Έκλεισαν οι 4 από τις 10 θέσεις χορηγών για το FIBA EuroBasket 2025-Τα πακέτα και τα οφέλη

Αρκετό ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες για να συμβληθούν με τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, το FIBA EuroBasket 2025, ως χορηγικοί συνεργάτες, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα με τις τέσσερις από τις δέκα θέσεις να έχουν ήδη κλειδώσει.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), Ανδρέας Μουζουρίδης, αναλύει τα οφέλη για τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν ως συνεργάτες-χορηγοί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ομάδα των χορηγικών συνεργατών θα ολοκληρωθεί νωρίς και πριν από τη διοργάνωση του EuroBasket.

Παράλληλα αναφέρεται στη μεγάλη ευθύνη της ΚΟΚ ως αρμόδιας αρχής υλοποίησης της διοργάνωσης, τονίζοντας πως θα πρέπει να παρουσιάσει τουλάχιστον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Ειδικότερα και ερωτηθείς ποιο ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί μέχρι στιγμής από πλευράς χορηγών για τη διοργάνωση, ο κ. Μουζουρίδης ανέφερε στο InBusinessNews ότι «η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ως η αρμόδια αρχή υλοποίησης της διοργάνωσης που έχει ανατεθεί από την FIBA, θα πρέπει να παρουσιάσει ένα τουλάχιστον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», σημειώνοντας πως «ο προϋπολογισμός του EuroBasket, δεν επηρεάζει και δεν εμπλέκεται με τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας».

Όπως εξήγησε, «αυτό είναι μεγάλη ευθύνη και ένα αθλητικό mega project που δεν ξαναέγινε παρόμοιο του στην Κύπρο», τονίζοντας πως «μόνο για τα δικαιώματα φιλοξενίας μιας τέτοιας διοργάνωσης, θα καταβληθεί στη FIBA το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ θα πρέπει να υπολογιστούν επίσης τα οργανωτικά έξοδα που και αυτά είναι τεράστια.

«Τα έσοδα της διοργάνωσης προέρχονται μόνο από τα εισιτήρια και τους χορηγικούς συνεργάτες. Αντιλαμβάνεστε την σημαντικότητα και των δύο αυτών παραγόντων», επεσήμανε, εκφράζοντας, την ίδια ώρα, ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που υπάρχει από μεγάλες εταιρείες να συμβληθούν με τη διοργάνωση ως χορηγικοί συνεργάτες.

«Είναι κάτι που αναμέναμε με την ομάδα μας. Πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουμε νωρίς την ομάδα χορηγικών συνεργατών. Νομίζω είναι κάτι που και οι ίδιες οι εταιρείες βλέπουν ότι η εμπλοκή τους με την μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση που έγινε ποτέ στην χώρα, θα ενισχύσει είτε την εικόνα τους, την θέση τους στην αγορά και τα προϊόντα/υπηρεσίες τους», πρόσθεσε.

Πώς προχωρούν οι συζητήσεις με εταιρείες

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο πρόεδρος της ΚΟΚ είπε ότι έχουν συμφωνηθεί οι τέσσερις από τις δέκα χορηγικές θέσεις, των δύο βαθμίδων και των θεσμικών χορηγών και αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου να ολοκληρωθούν ακόμα δύο, για τις οποίες οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Από κει και πέρα, συνέχισε, μέχρι το τέλος του έτους, «αναμένουμε να κλείσουν ακόμη δύο θέσεις χορηγών», ενώ «οι τελευταίες δύο θέσεις, έχει αποφασιστεί από την Οργανωτική Επιτροπή ότι θα διατεθούν μόνο μετά την κλήρωση των ομίλων τον Μάρτιο του 2025, καθώς αναμένουμε να υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες που θα κληρωθούν οι εθνικές τους ομάδες να αγωνιστούν στην Κύπρο».

Αναφορικά με τα πακέτα χορηγιών, ο κ. Μουζουρίδης υπενθύμισε ότι αυτά χωρίζονται σε Main Event Sponsor και Event Sponsor, με τέσσερις θέσεις χορηγών στο κάθε ένα και στους Institutional Sponsor, με δύο θέσεις.

Η κάθε εταιρεία που συμβάλλεται μέσω του χορηγικού προγράμματος του EuroBasket, απολαμβάνει αποκλειστικότητα στην κατηγορία της, τόνισε καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο εκ των τεσσάρων εταιρειών που «κλείδωσαν» θέση στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ στην Κύπρο είναι η Allianz Κύπρου ως Main Event Sponsor του FIBA EuroBasket 2025, και η more.com, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες e-ticketing στην Ευρώπη, ως Event sponsor.

Η διοργάνωση

Υπενθυμίζεται, ακόμη, πως σύμφωνα με τα όσα έγιναν έως τώρα γνωστά σε σχέση με τη διοργάνωση, έξι εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν στον Γ όμιλο του FIBA EuroBasket 2025, με τους δεκαπέντε αγώνες του ομίλου να λαμβάνουν χώρα στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Το πρώτο τζάμπολ στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, με τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες των αγώνων να είναι στις 30 και 31 Αυγούστου και 2 και 4 Σεπτεμβρίου 2025.

Οι δύο από τις έξι εθνικές ομάδες που θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στο FIBA ​​EuroBasket 2025 από τη Λεμεσό, είναι ήδη γνωστές. Η μία είναι η Εθνική Κύπρου, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της σε EuroBasket, ως μία εκ των χωρών που φιλοξενεί την διοργάνωση.

Η άλλη, είναι η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1987 και του 2005, Ελλάδα, η οποία ως «συνεργαζόμενη ομοσπονδία», βάσει του δικαιώματος πρόσκλησης που δίνεται στην διοργανώτρια χώρα, θα κληρωθεί αυτόματα στον Γ΄ όμιλο. Αυτό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στην τελική φάση, κάτι που ίσως επιτευχθεί ακόμη και από το επερχόμενο παράθυρο των προκριματικών, τον Νοέμβριο, χάρις στις δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες που πέτυχε η Ελλάδα στο προηγούμενο παράθυρο, τον Φεβρουάριο.

Η παρουσία των αστέρων της Εθνικής Ελλάδας του προπονητή Βασίλη Σπανούλη, που μόλις πρόσφατα θριάμβευσε στο Ολυμπιακό τουρνουά στην Αθήνα και την είδαμε στους Ολυμπιακούς αγώνες, διασφαλίζουν την εμπορική επιτυχία της διοργάνωσης.

Στη Λεμεσό, αναμένονται να αγωνιστούν με τη «γαλανόλευκη», μεταξύ άλλων, ο δύο φορές MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο NBAer, Θανάσης Αντετοκούνμπο και οι αστέρες της Euroleague, Κώστας Σλούκας, Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου και άλλοι.

Οι υπόλοιπες τέσσερις Εθνικές που θα αγωνιστούν στην Κύπρο, θα γίνουν γνωστές τον Μάρτιο του 2025, μετά την κλήρωση των τεσσάρων ομίλων. Για να γίνει, όμως, κατανοητή η δυναμική των ομάδων που αναμένονται να ταξιδέψουν στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2025, αν η κλήρωση διεξαγόταν σήμερα, στον όμιλο της Λεμεσού θα κληρώνονταν πιθανών δύο ομάδες υψηλότερα από την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA. Μία εκ των Ισπανία, Γερμανία, Σερβία και Λετονία και μία εκ των Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία και Ιταλία!

Περισσότερες πληροφορίες για το FIBA EuroBasket ​​στο https://www.fiba.basketball.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας
Κώστας Καδής: Η Κύπρος παίρνει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο που έχει ένα τεράστιο πεδίο δράσης
Το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο στην Κ.Δ. και οι πολιτικές που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Κώστας Καδής
Επίτροπος για θέματα Αλιείας και Ωκεανών ο Κώστας Καδής-«Εξαιρετική τιμή, αλλά και τεράστια ευθύνη»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ-Σχετίζονται με την κοινοπραξία Intellexa
Προκαταρκτική έγκριση €152 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης-Πράσινο σε 37 από τα 38 ορόσημα