CENOTE: Μια τεκίλα με ψυχή

Η τεκίλα CENOTE είναι μια super-premium τεκίλα από 100% weber blue agave, εμπνευσμένη από την ομορφιά της χερσονήσου Yucatan στο Μεξικό, και το φαινόμενο των εντυπωσιακών υπόγειων συστημάτων νερού της συγκεκριμένης περιοχής. Χαρακτηρίζεται από ένα περίπλοκο προφίλ γεύσης που εξισορροπεί το αρωματικό μαγειρεμένο blue agave με διακριτικές νότες ξύλου.
 
Η ονομασία της τεκίλας προέρχεται από τις φυσικές σπηλιές, ποταμούς και λίμνες που σχηματίστηκαν από την κατάρρευση του πορώδους ασβεστολιθικού πετρώματος, το οποίο αποκαλύπτει ένα μυστικό υπόγειο κόσμο με κρυστάλλινο καθαρό νερό, που έχει φιλτραριστεί σχολαστικά από την ίδια τη γη.
 
Οι συγκεκριμένες λίμνες ήταν πάρα πολύ σημαντικές για τους Μάγια που κατοικούσαν στη περιοχή, γιατί ήταν πηγές νερού τις περιόδους μεγάλης ξηρασίας. Αυτός ήταν και ο λόγος της ονομασίας «cenote», που σημαίνει «ιερό πηγάδι». Πίστευαν επίσης ότι ήταν «παράθυρα στον κάτω κόσμο» που κατοικούνταν από διάφορους Θεούς, συμπεριλαμβανομένου του Θεού της βροχής, Chaac.
 
Για τη δημιουργία της τεκίλας, το νερό προέρχεται από ένα αρτεσιανό πηγάδι που βρίσκεται στο αποστακτήριο της εταιρίας στη βάση του ηφαιστείου Jalisco στο Μεξικό. Το νερό περνά από αντίστροφη όσμωση και φίλτρα άνθρακα με ιόντα αργύρου για να εξαλείψει τυχόν ακαθαρσίες κατά την παρασκευή της τεκίλας.
 
Επιπρόσθετα, για να έχει ακόμα υψηλότερη ποιότητα, η αγαύη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της τεκίλας, συλλέγεται για επεξεργασία μετά που θα μεγαλώσει για τουλάχιστον 6-7 χρόνια, μέχρι τη πλήρη ωρίμανσή της.
 
Τα διάφορα ανάγλυφα στοιχεία και οι ετικέτα πάνω στο μπουκάλι είναι εμπνευσμένα και αποτελούν φόρο τιμής στους Θεούς τη γλώσσα των αρχαίων Μάγια, αλλά και τη φυσική ομορφιά της περιοχής Yucatan.
 
H τεκίλα CENOTE εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρεία ACM Christofides Ltd (www.acm.com.cy), και αποτελεί μέρος του πορτοφολίου της S.P.I. Group (Stolichnaya vodka). Διατίθεται σε Blanco, Reposado, και Anejo.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου