powered by

Στο Υπουργικό η συμφωνία για δάνειο €108 εκ. από ΕΤΕπ για φοιτητικές εστίες ΤΕΠΑΚ σε Λεμεσό και Πάφο

Θέματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή (24/7) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Σώματος είπε ότι «από τα σημερινά θέματα ξεχωρίζω τη συζήτηση που θα έχουμε για δύο θέματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, που είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ειδικά για τους νέους μας, σε συνέχεια της πρώτης ολοκληρωμένης στεγαστικής στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο και αρχίσαμε να υλοποιούμε.

Σήμερα θα εγκρίνουμε τα ειδικά κριτήρια για τα σχέδια που υλοποιεί ο Κεντρικός Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών, σε συνέχεια της συζήτησης και των αποφάσεων που λάβαμε τον Φεβρουάριο, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερους δικαιούχους για πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκά κριτήρια, για στέγαση και όχι μόνο, αφού αφορά και επαγγελματική δραστηριοποίηση, σπουδές, ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, επιδότηση επιτοκίων στο στεγαστικό, επαγγελματικά δάνεια και άλλα.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση αυτή, θα βοηθηθεί αρκετός κόσμος, ειδικότερα οι νέοι.

Στο ίδιο πλαίσιο της στεγαστικής μας πολιτικής, σήμερα θα εγκρίνουμε και την υπογραφή συμφωνίας δανείου ύψους 108 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση ανέγερσης φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό και στην Πάφο.

Είναι σημαντικές παρεμβάσεις σε σχέση με τη στεγαστική μας πολιτική.

Σήμερα, επίσης, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε σε σχέση με την αναθεώρηση της διαδικασίας παραχώρησης άδειας εισόδου σε υποψήφιους φοιτητές από τρίτες χώρες.

Από τη μια μπαίνουν συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτά θα ισχύουν για ένα χρόνο για να τα αξιολογήσουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα Κολέγια μας, αλλά την ίδια στιγμή (να τεθούν) συγκεκριμένες αυστηρές πρόνοιες για να μην επηρεάζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο το μεταναστευτικό, που είναι μια άλλη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με επιτυχία και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής.

Άρα, θα συζητήσουμε κάποιες τροποποιήσεις μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση – το συζητήσαμε και χθες στην ειδική συνεδρίαση που είχαμε – η οποία θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Είναι προϊόν συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Εξωτερικών και Οικονομικών.

Αυτά ξεχωρίζω από τα θέματα που έχουμε να συζητήσουμε σήμερα».

Δειτε Επισης

Διευκρινίσεις από την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων για την εκμίσθωση κρατικής γης
Σε εξέλιξη η κατασκευή τριώροφου χώρου στάθμευσης στο Παραλίμνι-Το κόστος και πότε θα ολοκληρωθεί
Τρεις μοναδικές ευκαιρίες για οικιστικά ακίνητα στη Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα από την AstroBank
Γ. Μισιρλής: Η απουσία ενιαίου πλαισίου αντισταθμιστικών μέτρων για αναπτύξεις δημιουργεί στρεβλώσεις και προβλήματα
Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Απρίλιο-Άγγιξαν τα €18,4 εκατ.
Έπεσαν οι υπογραφές με το Υπερταμείο της Ελλάδας για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-Τι προβλέπει η συμφωνία
Στέλιος Γαβριήλ: Συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας των κατασκευών με συνεργασία επαγγελματιών και φορέων
Iliso Suites: Αξιοποιώντας την αναγέννηση της αγοράς ακινήτων στην Αθήνα
Το Nicosia Central Park Residences παρουσιάζει τη νέα εποχή στην έξυπνη αστική διαβίωση με το KLAUS Multiparking