Υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Ίδρυμα PwC Foundation

Υποτροφίες σε επτά άριστους/ες προπτυχιακούς/ές πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, παραχώρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα PwC Foundation.

Οι υποτροφίες δόθηκαν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν την ακαδημαϊκή επίδοση και το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο των φοιτητών/τριών, μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τις υποτροφίες απένειμε η κα  Κλειώ Παπαδοπούλου, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της εταιρείας PwC Κύπρου και του Ιδρύματος PwC Foundation, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου,  στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών,  τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα της Συγκλήτου.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην ειδική εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα PwC Foundation για την ευγενική προσφορά και τη συνεχή στήριξή του προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου, η οποία, όπως ανέφερε, δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να φτάσουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων τους, αλλά και που αποτελεί μια επιβράβευση για την αξιόλογη ακαδημαϊκή τους επίδοση. «Η καλύτερη μνημόνευση για έναν άνθρωπο ή ένα οργανισμό γίνεται από τα άτομα που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν», σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης. Ο Πρύτανης αφού εξήρε την προσφορά της PwC και την αγαστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι αρκετοί απόφοιτοι/ες εργοδοτούνται ή είναι συνεργάτες στην εταιρεία PwC Κύπρου, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της εταιρείας προς την ποιότητα των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών και Αναπληρωτής Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Μενέλαος Μενελάου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Πανεπιστημίου για τη στήριξη που παρέχει το Ίδρυμα PwC Foundation στις φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών. Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις σπουδές και στις μελλοντικές επιδιώξεις τους.

Σε δικό της χαιρετισμό, η κα  Κλειώ Παπαδοπούλου, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της εταιρείας PwC Κύπρου και του Ιδρύματος PwC Foundation αφού συνεχάρη τις/τους αριστούχες/ους φοιτήτριες/ές του Πανεπιστήμιου, σημείωσε ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός αποτελούν ιδανικά και αξίες που απαιτούνται για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η κα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι το νεοσύστατο PwC Foundation είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που δημιουργήθηκε για μια πιο ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινωνία, παρέχοντας ποικιλόμορφη στήριξη σε τρεις πυλώνες: 1) Εκπαίδευση & πολιτισμός, 2) Νεανική επιχειρηματικότητα και 3) Προσφορά από τους ανθρώπους μας.

Οι πρωτοετείς αριστούχες/οι φοιτήτριες/ές που έλαβαν τις υποτροφίες είναι οι ακόλουθοί/ες (με τυχαία σειρά) :

  • Γιώργος Παπαγρηγορίου του Τμήματος Φυσικής
  • Αλντεμπέχ Μοχάμμαντ του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής
  • Αντρούλλα Ειρήνη Κεμιτζή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών
  • Άρθουρ Τοροσσιάν του Τμήματος Νομικής
  • Majdoleen Abuhajar του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας
  • Αναστάσιος Θεοφίλου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης
  • Ζωή Ευαγγέλου του Τμήματος Ψυχολογίας

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο