Powered by

Απαντά στους δασμούς Τραμπ με στρατηγική ανάπτυξης η Ε.Ε.-Το σχέδιο για την ενίσχυση της αγοράς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να ενισχύσει την κοινή αγορά της εν όψει των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων και της αυξανόμενης εμπορικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, οι οποίες απειλούν να πλήξουν το μπλοκ με εκτεταμένους δασμούς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της Ε.Ε., παρουσίασε την Τετάρτη μια στρατηγική για την άρση των εμποδίων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών στην ενιαία αγορά που καλύπτει τομείς από τη χρηματοδότηση έως την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη μείωση των φραγμών που εμποδίζουν το εμπόριο και τις επενδύσεις, στη βοήθεια των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να αναπτυχθούν και στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Το σημερινό παγκόσμιο πλαίσιο απαιτεί την πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν οριστικά τα εναπομείναντα εμπόδια», αναφέρει η Επιτροπή στο έγγραφο στρατηγικής της.

«Είναι καιρός να κάνουμε την ευρωπαϊκή αγορά να λειτουργήσει, είναι καιρός να επιλέξουμε την Ευρώπη».

Η ενιαία αγορά της Ε.Ε., που δημιουργήθηκε πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες, καλύπτει περίπου καθιστώντας την περιοχή τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά με ΑΕΠ ύψους 18 τρισεκατομμυρίων ευρώ (20,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων).

Η Επιτροπή δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων κατά 400 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στην πρότασή της για απλούστευση.

Δειτε Επισης

Χαμήλωσε τον πήχη για την ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα-Στο 2,3% από 2,7% που προέβλεπε τον Ιανουάριο
Στο στόχαστρο της Ε.Ε. τα έσοδα της Μόσχας από την ενέργεια-Στο κάδρο τράπεζες και στρατιωτική βιομηχανία
Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»