EuroBasket 2025: Γήπεδο στις εταιρείες να κάνουν παιχνίδι ως χορηγοί-Το μεγάλο ενδιαφέρον και τα τεράστια οφέλη

Την ευκαιρία σε εταιρείες να αναδείξουν το brand τους και να συνδέσουν το όνομά τους με την μεγαλύτερη σε ομαδικό επίπεδο αθλητική διοργάνωση που φιλοξένησε πότε η Κύπρος δίνει το EuroBasket 2025, οι αγώνες του τρίτου ομίλου του οποίου-ως γνωστό-θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο στάδιο «Σπύρος Κυπριανού».

Με την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης να εργάζεται ήδη για την προσέλκυση χορηγών, οι πληροφορίες του InBusinessNews κάνουν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφεται από εταιρείες για συμμετοχή τους ως συνεργάτες-χορηγοί, καθότι πρόκειται για μια παρουσία από την οποία θα αποκομίσουν εξαιρετικά μεγάλα οφέλη όσον αφορά την προβολή και την ενδυνάμωση της φήμης του brand τους, όχι μόνο εντός Κύπρου, αλλά και εκτός.

Συγκεκριμένα, οι συνολικά οκτώ εταιρείες που θα βρίσκονται στην ομάδα των χορηγών θα τύχουν τεράστιας προβολής, καθώς πέραν της τοπικής αγοράς οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε εκατομμύρια φιλάθλους ανά το παγκόσμιο, ενώ θα έχουν επίσης και ανάλογα εκατομμύρια προβολές μέσω διαδικτύου.

Την ίδια ώρα, παράλληλα με τις ευκαιρίες προβολής (branding), θα τρέχουν διάφορα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης (CSR), αλλά και βιωσιμότητας (ESG), τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τις μεγάλες εταιρείες, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο προσέλκυσης χορηγών, αυτό περιλαμβάνει δύο κατηγορίες (tiers) χορηγών.

Το tier 1(main event sponsors) με τέσσερις θέσεις χορηγών και το tier 2 (event sponsors) με άλλες τέσσερες θέσεις χορηγών, δηλαδή συνολικά οκτώ θέσεις, ενώ θα υπάρχουν και δύο θεσμικοί χορηγοί, που είθισται να είναι σε κάθε χώρα το Υπουργείο Τουρισμού(σ.σ. στην περίπτωση της Κύπρου το Υφυπουργείο Τουρισμού) και ο Δήμος που φιλοξενεί την διοργάνωση(σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση η Λεμεσός).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του InBusinessNews, η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη προχωρήσει σε εμπορικές συμφωνίες για δύο από τις οκτώ διαθέσιμες θέσεις στην χορηγική ομάδα, οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συζητήσεις και με άλλες εταιρείες, με την εκτίμηση που γίνεται να είναι πως μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν κλείσει όλες οι θέσεις χορηγών, εκτός από δύο.

Οι δύο αυτές εναπομείνασες θέσεις θα βγουν στην αγορά έπειτα από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2025 και μέσα από την οποία με βάση την παγκόσμια κατάταξη της FIBA θα προκύψουν οι υπόλοιπες τέσσερις εθνικές ομάδες, που μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα θα αποτελέσουν τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε εταιρεία που θα συμβληθεί με το EuroBasket 2025 αποκτά αποκλειστικότητα στην κατηγορία της. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να υπάρξουν, για παράδειγμα, δύο τράπεζες ως χορηγοί στον όμιλο της Κύπρου.

Αυτό που είθισται να συμβαίνει, λαμβανομένων υπόψη και προηγούμενων διοργανώσεων, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της να συνηθίζει να «κλειδώνει» νωρίς την θέση της στην ομάδα χορηγών.

Έτσι, γράφοντας ιστορία μαζί με τους διοργανωτές, δίνει μέσω του προγράμματος συνεργατών, τόσο στο προσωπικό όσο και στους πελάτες της, την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ζήσουν την VIP φιλοξενία σε μια τέτοια βεληνεκούς διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε αγωνιστικές του τρίτου ομίλου θα διεξαχθούν στις 28/8, 30/8, 31/8, 2/9, 4/9 του 2025. Συνολικά, θα διεξαχθούν 15 αγώνες στη Λεμεσό, με στάδιο διεξαγωγής, όπως έχει προαναφερθεί, το «Σπύρος Κυπριανού».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω του μεγέθους της διοργάνωσης, οι απαιτήσεις προς τη διοργανώτρια χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλές και απαιτητικές, με την οργανωτική επιτροπή να καλείται-μεταξύ άλλων- να καλύψει γύρω στα τρία εκατ. ευρώ (πέραν της κρατικής ενίσχυσης) σε έσοδα, από χορηγίες και πωλήσεις εισιτηρίων.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου