Βάζει γκολ στα έσοδα της Γερμανίας από τον τουρισμό το Euro 2024-Αναμένει ώθηση ενός δισ. ευρώ

Η Γερμανία, η οποία φιλοξενεί το Euro 2024, μπορεί να αναμένει ώθηση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην οικονομία της χάρη στους ξένους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στη χώρα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 0,1% της οικονομικής παραγωγής κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι τομείς της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου τροφίμων της Γερμανίας πρόκειται να επωφεληθούν περισσότερο από τους αγώνες, ανέφερε το κορυφαίο ινστιτούτο οικονομικών ερευνών της χώρας.

«Ωστόσο, η επίδραση είναι μόνο βραχύβια, οπότε οι εξαγωγές υπηρεσιών λόγω της επιστροφής των τουριστών είναι πιθανό να μειωθούν και πάλι μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το τρίτο τρίμηνο και να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο στο ισοζύγιο», δήλωσε ο ερευνητής του ifo Gerome Wolf.

Περισσότεροι από 600.000 επιπλέον ξένοι τουρίστες και 1,5 εκατομμύριο επιπλέον διανυκτερεύσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ινστιτούτου που βασίζονται στους αριθμούς από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που φιλοξένησε η Γερμανία το 2006.

Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αφορούν τους καταναλωτές μετά τις πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2006.

Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η συνολική επίδραση του Euro 2024 στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξαρτάται επίσης από την απόδοση της γερμανικής εθνικής ομάδας στο τουρνουά.

Ο αγώνας της με τη Σκωτία θα ανοίξει το τουρνουά το βράδυ της Παρασκευής.

Δειτε Επισης

Maersk: Σε όλο το δίκτυο η διαταραχή στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό με «καύσιμο» τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed
Στον στόχο του 2% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούνιο
Έρευνα ΕΚΤ: Οι εταιρείες προβλέπουν μικρότερες αυξήσεις μισθών για τους επόμενους 12 μήνες
Διαβεβαιώσεις Τραμπ ότι δεν θα αποπέμψει τον Πάουελ από την Fed πριν το τέλος της θητείας του
Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο
ΔΝΤ: Διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,2% της παγκόσμιας οικονομίας το 2024
Τζεντιλόνι: Σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία στην Ευρωζώνη
Πώς μπορεί να επηρεάσει τις αγορές η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ-Οι εκτιμήσεις Citi και UBS
Ευρωζώνη: Φρένο στις αυξήσεις μισθών «βλέπουν» οι επιχειρήσεις