EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument

Η κοινοπραξία του έργου EUHeyday και το Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνουν τη διοργάνωση ενός ανοιχτού διαλόγου για το Μέσο Τεχνικής Στήριξης (Technical Support Instrument / TSI).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ., στη Διατηρητέα Οικοδομή στον πεζόδρομο Επτανήσου, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, Κτίριο πρώην ΕΚΑΤE.

Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με το Μέσο Τεχνικής Στήριξης, καθώς και στην ανάδειξη του ως ένα σημαντικό εργαλείο για την παροχή εξατομικευμένης τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης είναι το βασικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των κρατών μελών στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη και δεν εισάγουν αποκλεισμούς.

Από την υγειονομική περίθαλψη έως τα υγιή δημόσια οικονομικά, από την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης και των δημόσιων υπηρεσιών έως την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του χρηματοπιστωτικού τομέα, το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης στηρίζει τα κράτη μέλη της ΕΕ στο μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα.

Η Κύπρος έχει ωφεληθεί μέχρι στιγμής από 58 έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το TSI ή τον προκάτοχό του, το Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSP).

Αυτή η υποστήριξη έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής, όπως η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η αφερεγγυότητα, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στη πράσινη μετάβαση και στους κανόνες πολιτικής διαδικασίας. Μέχρι σήμερα, 29 έργα έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Cyprus - European Commission - Structural Reform Support.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί σύντομη παρουσίαση του Μέσου Τεχνικής Στήριξης από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης. Ακολούθως, θα διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος με τους δικαιούχους του μέσου, τη συντονιστική αρχή, καθώς και υφιστάμενους ή/και προηγούμενους συντονιστές έργων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του TSI.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του συνδέσμου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22894278 ή μέσω email: christou.p.elpida@ucy.ac.cy.

Το έργο EUHeyday συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χορηγούσα αρχή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Δειτε Επισης

Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα
Strong Innovator για τρίτη συνεχή χρονιά η Κύπρος-Τι δηλώνει ο Νικόδημος Δαμιανού
Google: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αύξησε τις εκπομπές άνθρακα της εταιρείας μέσα σε πέντε χρόνια
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων