Δύο Porsche 99X Electric έτοιμες για το ντεμπούτο της Formula E στην Ινδονησία

Δελτίο Τύπου  09/06/2022 14:29
Δύο Porsche 99X Electric έτοιμες για το ντεμπούτο της Formula E στην Ινδονησία

Δύο Porsche 99X Electric έτοιμες για το ντεμπούτο της Formula E στην Ινδονησία

Δελτίο Τύπου  09/06/2022 14:29

Μια νέα μητρόπολη προστέθηκε στον παγκόσμιο χάρτη της Formula E με το E-Prix της Τζακάρτα στις 4 Ιουνίου, καθώς η Ινδονησία φιλοξενεί για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E της ABB FIA. Στο τιμόνι των δύο αγωνιστικών αυτοκινήτων Porsche 99X Electric είναι ο André Lotterer (GER/#36), ο οποίος πρόσφατα κέρδισε βαθμούς και από τους δύο αγώνες στη διπλή διοργάνωση του Βερολίνου, και ο Pascal Wehrlein (GER/#94).

Ο αγώνας στο διεθνές σιρκουί E-Prix της Τζακάρτα σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν. Η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E αναμένει «ένα δύσκολο σαββατοκύριακο με ακραίες καιρικές συνθήκες», λέει ο Florian Modlinger, επικεφαλής της εργοστασιακής ομάδας Formula E. «Η ομάδα πρέπει να παραμείνει επικεντρωμένη στην εξασφάλιση βαθμών, για να πιάσει τον ανταγωνισμό.» 

Μετά από 8 από τους συνολικα 16 αγώνες, ο André Lotterer κατατάσσεται σήμερα έβδομος με 59 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E της ΑΒΒ FIA. Ο Pascal Wehrlein ακολουθεί στην όγδοη θέση με 51 βαθμούς. Στην ομαδική κατάταξη, η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E βρίσκεται πέμπτη με 110 βαθμούς.

2

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το E-Prix της Τζακάρτα

  • Florian Modlinger, επικεφαλής εργοστασιακής ομάδας Formula E

Η Formula Ε κινείται προς στο δεύτερο μισό της 8ης σεζόν στην Τζακάρτα. Ποια ήταν τα κυριότερα σημεία της πορείας της μέχρι στιγμής και τι πρέπει να βελτιωθεί;

«Προφανώς, ένα σημείο που ξεχώρισε ήταν το φανταστικό ένα-δύο στο Μεξικό, αλλά και οι δυνατές επιδόσεις στην προκριματική φάση. Ο André είναι ο μόνος οδηγός που κατάφερε να μπει στις μονομαχίες σε όλες τις κούρσες και, εκτός από μια άλλη ομάδα, έχουμε εκπροσωπηθεί εκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εκτός από το Μεξικό, οι επιδόσεις μας σε άλλες πίστες ήταν θετικές. Καταφέραμε να αγωνιστούμε για μια θέση στο βάθρο στη Ντίρια, τη Ρώμη, το Μονακό και το Βερολίνο. Υπήρξαν στιγμές που βρεθήκαμε ακόμα και στην πρώτη θέση στη Ρώμη και το Μονακό. Για το δεύτερο μισό της σεζόν, πρέπει όχι μόνο να μπορέσουμε να αγωνιστούμε για θέσεις στο βάθρο, αλλά και να κερδίσουμε τις θέσεις αυτές με τον απαραίτητο βαθμό συνέπειας». 

Πόση περισσότερη προετοιμασία απαιτείται για την αντιμετώπιση μιας νέας πίστας, όπως αυτή στην Τζακάρτα;

«Υπάρχουν, φυσικά, επιπλέον προκλήσεις όταν ανταγωνίζεσαι σε μια νέα πίστα. Με τη βοήθεια των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επιπλέον, θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τι θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το νέο σιρκουί, για παράδειγμα, το πώς θα ανταποκριθεί η νέα άσφαλτος στο έντονο ηλιακό φως και στις υψηλές θερμοκρασίες. Θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα στο πλαίσιο της προετοιμασία μας». 

  • André Lotterer, εργοστασιακός οδηγός της Porsche (#36)

Είσαι ο μόνος οδηγός αυτήν τη σεζόν που προκρίθηκε στις προκριματικές μονομαχίες νοκ-άουτ σε όλες τις κούρσες. Τι σε κάνει τόσο δυνατό και πώς αισθάνεσαι για αυτό το ρεκόρ; 

"Φυσικά είμαι ικανοποιημένος με αυτό το στατιστικό στοιχείο. Σημαίνει ότι έχω ένα γρήγορο αυτοκίνητο και ότι οι μηχανικοί μου συνεργάζονται καλά μεταξύ τους. Χωρίς αυτούς και την ομάδα, δεν θα είχα καταφέρει κάτι τέτοιο. Κάνουμε ό, τι μπορούμε στην προετοιμασία μας, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τέτοιες επιδόσεις στον προσομοιωτή. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να πάρουμε ό,τι μάθαμε και να το εφαρμόσουμε σε όλες τις προκριματικές φάσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό».

Πώς θα συνόψιζες το πρώτο μισό της σεζόν και τι περιμένεις για τους υπόλοιπους αγώνες;

«Μέχρι στιγμής, η σεζόν έχει δείξει κυρίως ότι έχουμε τη δυνατότητα να κερδίζουμε τακτικά βαθμούς. Αν όλα πάνε καλά το σαββατοκύριακο, όπως έγινε στο Μεξικό, μπορούμε επίσης να κερδίσουμε αγώνες. Για το δεύτερο μισό της σεζόν, περιμένω ότι θα εκμεταλλευτούμε τις εμπειρίες μας από αγώνες όπως αυτός του Βερολίνου και θα δυναμώσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να προοδεύουμε, εάν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο». 

  • Pascal Wehrlein, εργοστασιακός οδηγός της Porsche (#94)

Είναι η πρώτη «έξοδος» της Formula Ε στην Τζακάρτα. Ανυπομονείς για τη νέα πίστα;

«Είναι πάντα φανταστικό να οδηγείς σε μια νέα πίστα. Οι πρώτοι γύροι είναι ιδιαίτερα συναρπαστικοί. Το βρίσκω συναρπαστικό να αισθάνομαι το κράτημα στην πίστα και την ισορροπία του αυτοκινήτου. Πραγματικά ανυπομονώ πολύ». 

Πέτυχες την πρώτη νίκη Formula Ε για την Porsche στο Μεξικό. Είσαι ικανοποιημένος με το πρώτο μισό της σεζόν;

«Ο απολογισμός ως τώρα μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Κερδίσαμε στο Μεξικό και εγκαταλείψαμε στο Μονακό. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας. Νομίζω ότι χάσαμε υπερβολικά πολλούς βαθμούς στο πρώτο μισό της σεζόν. Σε σύγκριση με πέρυσι, έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο, αλλά όχι ακόμα σε όλες τις πίστες. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε». 

Η αγωνιστική πίστα

Το διεθνές σιρκουί E-Prix της Τζακάρτα βρίσκεται στην περιοχή Ancol, με φόντο τον κόλπο της Τζακάρτα. Δεν πρόκειται για μια τυπική πίστα, το μεγαλύτερο μέρος της πλαισιώνεται από τοίχους και μοιάζει περισσότερο με μόνιμη πίστα. Ενώ το ειδικά κατασκευασμένο σιρκουί έχει μήκος μόλις 2,37 χιλιόμετρα, διαθέτει 18 στροφές. Η ευθεία της εκκίνησης-τερματισμού είναι μία από τις μεγαλύτερες στο καλεντάρι της Formula E. Εκτός από την έντονη υγρασία, οι ομάδες και οι οδηγοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για θερμοκρασίες που φτάνουν τους 35 βαθμούς Κελσίου. Η πιθανότητα βροχής είναι εξαιρετικά υψηλή αυτή την εποχή. Λογικά θα υπάρχουν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ειδικά το απόγευμα – και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στον αγώνα.

3

Ζωντανή τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη

Το παγκόσμιο πρόγραμμα μετάδοσης της διοργάνωσης της Formula E στην Τζακάρτα είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://www.fiaformulae.com/watch/ways-to-watch.

Υπηρεσία Μέσων Ενημέρωσης

Οι πρώτες φωτογραφίες από την Τζακάρτα θα είναι διαθέσιμες στη βάση δεδομένων τύπου της Porsche στις 3 Ιουνίου. Το ρεπορτάζ του αγώνα από τον γύρο 9 θα ακολουθήσει στις 4 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E θα δημοσιευτούν ζωντανά στο κανάλι Twitter @PorscheFormulaE. Όλες οι σχετικές πληροφορίες για την ομάδα, τους οδηγούς και τη σειρά αγώνων υπάρχουν στον ενημερωμένο Οδηγό πολυμέσων της Porsche Formula E που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://media.porsche.com/formula-e. Το περιεχόμενο θα ενημερώνεται τακτικά στη διάρκεια της σεζόν και θα εμπλουτίζεται με πρόσθετο διαδραστικό υλικό.

Η Porsche 99X Electric

Με την Porsche 99X Electric, η Porsche επέστρεψε στα ανοικτά μονοθέσια το 2019 μετά από περισσότερα από 30 χρόνια. Το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει το σύστημα μετάδοσης ισχύος επιδόσεων της Porsche E που αναπτύχθηκε στο Weissach, χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα εξέλιξης για τα μοντέλα παραγωγής της Porsche. Η διαχείριση ενέργειας και η ενεργειακή απόδοση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας στην Formula Ε και στην εξέλιξη αυτοκινήτων παραγωγής. Για τη σεζόν 2021/2022, η 99X Electric έχει μέγιστη ισχύ 250 kW σε λειτουργία πρόκρισης και 220 kW σε κανονική  λειτουργία αγώνα. Η λειτουργία Attack αυξάνει την ισχύ στα 250 kW. Η μέγιστη ανάκτηση είναι 250 kW. Η ωφέλιμη χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 52 κιλοβατώρες.

H Porsche Taycan Turbo S ως αυτοκίνητο ασφαλείας

Η Porsche είναι αφοσιωμένη στην ασφάλεια της Formula E: Με την πλήρως ηλεκτρική Taycan Turbo S, η Porshe προμηθεύει το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας αυτήν τη σεζόν και υπογραμμίζει τη σημασία της Formula E για την Porsche Motorsport. Χάρη στη δυνατότητα οδήγησης και την ασφάλειά του, καθώς και την ισχύ που φτάνει τους 761 ίππους, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche είναι η ιδανική επιλογή ως αυτοκίνητο ασφαλείας στο πρώτο και μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα πλήρως ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων. Με τη λειτουργία Launch Control, το εμβληματικό μοντέλο της σειράς Taycan επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα. Η εντυπωσιακή βαφή ενσωματώνει τα χρώματα και των έντεκα αγωνιζόμενων ομάδων, καθώς και τα χρώματα της FIA και της Formula E. Ο σχεδιασμός συμβολίζει την κοινή δέσμευση για το μέλλον όλων των αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και κοινωνικές αξίες, όπως η ποικιλομορφία και η έννοια της κοινότητας.

Formula E

Η Formula E είναι η πρώτη σειρά αγώνων πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Από το 2014, προσφέρει συναρπαστικούς αγώνες αυτοκινήτου σε ανθρώπους που ζουν σε μεγάλες πόλεις. Ως επιταχυντής για καινοτόμες και βιώσιμες τεχνολογίες κινητικότητας, προωθεί την παγκόσμια αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η μορφή του αγώνα είναι συμπαγής: προπόνηση, προκριματικά και αγώνας σε μία μόνο ημέρα. Κάθε αγώνας διαρκεί συνήθως 45 λεπτά συν ένα γύρο. Έντεκα ομάδες κατεβαίνουν στη σεζόν 2021/2022 με 22 οδηγούς. Έτσι, στους αγώνες επικρατεί έντονο ενδιαφέρον και ανταγωνισμός. Φέτος είναι η τρίτη σεζόν για την ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E που προωθεί την Porsche 99X Electric.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας