Powered by

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. η «X» του Μασκ-Πιθανό πρόστιμο άνω του $1 δις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την πιθανότητα να επιβάλει πρόστιμο άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ, λόγω ανεπαρκών μέτρων ενάντια στην παραπληροφόρηση και το παράνομο περιεχόμενο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με τέσσερις πηγές που έχουν γνώση του θέματος, το πρόστιμο ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα δις δολάρια, καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές επιθυμούν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα συμμόρφωσης σε άλλες εταιρείες που παραβιάζουν τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Η εταιρεία «X» ίσως αποφύγει την ποινή μέσω συμφωνίας, εφόσον δεσμευτεί σε ουσιαστικές αλλαγές πολιτικής, αν και οι απαιτήσεις μπορεί να φτάσουν σε επίπεδο τροποποίησης λειτουργιών.

Οι τελικές αποφάσεις και το ύψος της κύρωσης αναμένονται το καλοκαίρι, με τις Βρυξέλλες να σταθμίζουν και την πιθανή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω ευρύτερης έντασης Ε.Ε.–ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις
Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο