Action Global

Η Action Global Communications είναι ένα ανεξάρτητο δίκτυο εταιρειών στρατηγικής επικοινωνίας, με δραστηριότητα σε τρεις ηπείρους. Φέτος, συμπληρώνει 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εφαρμογής καινοτόμων εκστρατειών σε ορισμένες από τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου.

50 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εφαρμογής καινοτόμων εκστρατειών σε ορισμένες από τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου.

Ίδρυση και ανάπτυξη

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 στη Λευκωσία, από τον Τώνη Χριστοδούλου, πρωτοπόρο στον κλάδο της επικοινωνίας, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία της πρώτης εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, που εξυπηρετούσε την Ανατολική Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της επεκτάθηκε στοχευμένα σε ανερχόμενες αγορές, όπου η επικοινωνία, ως κλάδος, βρισκόταν σε πρώιμα στάδια, επιτρέποντάς της να θέσει τις βάσεις και να πρωταγωνιστήσει στην πορεία εξέλιξης του χώρου. Πρώτος σταθμός στο επεκτατικό πλάνο ήταν η Ελλάδα το 1989 και ακολούθησαν αγορές, όπως, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρωσία, Γεωργία, Καζακστάν, ΗΑΕ, Κατάρ, Κουβέιτ, Αίγυπτος και όχι μόνο. Παράλληλα με την εξέλιξη του δικτύου, η εταιρεία προχώρησε στη σύσταση δύο regional hubs για την αποτελεσματικότερη διαχείριση περιφερειακών εκστρατειών σε Ρωσία και ΗΑΕ.

Συνεχής διεύρυνση υπηρεσιών

Στο δίκτυό της η Action Global Communications απασχολεί περισσότερους από 200 επαγγελματίες του κλάδου και προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών επικοινωνίας. Έμφαση δίδεται στη διαμόρφωση στρατηγικής εταιρικής επικοινωνίας, στο public affairs, στη διαχείριση κρίσεων, στην ανάπτυξη σχέσεων με τα ΜΜΕ, στη διοργάνωση εκδηλώσεων, στο στρατηγικό media buying, στην ανάπτυξη περιεχομένου και στο digital marketing. Εντός του 2020, η Action Global Communications έφερε την επανάσταση στο influencer marketing, επενδύοντας στο καινοτόμο εργαλείο Campaygn για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων data-driven στρατηγικών, αποκτώντας πρόσβαση σε sophisticated στατιστικά και δεδομένα micro, macro και mega influencers σε Instagram, TikTok, Facebook και YouTube.  Το 2021, η Action εστίασε την προσοχή της και στη διεύρυνση των εξειδικευμένων υπηρεσιών Public Affairs που προσφέρει στην Κύπρο, στη βάση ενός ολοκληρωμένου πλάνου επικοινωνίας, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zenox Public Affairs. Παράλληλα, προχώρησε στο λανσάρισμα της Action Travel, δίνοντας έμφαση στην επανατοποθέτηση του τουριστικού κλάδου, μετά τις προκλήσεις που προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας παγκοσμίως.  

Συνεργασίες και σταθμοί

Συνεργασία - σταθμός για την επιτυχημένη πορεία της Action Global Communications ήταν η British Airways (πρώην BOAC), για την παροχή υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας σε μια σειρά αγορών, η οποία διήρκησε 48 συναπτά έτη, αποτελώντας μια από τις μακροβιότερες συμβάσεις επικοινωνίας στον κόσμο, στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Ακόμα, η Action Global Communications πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στη διαμόρφωση και την υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής ίσως των μεγαλύτερων επενδύσεων που ανακοινώθηκαν στο νησί από εταιρείες και κοινοπραξίες - κολοσσούς.

Επικοινωνία στην πανδημία

Λόγω της πανδημίας covid-19, όλοι οι τομείς δραστηριότητας έπρεπε να προσαρμοστούν με γοργούς ρυθμούς, εξαιτίας των προληπτικών lockdowns που επιβλήθηκαν για την ασφάλειά μας. Μέσα σ’ αυτή τη νέα κατάσταση πραγμάτων, φάνηκε τόσο η ετοιμότητα και η ευελιξία των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα να λειτουργήσουν σε ένα νέο digital περιβάλλον όσο και η δυσκίνητη προσαρμογή του δημοσίου. Η επικοινωνία υπήρξε το πλέον σημαντικό εργαλείο για κάθε οργανισμό, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τα εμπόδια που προέκυψαν, μπαίνοντας σε μια digital πραγματικότητα. Σε εσωτερικό επίπεδο, η οικογένεια της Action κατάφερε να αναπτυχθεί και να ξεχωρίσει χάρη στη δυναμική της ομάδα και στην εμπιστοσύνη που μας επέδειξαν τόσο οι πελάτες όσο και οι συνεργάτες μας.

Το μελλοντικό στοίχημα

Στα επόμενα χρόνια η επικοινωνία θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις τάσεις των Gen-Z, που είναι η νέα γενιά καταναλωτών. Μια γενιά η οποία διαφέρει αρκετά από την προηγούμενη, ενημερώνεται και είναι εκτεθειμένη σε διαφορετικά κανάλια και ίσως δεν έχει καθόλου επαφή με τα παραδοσιακά Μέσα. Ταυτόχρονα, έχει άλλες πιο φιλελεύθερες πεποιθήσεις και ως εκ τούτου αντιλαμβάνεται τον κόσμο αλλιώς. Το στοίχημα για κάθε brand θα είναι να προσαρμοστεί σε αυτές τις απαιτήσεις για να γίνει πιο relevant και purpose-driven για τον καταναλωτή του μέλλοντος, χωρίς όμως να χάσει την ταυτότητά του. Ως ένας πρωτοπόρος όμιλος συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον της επικοινωνίας, υλοποιώντας καινοτόμες καμπάνιες σε online και offline πεδίο. Παράλληλα αναπτύσσουμε το προϊόν μας διαρκώς με ακόμη περισσότερες και εξελιγμένες λύσεις, που επιτρέπουν στους πελάτες μας να φτάνουν με ξεκάθαρα μηνύματα στο κοινό που τους ενδιαφέρει.

 

Facts & Figures

Έτος ίδρυσης: 1971

Χρόνια λειτουργίας: 50

 

Συνεργασία με οίκους του εξωτερικού:

Η Action διατηρεί συνεργασίες με τα σημαντικότερα δίκτυα επικοινωνίας στον κόσμο, όπως, WPP και Weber Shandwick.

 

Διευθυντική ομάδα:

Chris Χριστοδούλου (CEO)

Kathy Χριστοδούλου (International Business Development Director)

Δημήτρης Ιωαννίδης (Γενικός Διευθυντής)

Ρεβέκκα Θεοδώρου (Head of International Client Hub)

Garen Meserlian (Senior Digital Director)

Άρτεμις Πνευματικού (PR Account Director)

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κονδυλάκη 6, 1090, Λευκωσία Ι

Τηλέφωνο: 22 818884 Ι

E-mail: action@actionprgroup.com Ι

Ιστοσελίδα: actionprgroup.com

Social: Facebook.com/ActionGlobalCommunications, LinkedIn.com/company/action-global-communications

 

Δειτε Επισης

TELIA & PAVLA BBDO
HUB & SPOKE - A Νew Age Media Agency
MSPS CYPRUS - Communication is a matter of Experience
Gnomi Integrated Communications - We are a bunch of people devoted to telling engaging stories about
DELEMA McCANN
Gnomi Integrated Communications
Webarts
V + o
Tree Creative Room
A&A Porter Novelli