«Ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου»-Όσα ξεκαθαρίζει το ΥΜΕΕ

Εγκρίθηκε η παράταση του χρόνου κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας μέχρι τις 15 Ιουλίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι υπήρχε έγκριση παράτασης χρόνου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024, προσθέτοντας ότι «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποβλήθηκε αίτημα από τον εργολάβο για επιπρόσθετη παράταση χρόνου, το οποίο και ενέκρινε η Τ.Ε.Α.Α. μέχρι τις 25 Ιουνίου 2024».

Επισημαίνεται ότι «ο εργολάβος υπέβαλε νέα αιτήματα παράτασης χρόνου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2024 για γεγονότα από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι σήμερα (όπως επιπρόσθετες εργασίες που προέκυψαν) και για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες) από την 1η Μαρτίου 2024 μέχρι σήμερα. Τα αιτήματα παράτασης χρόνου εξετάστηκαν σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες (από Τ.Ε.Α.Α. και Κ.Ε.Α.Α.) και εγκρίθηκε παράταση χρόνου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024». 

«Από αυτή την ημερομηνία και μετά, και μέχρι και την ολοκλήρωση/ παράδοση του έργου, θα αποκόπτονται ποινικές ρήτρες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ύψους €5.500/ημέρα», υπογραμμίζεται.

«Σύμφωνα με τον εργολάβο, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου, εκτός ενός μικρού τμήματος επί της Λεωφόρου Τσερίου που θα παραδοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και το οποίο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει για την πορεία κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας ότι υπήρχε έγκριση παράτασης χρόνου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποβλήθηκε αίτημα από τον εργολάβο για επιπρόσθετη παράταση χρόνου, το οποίο και ενέκρινε η Τ.Ε.Α.Α. μέχρι τις 25 Ιουνίου 2024.

Ο εργολάβος υπέβαλε νέα αιτήματα παράτασης χρόνου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2024 για γεγονότα από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι σήμερα (όπως επιπρόσθετες εργασίες που προέκυψαν) και για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες) από την 1η Μαρτίου 2024 μέχρι σήμερα.

Τα αιτήματα παράτασης χρόνου εξετάστηκαν σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες (από Τ.Ε.Α.Α. και Κ.Ε.Α.Α.) και εγκρίθηκε παράταση χρόνου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024.

Από αυτή την ημερομηνία και μετά, και μέχρι και την ολοκλήρωση/ παράδοση του έργου, θα αποκόπτονται ποινικές ρήτρες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ύψους €5.500/ημέρα.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου, εκτός ενός μικρού τμήματος επί της Λεωφόρου Τσερίου που θα παραδοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και το οποίο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα: Συνετή πολιτική για μερίσματα τραπεζών, παρά την αυξημένη κερδοφορία
Αλέξης Βαφεάδης: Σε 15 με 20 μέρες θα διαφανεί πως θα προχωρήσει ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς
Ομοβροντία κατά της φορολόγησης υπερκερδών τραπεζών-«Ζημιά μεγαλύτερη του κέρδους»
ΠΑΣΥΛΕ: Η ευθύνη υπεραγορών για τα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια-Διευκρινίσεις για λιανέμπορους
Κυκλοφοριακό και στεγαστικό τα πιο καυτά ζητήματα της Λεμεσού
Νέο flagship κατάστημα Cosmos Sport προσεχώς στο My Mall Limassol
ENI: Eνδεχόμενο αποεπένδυσης από κυπριακή ΑΟΖ-Χωρίς ενημέρωση για το θέμα η Λευκωσία
Τα 5,1 εκατ. άγγιξε η επιβατική κίνηση εξαμήνου σπάζοντας τα ρεκόρ
Andreotti και Mantle ενώνουν δυνάμεις για AI και ψηφιακό μετασχηματισμό
Χαλλούμι ΠΟΠ: Η αβεβαιότητα για την ποσόστωση, ο κίνδυνος για τις εξαγωγές και η ευθύνη των κυβερνώντων