Με τεχνολογίας 5G σχεδόν ένας στους δύο Κινέζους χρήστες κινητών τηλεφώνων

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας 5G στην Κίνα έφτασε στα 851 εκατομμύρια στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί σε ποσοστό 48,8% του συνολικού αριθμού των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών μεγαλύτερων εταιριών προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ή την υπηρεσία China Broadnet.

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα καταγράφηκε στο 1,75 δισ. χρήστες στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρίες προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Κίνα είναι η China Telecom, η China Mobile και η China Unicom.

Επιπλέον, ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών πληροφορικής κατέγραψε σταθερή αύξηση παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου Υπουργείου, η βιομηχανική παραγωγή προστιθέμενης αξίας των μεγαλύτερων εταιριών στον ίδιο τομέα, κατέγραψε ετήσια αύξηση 14,6% κατά την ίδια περίοδο.

Στο ίδιο δίμηνο, τα μεικτά λειτουργικά έσοδα των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8,2% στα 2,14 τρισεκατομμύρια γιουάν (270 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ τα μεικτά κέρδη στις ίδιες εταιρίες αυξήθηκαν κατά 2,1 φορές στα 41,81 δισεκατομμύρια γιουάν (5,34 δισεκατομμύρια ευρώ).

Δειτε Επισης

Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed