Powered by

DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο παγκόσμιος κολοσσός στις μεταφορές DHL θα «αναστείλει προσωρινά» την αποστολή δεμάτων αξίας άνω των 800 δολαρίων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις τελωνειακές διαδικασίες των ΗΠΑ.

«Ως αποτέλεσμα πρόσφατων ρυθμιστικών αλλαγών από τις Τελωνειακές Αρχές των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις αρκετών ημερών στις μεταφορές προς τις ΗΠΑ από οποιοδήποτε σημείο προέλευσης, για αποστολές με δηλωμένη αξία άνω των 800 δολαρίων», αναφέρει η DHL σε ανακοίνωσή της.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει έναν ευρύ εμπορικό πόλεμο από τότε που ανέλαβε την εξουσία, απειλώντας συμμάχους και αντιπάλους με βαρείς δασμούς, με στόχο τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ με επιμέρους χώρες.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, η κυβέρνηση μείωσε επίσης το όριο αξίας πάνω από το οποίο οι αποστολές προς ιδιώτες απαιτούν επίσημη επεξεργασία από τις Τελωνειακές Αρχές των ΗΠΑ-από τα 2.500 δολάρια στα 800, από τις 5 Απριλίου.

«Αυτή η αλλαγή προκάλεσε κατακόρυφη αύξηση στις επίσημες τελωνειακές διαδικασίες, τις οποίες διαχειριζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο», σημειώνει η DHL.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι αποστολές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) δεν επηρεάζονται από την αναστολή, «αν και ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στρέψει ιδιαίτερα την προσοχή της στην Κίνα, και στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον κατάργησε την απαλλαγή από δασμούς για μικρά δέματα από τη συγκεκριμένη χώρα — μια κίνηση που φαίνεται να στοχεύει σε οικονομικούς διαδικτυακούς λιανοπωλητές χαμηλού κόστους όπως οι Temu και Shein.

Δειτε Επισης

Απαντά στους δασμούς Τραμπ με στρατηγική ανάπτυξης η Ε.Ε.-Το σχέδιο για την ενίσχυση της αγοράς
Μεξικό: Μειώνονται στο 15% οι δασμοί για τα οχήματα που εξάγονται προς τις ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο τα τσιπ-Το Πεκίνο υπόσχεται «σθεναρά μέτρα»
Βρετανία: Άνοδος του πληθωρισμού στο 3,5% τον Απρίλιο-Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών
Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για το reset Ε.Ε.-Βρετανία… Το όφελος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ε.Ε.: Σχέδια για τέλος δύο ευρώ σε μικροδέματα από Κίνα–Πλήγμα για Shein και Temu
Ε.Ε.: «Πράσινο φως» για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο