καθώς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τη δίκαιη χρήση έργων από την επιχειρηματική και όχι μόνο κοινότητα.

Με στόχο την ενημέρωση των χρηστών για το νομοθετικό καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύει σήμερα, οι Οργανισμοί ενημέρωσαν τους ενδιαφερομένους για το νομοθετικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στην Κύπρο σε σχέση με την υποχρέωση καταβολής αμοιβών για τη χρήση των έργων διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς και τυχόν προτάσεις βελτίωσης, αλλά και για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, στο συνέδριο, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τον ρόλο του Κράτους, της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης.

Συνεχίστηκε με πάνελ που εξέτασε τις βασικές προκλήσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ δικαιούχων και χρηστών. Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν, επίσης, αξιόλογοι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Έφορος Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών