Powered by

Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025

Το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας αυξήθηκε στις αρχές του έτους, ενισχύοντας τις ενδείξεις υποτονικότητας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, ακόμη και πριν οι απειλές για εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ επιδεινώσουν περαιτέρω τις προοπτικές.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 7,4% το πρώτο τρίμηνο από 7,3% στο τέλος του 2024, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg.

Παρόλα αυτά, το ποσοστό των ανέργων είναι πολύ χαμηλότερο από το προηγούμενο μέγιστο ποσοστό άνω του 10% πριν από μια δεκαετία.

Το γαλλικό ΑΕΠ διευρύνθηκε μόνο κατά 0,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, εν μέσω μείωσης των επενδύσεων και στασιμότητας των καταναλωτικών δαπανών.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αναπτυχθεί ελάχιστα το δεύτερο τρίμηνο.

Τον Μάρτιο, προέβλεψε ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 7,8% φέτος και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο το 2026.

Δειτε Επισης

Βρετανικές κυρώσεις σε 135 δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας
Σύνοδος Kορυφής Ε.Ε.-Κίνας την Πέμπτη με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις-Στο Πεκίνο Κόστα, Φον ντερ Λάιεν
Καθήλωση αεροσκαφών Alaska Airlines λόγω προβλημάτων συστήματων πληροφορικής
Θέλει να γίνει παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας η Βουλγαρία
Αγώνας δρόμου από Ιαπωνία για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ-Συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ με σταθερή τάση για ESM και EFSF ο DBRS
Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη