Powered by

Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδονησίας με δασμούς 19%... «Εμείς δεν θα πληρώνουμε τίποτα»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ινδονησία. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας με την Τζακάρτα, οι δασμοί που είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός Πρόεδρος για τις εισαγωγές από την Ινδονησία θα διαμορφωθούν στο 19% αντί του 32% που είχε ανακοινώσει.

«Θα καταβάλλουν (δασμούς) 19%, ενώ εμείς δεν θα πληρώνουμε τίποτα… Θα έχουμε πλήρη πρόσβαση στην Ινδονησία. Έχουμε (οριστικοποιήσει) μερικές συμφωνίες που θα ανακοινωθούν», δήλωσε ο Τραμπ.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ινδονησίας και ΗΠΑ, οι οποίες πέρυσι ανήλθαν σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφουν ανοδικές τάσεις.

Οι αμερικανικές εξαγωγές στην Ινδονησία αυξήθηκαν κατά 3,7% πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές ινδονησιακών προϊόντων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,8%.

Το 2024 οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις συναλλαγές με την Ινδονησία.

Δειτε Επισης

Ομόλογα ΗΠΑ: Σε υψηλά μηνός οι αποδόσεις εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό
Bundesbank: Πιθανόν στάσιμη η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο
Εμπορικό πλεόνασμα €16,2 δις τον Μάιο στην Ευρωζώνη-Αύξηση στις εξαγωγές και μείωση στις εισαγωγές
Τραμπ: Δασμοί στα φάρμακα έως την 1η Αυγούστου-«Δεν χρειάζονται άλλες συμφωνίες»
Υψηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της Βρετανίας τον Ιούνιο-Άγγιξε το 3,6%
Ιταλία: Το φορολογικό καθεστώς της προσελκύει υπερπλούσιους από όλο τον κόσμο
Νομοσχέδιο-σοκ στη Γαλλία για μείωση του ελλείμματος… Ο Μπαϊρού καταργεί μέχρι και επίσημες αργίες
Μπλόκο Σλοβακίας στο 18ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας-«Πραγματικά λυπάμαι»
Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδονησίας με δασμούς 19%... «Εμείς δεν θα πληρώνουμε τίποτα»
Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας παρουσιάζει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026-Στόχος η εξοικονόμηση €40 δισ.