Ανδρέας Μουζουρίδης: Το EuroBasket 2025 εκτοξεύει τον αθλητικό τουρισμό της Κύπρου

Χιλιάδες τουριστών θα καταφθάσουν στην Κύπρο για το EuroBasket 2025 αφήνοντας πολλά έσοδα στα ταμεία της χώρας, χαμόγελα και νέα πνοή στον αθλητισμό.

Με γνώμονα το όραμα και με δεδομένη την τεχνογνωσία και την εμπειρία, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δημιούργησε τη δική της στρατηγική, διεκδίκησε και πέτυχε την ανάθεση της μεγαλύτερης καλαθοσφαιρικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, το EuroBasket 2025. Τα οφέλη θα είναι τεράστια, τόσο οικονομικά όσο και αθλητικά.

Έτσι, χιλιάδες αθλητικοί τουρίστες αναμένεται να ταξιδέψουν στη Κύπρο για να παρακολουθήσουν αυτό το μεγάλο καλαθοσφαιρικό γεγονός και να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Στην ομιλία του, πρόεδρος, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), Ανδρέας Μουζουρίδης δήλωσε ότι το Σχέδιο δράσης Υλοποίησης περιλαμβάνει τις σχέσεις FIBA & FIBA Europe, την Κυβέρνηση, το Υφυπουργείο Τουρισμού και CO - Host EOK.

Ανάμεσα στα οφέλη είναι και τα οικονομικά έσοδα, η βελτίωση των εγκαταστάσεων και η μεγαλύτερη απήχηση που αναμένεται να έχει στον κόσμο η καλαθόσφαιρα.

Η παρουσία κορυφαίων ονομάτων του μπάσκετ της διεθνούς σκηνής, μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελεί επίσης ένα από τα μεγάλα θετικά στοιχεία για το νησί μας.

Για την παρουσίαση του έργου ενώπιον της κυβέρνησης, η ΚΟΚ έπρεπε να δείξει ποια είναι ακριβώς τα οφέλη για την χώρα, είπε στη συνέχεια ο κ. Μουζουρίδης, σε μια ανασκόπηση στο ταξίδι μέχρι την εξασφάλιση του σπουδαίου αυτού γεγονότος.

Ερωτηθείς για τους πρώτους προβληματισμούς τους κυβέρνησης όταν η ομοσπονδία επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών για να πραουσιάσει το αναπτυξιακό πλάνο, ο κ. Μουζουρίδης είπε πως η συνάντηση είχε αρχικά… αναβληθεί για να γίνει στο τέλος με το γνωστό, πλέον, θετικό αποτέλεσμα.

«Είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον τότε Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος μας έδωσε δεκαπέντε λεπτά να αναπτύξουμε το πλάνο μας, τις προοπτικές του ευρωμπάσκετ». Συνάντηση που είχε αναβληθεί δύο φορές για να διευθετηθεί πλέον νέα, διάρκειας μίας ώρας.

«Ο πρώτος προβληματισμός ήταν τα χρήματα για την αναβάθμιση του γηπέδου στη Λεμεσό και κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει η απόσβεσή τους.

Ο δεύτερος προβληματισμός ήταν το κατά πόσο το γήπεδο με την επέκτασή του θα ήταν λειτουργικό και για άλλες οργανώσεις στο μέλλον.

Εν τέλει, το πράσινο φως δόθηκε και η διοργάνωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κ. Μουζουρίδης μιλούσε στο 5ο Cyprus Sports Management, Marketing & Branding Conference, που παρουσίασε η Kaizen Gaming/ Stoiximan.

Δειτε Επισης

Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Eurobanκ Α.Ε.: Θέμα εβδομάδων οι εγκρίσεις για Eλληνική-Ο μίνιμουμ στόχος μέσω της δημόσιας πρότασης
Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Eurobank A.E.: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη €383 εκατ. με ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων στην Κύπρο
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας