Powered by

Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025

Το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας αυξήθηκε στις αρχές του έτους, ενισχύοντας τις ενδείξεις υποτονικότητας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, ακόμη και πριν οι απειλές για εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ επιδεινώσουν περαιτέρω τις προοπτικές.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 7,4% το πρώτο τρίμηνο από 7,3% στο τέλος του 2024, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg.

Παρόλα αυτά, το ποσοστό των ανέργων είναι πολύ χαμηλότερο από το προηγούμενο μέγιστο ποσοστό άνω του 10% πριν από μια δεκαετία.

Το γαλλικό ΑΕΠ διευρύνθηκε μόνο κατά 0,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, εν μέσω μείωσης των επενδύσεων και στασιμότητας των καταναλωτικών δαπανών.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αναπτυχθεί ελάχιστα το δεύτερο τρίμηνο.

Τον Μάρτιο, προέβλεψε ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 7,8% φέτος και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο το 2026.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ