Τρ. Κύπρου: Στις καλύτερες τράπεζες συναλλάγματος στον κόσμο με την αναβαθμισμένη ψηφιακή υπηρεσία συναλλάγματος BOC eFX Convert

Στις καλύτερες Τράπεζες Συναλλάγματος στον κόσμο για το 2025 κατατάσσεται η Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο των βραβείων Gordon Platt Foreign Exchange Awards του περιοδικού Global Finance.

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική διεθνή διάκριση για την Τράπεζα Κύπρου, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συνεχή εξέλιξη, την επένδυση στην καινοτομία και την σταθερά αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών της. Η τιμητική αυτή διάκριση απονεμήθηκε μετά την σημαντική αναβάθμιση στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών μέσω της νέας υπηρεσίας BOC eFX Convert η οποία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην πορεία της τράπεζας προς την ψηφιακή καινοτομία και εξυπηρέτηση των πελατών της στο τομέα των συναλλαγών ξένου συναλλάγματος.

Η υπηρεσία BOC eFX CONVERT τέθηκε σε εφαρμογή το 2024 και προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές με ακρίβεια και ασφάλεια, με τιμές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο σε ένα ευρύ φάσμα νομισμάτων χωρίς επιπλέων προμήθειες και χρεώσεις μέσω των ψηφιακών καναλιών της Τράπεζας.

Αντιπροσωπεία της Τράπεζας Κύπρου παρευρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων Gordon Platt Foreign Exchange και Best SME Bank του Global Finance, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 25 Φεβρουαρίου και παρέλαβε το βραβείο Best Foreign Exchange Bank in Cyprus.

Η Global Finance εξέτασε τις προτάσεις των τραπεζών, τις εισηγήσεις αναλυτών του κλάδου, στελεχών επιχειρήσεων και ειδικών σε θέματα τεχνολογίας. Τα κριτήρια για την επιλογή των νικητών του βραβείου Best Foreign Exchange Bank Awards περιλάμβαναν, τον όγκο συναλλαγών, το μερίδιο αγοράς, το εύρος της παγκόσμιας κάλυψης, την εξυπηρέτηση πελατών, την ανταγωνιστική τιμολόγηση και τις καινοτόμες τεχνολογίες

Η Τράπεζα Κύπρου είναι η μόνη στην Κύπρο, η οποία προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα μετατροπής νομισμάτων με τιμές σε πραγματικό χρόνο (real time pricing) μέσω της υπηρεσίας eFX Convert και σε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Η μετατροπή συναλλάγματος ολοκληρώνεται την ίδια στιγμή με άμεση χρεοπίστωση των λογαριασμών μέσω των καναλιών Internet Banking ή Mobile app της 1bank χωρίς να επιβαρύνεται ο πελάτης με οποιεσδήποτε επιπλέων χρεώσεις και προμήθειες.

Επίσης, μέσω της υπηρεσίας BOC eFX Convert, νέα ψηφιακά προϊόντα της τράπεζας όπως οι λογαριασμοί Quick Accounts δίνουν πρόσβαση σε ζωντανές τιμές συναλλάγματος για εκτέλεση συναλλαγών χωρίς επιπλέων χρεώσεις.

Οι λογαριασμοί Quick Accounts είναι διαθέσιμοι σε ιδιώτες συνδρομητές της 1bank άνω των 18 ετών. Οι πελάτες μπορούν ηλεκτρονικά μέσω 1bank Internet Banking ή Mobile App να προχωρήσουν με άνοιγμα λογαριασμού σε αμερικανικό δολάριο (USD) ή βρετανικές στερλίνες (GBP) στους οποίους μπορεί να εκδοθεί συνδεμένη χρεωστική κάρτα (Debit card Visa). Για τις μεταφορές προς και από τους λογαριασμούς Quick Accounts, προσφέρεται προνομιακή τιμολόγηση, με FX τιμές σε πραγματικό χρόνο και χωρίς καμία προμήθεια συναλλάγματος.

Σχετικά με το Global Finance

Το Global Finance, με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρύθηκε το 1987, έχει κυκλοφορία 50.000 αντίτυπα και αναγνώστες σε 188 χώρες, επικράτειες και περιοχές. Το κοινό του Global Finance περιλαμβάνει ανώτερα επιχειρηματικά και οικονομικά στελέχη που είναι υπεύθυνα για τη λήψη επενδυτικών και στρατηγικών αποφάσεων σε πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η Global Finance αναδεικνύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις κορυφαίες τράπεζες και παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Τα βραβεία έχουν καθιερωθεί ως αξιόπιστο πρότυπο αριστείας για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα. Τα βραβεία έχουν πάρει το όνομά τους προς τιμήν του Gordon Platt, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για πολλά χρόνια.

Δειτε Επισης

EKT: Απλοποιεί τη διαδικασία καθορισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες
Ελληνική: Περαιτέρω μείωση επιτοκίου αναφοράς κατά 0,25% για δάνεια που συνδέονται με το βασικό επιτόκιο ΕΚΤ
Το έγγραφο της δημόσιας πρότασης για την Ελληνική-Squeeze out, διαγραφή από ΧΑΚ και συγχώνευση με Eurobank Κύπρου
Τρ. Κύπρου: Στις καλύτερες τράπεζες συναλλάγματος στον κόσμο με την αναβαθμισμένη ψηφιακή υπηρεσία συναλλάγματος BOC eFX Convert
Μπαίνει στην τελική ευθεία για το 100% της Ελληνικής η Eurobank-Ο λόγος στους μετόχους μειοψηφίας
Ξεφορτώνεται ΜΕΔ ύψους €57 εκατ. εντός του 2026 ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης
Κάζιμιρ: Η ΕΚΤ πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλη στα επόμενα βήματά της για τα επιτόκια
Γερμανικές τράπεζες: Αντιμέτωπες με συρρίκνωση αποδόσεων τα επόμενα δυο χρόνια
Σε πορεία βιώσιμης και ισχυρής κερδοφορίας οι ελληνικές τράπεζες-Ανανεώνουν την ψήφο εμπιστοσύνης οι ξένοι οίκοι
Αμείωτο το ενδιαφέρον των Κεντρικών Τραπεζών παγκοσμίως για τον χρυσό-Καθαρές αγορές 18 τόνων τον Ιανουάριο