CIM Summit 2024: Μεγάλη επιτυχία με το βλέμμα στο μέλλον του επιχειρείν

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το CIM Summit 2024 το οποίο κατά τη φετινή χρονιά είχε ως κεντρικό θέμα το "The Future of Business: Adapting to a Changing Landscape".

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές ανακαλύψεις, πολιτισμικές αλλαγές και πρωτοφανείς παγκόσμιες προκλήσεις, οι επιχειρήσεις καλούνται να ευδοκιμούν μέσα στην αλλαγή και η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στη Λευκωσία, κατάφερε να αναδείξει τη σημερινή κατάσταση και να παράσχει συμβουλές για το μέλλον.

To CIM Summit 2024, είναι σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου και της περιοχής έδωσε την ευκαιρία σε κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων με ομιλίες από παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκούς από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ευρώπης και καταξιωμένα στελέχη του επιχειρείν.

Το Συνέδριο χαιρέτησε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Υπουργός προειδοποίησε μεταξύ άλλων, ότι «οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας είναι γενικά θετικές, αλλά υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα στον ορίζοντα και στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση, παρακολουθώντας και αξιολογώντας συνεχώς την κατάσταση».

Στον χαιρετισμό του, διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα «όταν και όπου αυτό δικαιολογείται».

Χαιρετισμό απηύθυνε νωρίτερα ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, CEO του CIM - Cyprus Business School, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο νέες συνεργασίες του CIM και τη σημασία του να βρίσκεται κανείς μπροστά από τις εξελίξεις, για να ακολουθήσει ο ο Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος-Μέλος Δ.Σ., Green Energy.

Ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος αφού μίλησε για τη συνεργασία με το CIM - Cyprus Business School, τόνισε την ανάγκη για ψηφιοποίηση και μετάβαση σε ένα πράσινο περιβάλλον, καθώς, χωρίς αυτά, δεν μπορεί όπως είπε, να υπάρξει εξέλιξη.

Εξαιρετικές ήταν οι ομιλίες που ακολούθησαν των χαιρετισμών από ξένους ακαδημαϊκούς. Στη σκηνή βγήκε αρχικά η Casidhe Troyer, Assistant Professor of Strategy and Entrepreneurship, London Business School η οποία εξήγησε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών έχουν γίνει το επενδυτικό όχημα επιλογής για τις τελευταίες δεκαετίες και πως σταδιακά ωστόσο κατέχουν όλο και μεγαλύτερο έλεγχο σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις,

Κατά την παρουσίασή της η Δρ Troyer εξέτασε τις επιπτώσεις, ιδίως για επενδύσεις με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό αναλύοντας έρευνες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ της ιδιοκτησίας δεικτών και της εταιρικής στρατηγικής Ε&Α ειδικότερα.

Το πώς έχει αλλάξει το έργο της ηγεσίας βρέθηκε στο επίκεντρο ομιλίας από την Sue Dopson, Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Saïd Business School, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία ακολούθησε της προλαλήσασας. Η ακαδημαϊκός παρουσίασε μελέτη 20 ηγετών από πολύ διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι ρωτήθηκαν για το φάσμα των ηγετικών τους προκλήσεων και σε τι έπρεπε να γίνουν καλύτεροι.

Την αξία της ευρύτερης θεώρησης της στρατηγικής των επιχειρήσεων ανέδειξε η Trudi Lang, Senior Fellow in Management Practice, Saïd Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην ομιλία της με τίτλο «How To Avoid Being Haunted And The Value Of Taking The Broad View in Strategy».

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, λύνει πολλά προβλήματα στο επίπεδο ενός έμπειρου ανθρώπου, και αλγόριθμοι δημιουργίας εικόνων κατασκευάζουν εικόνες που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φωτορεαλιστικές, κάτι που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δρ David Stillwell καθηγητής Computational Social Science στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge. Ο ακαδημαϊκός μίλησε για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων δημιουργίας εικόνων και το τι σημαίνει για το μέλλον της εργασίας.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση πάνελ όπου συμμετείχαν οι ομιλητές του φετινού θεσμού με συντονίστρια την Νατάσα Πηλείδου, Αντιπρόεδρο στο Advisory Board του CIM-Cyprus Business School και την ανακήρυξη των επίτιμων μελών του CIM 2024.

Οργανωτής: CIM-Cyprus Business School Πλατινένιος Xορηγός: Green Energy Group Χρυσοί Χορηγοί: NetU, Unicars Αργυροί Χορηγοί: Alphamega Hypermarkets, Cablenet, C.A.PAPAELLINAS Group, Energame, Gan Direct, Iron Mountain Cyprus Ltd, McDonald’s, Philip Morris Χάλκινοι Χορηγοί: Cyfield Group, Gloria Jeans, KEAN, KPMG, MetLife, Payabl, Paul, Spyros Vassiliou & Associates LLC, Remedica, TBWA Entelia, Tototheo, Zorbas Group Υποστηρικτές: Cyprus Forum, Landas Colour, LightBlack, Panayiotides Gifts and Textiles, Photos Photiades Group Ειδικός Συνεργάτης: Bank of Cyprus Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα