A&A Porter Novelli

Η A&A Porter Novelli ιδρύθηκε το 2016 από τον Joe Ayache, αφού είχε ήδη υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος πάνω από 13 χρόνια στην BBDO Lebanon, το βραβευμένο και κορυφαίο διαφημιστικό γραφείο στον Λίβανο, αλλά και στο Levant.                    

The Merchants of Ideas

Σήμερα η A&A Porter Novelli είναι θυγατρική του δικτύου Porter Novelli Worldwide, που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια στις ΗΠΑ, με παρουσία σε 60 χώρες διεθνώς. Είναι ένα σύγχρονο δίκτυο, που καθοδηγείται από την ιδέα ότι η τέχνη της επικοινωνίας μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο μια εταιρεία ή οργανισμό, αλλά και την κοινωνία. «Μας θεωρούν ‘The Merchants of Ideas’», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Joe Ayache. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν απλώς να αγοράσουν προϊόντα, αλλά και να πιστέψουν σε ιδέες, οι οποίες καθοδηγούν κάθε πράξη τους. Κάθε μία υπηρεσία μας έχει συγκεκριμένο στόχο, που εξυπηρετεί τις ιδέες που δημιουργούμε, προτείνουμε και εφαρμόζουμε», σημειώνει.

Καθοριστικοί σταθμοί

Καθοριστική στιγμή της πορείας του ιδίου ήταν όταν έγινε Managing Director της Saatchi & Saatchi Καΐρου το 1991. Eκείνη την εποχή υπήρχε ελάχιστος χώρος για πολυεθνικούς οργανισμούς, καθώς στην αγορά κυριαρχούσαν τα τοπικά διαφημιστικά γραφεία με ένα ιδιαίτερο στιλ διαφήμισης και κουλτούρας. «Μας πήρε 6 μήνες με πολλές ‘μάχες’ για να αντιστρέψουμε την τάση, συνεργαζόμενοι στενά με πολυεθνικούς πελάτες- συγκεκριμένα την P&G - για να ξεκινήσουμε τη διαφημιστική επανάσταση στην Αίγυπτο», αναφέρει.                        

Αργότερα, το 1995, όταν επέστρεψε στον Λίβανο για να ηγηθεί του γραφείου της Βηρυτού, είχε ήδη αρχίσει μια άλλη επανάσταση, με έμφαση στις αξίες της παραγωγής, ώστε να είναι παγκόσμιας κλάσης και φυσικά σε υψηλά πρότυπα δημιουργικότητας. Έτσι κέρδισαν την πρώτη θέση σε τοπικά βραβεία και διακρίσεις.

Σημαντικές συνεργασίες

Συνέχισε στην BBDO το 2004. «Εκείνα τα χρόνια ήταν καθοριστικά για την επαγγελματική μου ωρίμανση. Είχαμε εξαιρετικά επιχειρηματικά αποτελέσματα και η BBDO Beirut εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία της BBDO στη Μέση Ανατολή», επισημαίνει. Και προσθέτει: «Έχοντας διευθυντικό ρόλο για, περίπου, 26 χρόνια στις δύο αυτές εξαιρετικά δημιουργικές εταιρείες, είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ με μερικά από τα πιο λαμπρά δημιουργικά μυαλά και μαζί καταφέραμε να κερδίσουμε μεγάλο αριθμό τοπικών, περιφερειακών και διεθνών βραβείων που κορυφώθηκαν με νίκη στις Κάννες. Τα χρόνια στην BBDO μου πρόσφεραν τις περισσότερες ανταμοιβές κι επιβραβεύσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Εκεί συνάντησα και τον αγαπητό μου φίλο Στέλιο Αναστασιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TELIA & PAVLA BBDO, και μέσω της νέας μας δυναμικής συνεργασίας, συγκεντρώνουμε τους πόρους μας και με συνέργειες με την TheWorx και τη Managing Director Αρετή Αναστασιάδου, είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης στην κυπριακή αγορά».

Δοκιμασία η πανδημία

Μιλώντας για την πανδημία και ιδιαίτερα για τις περιόδους των lockdowns, ο κ. Ayache σημειώνει ότι: «Ορισμένες πτυχές της επιχείρησης υπέφεραν πολύ, όπως οι εκδηλώσεις, οι βιωματικές εμπειρίες, τα σεμινάρια, τα συνέδρια, καθώς και άλλες δραστηριότητες, αφού δεν ήταν δυνατή η σύνδεση ανθρώπων και η επικοινωνία διά ζώσης. Παράλληλα, έργα σχετικά με την πανδημία, όπως η ευαισθητοποίηση, τα προγράμματα σε σχέση με τα τεστ και άλλα ήταν εντελώς νέα και απρόσμενα».

Σε ανοδική πορεία

Ο κλάδος των δημοσίων σχέσεων, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται τώρα σε ανοδική πορεία σε όλο τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται υπηρεσίες σε τομείς όπως η διαχείριση κρίσεων και η εταιρική κοινωνική ευθύνη, κάτι στο οποίο η A&A Porter Novelli μπορεί να συμβάλει με επιτυχία:                                                               «Είμαστε εξοπλισμένοι κατάλληλα, για να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στις κυπριακές εταιρείες που έχουν δεσμευτεί εδώ και καιρό με κοινωνικές δράσεις, οπότε είναι έτοιμες για το επόμενο στάδιο. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει να ενοποιήσουν τις προσπάθειές τους και να μετακινηθούν από τις δωρεές σε μια ολιστική προσέγγιση, με την οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και να δημιουργούν κινήματα που θα εμπνέουν και θα ενδιαφέρουν όχι μόνο τους καταναλωτές αλλά και το ευρύτερο κοινό, για να στηρίξει τους ευγενείς σκοπούς τους».

Με ολιστική προσέγγιση

Αυτό που επιδιώκουν και για το οποίο θα εργαστούν στο μέλλον στην A&A Porter Novelli είναι η εγκαθίδρυσή της στην κυπριακή αγορά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ομίλου της T&P BBDO, προσφέροντας υπηρεσίες επικοινωνίας ως ένα one- stop shop. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε ολιστική προσέγγιση, προτείνοντας αυτό που χρειάζεται κι όχι το αναμενόμενο. Επίσης, στοχεύουμε σε σύνδεση με την αγορά και σε συνεργασία με κυπριακές εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τον σκοπό τους, μέσω μιας ιδέας που θα αποδείξει άμεσα και την ορθότητα της επένδυσής τους», καταλήγει.

 

Facts & figures

Ίδρυση: Μάιος 2016 - Βηρυτός, Δεκέμβριος 2020 - Λευκωσία

Χρόνια λειτουργίας: 5

Συνεργασία με διεθνή δίκτυα:

Porter Novelli Network και Omnicom

Διευθυντική Ομάδα:

Joe Ayache (Διευθύνων Σύμβουλος)

Serena Abdel Karim (Διευθύντρια Επιχειρήσεων)

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Περικλέους 62, 2021 Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: +357 97731476 E-mail: joe@aapn.me

Ιστοσελίδα: www.aapn.me

Social Media: Instagram: aaporternovelli Facebook: a & a Porter Novelli

Δειτε Επισης

TELIA & PAVLA BBDO
MSPS CYPRUS - Communication is a matter of Experience
Gnomi Integrated Communications - We are a bunch of people devoted to telling engaging stories about
DELEMA McCANN
Gnomi Integrated Communications
Webarts
V + o
Tree Creative Room
A&A Porter Novelli
TheWorx