Απέδειξε πως αντέχει και στα δύσκολα η κυπριακή αγορά ακινήτων

Δοκιμάστηκε, κλυδωνίστηκε αλλά τελικά απέδειξε την ευελιξία και την ανθεκτικότητά της η κυπριακή αγορά ακινήτων, τόσο τα προηγούμενα χρόνια αλλά ιδιαίτερα το 2023, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύστοχα ως χρονιά ορόσημο.

Και αυτό καθώς, παρά τις διεθνείς εξελίξεις και προκλήσεις που δεν άφησαν ανεπηρεάστη ούτε την κυπριακή οικονομία, η αγορά ακινήτων στον τόπο μας έφτασε τα €5,5 δισ. Κινήθηκε δηλαδή, στα ίδια επίπεδα με το 2022, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ισχυρά θεμέλια και προοπτική να αποδώσει περαιτέρω κατά το τρέχον έτος.

Ουδείς ασφαλώς μπορεί να αγνοήσει τα ισχυρά αντανακλαστικά των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Ενδεικτικές και οι τοποθετήσεις που γίνονταν κατά το 2023 από πλευράς εμπλεκομένων του κλάδου που έκαναν λόγο για υπερθέρμανση στην αγορά ακινήτων και για ζήτηση μεγαλύτερη από την προσφορά.

Και αν υπάρχει μια λέξη η οποία μπορεί πλέον να ταιριάζει στη στάση όλων όσοι εμπλέκονται στον τομέα των ακινήτων, αυτή δεν είναι άλλη από την υπευθυνότητα. Βλέπουν, κρίνουν, αξιολογούν, προβαίνουν σε ανοίγματα, βήματα όμως τα οποία χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό, σύνεση και συνέπεια χάρη στην εμπειρογνωμοσύνη και την κατάρτιση που υπάρχει στον τομέα.

1

2024: Στο φουλ οι μηχανές

Σ’ ότι αφορα το 2024, κοινή είναι η εκτίμηση πως οι οιωνοί είναι με το μέρος της Κύπρου, καθώς οι μηχανές φουλάρουν ακόμη περισσότερο, ενώ την ίδια ώρα διακρίνεται μια σταθεροποίηση.

Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι οι συλλογικές προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων στην αγορά ακινήτων εστιάζονται πρώτα και κύρια στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και όχι μόνο.

2

Εγγύηση ο σωστός συνεργάτης

Μέγα ζητούμενο σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι πάντοτε η εξεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη και στρατηγικού συμμάχου. Διότι χωρίς αυτόν, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και προοπτικές ενός project.

Είναι γι’ αυτό που η Moving Doors, η επιτυχημένη κυπριακή proptech startup που παρέχει high-end και technology-enabled στέγη, αποτελεί μονόδρομο και την απόλυτη επιλογή εγγύησης σε κάθε αναπτυξιακό έργο κάθε developer.

Φαίνεται άλλωστε μέσα από τους αριθμούς και το success story της Moving Doors ότι μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη και πλεονεκτήματα στους συνεργάτες της, ανάμεσα στα οποία αύξηση της ταχύτητας και του όγκου πωλήσεων, δυνατότητα απαλλαγής από τον ΦΠΑ για τον αγοραστή και αποφυγή γραφειοκρατικών και πολύπλοκων διαδικασιών και καθιστούν μια πράξη χρονοβόρα.

3

Το success story

Η Moving Doors ιδρύθηκε στις αρχές του 2022, αρχικά ως "Staycaee” και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται ένα δίκτυο 230 διαμερισμάτων σε Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα. Δρατηριοποιείται επίσης στο Ντουμπάι, ενώ η επιθυμία είναι η επέκτασή της και σε άλλες αραβικές χώρες.

Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να κάνει break-even, καταγράφοντας ισχυρά έσοδα. Συγκεκριμένα, το 2023 έκλεισε με έσοδα 4 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ το 2022 (στους 10 πρώτους μήνες λειτουργίας της εταιρείας).

Ο στόχος για το 2024 είναι να φτάσει τα 600 διαμερίσματα υπό διαχείριση και τα 13 εκατ. ευρώ σε έσοδα.

Δειτε Επισης

Λουκιανός Μιχαήλ: Η επένδυση της CyView σε πράσινες πρακτικές και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας
Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι-Ο δημόσιος κήπος της δυτικής Λεμεσού (photos)
Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας για λιμάνι και μαρίνα-Ζητά ενημέρωση από Βαφεάδη
Παίρνει σάρκα και οστά η ανέγερση των φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό-Μπήκε ο θεμέλιος λίθος
Κ. Ιωάννου: Σύντομα διυπουργική σύσκεψη για Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών-«Παράδειγμα προς μίμηση ο Καλοπαναγιώτης»
Σε τροχιά υλοποίησης γραμμικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Γιαλιά(pics)
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Μοναδικές επιλογές για διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα
Παραδίδεται την Κυριακή το πάρκο Πωλ Γκοκέν... Ο Δημόσιος Κήπος της δυτικής Λεμεσού
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Όλα ανοικτά για την μαρίνα και το λιμάνι...Περιμένει διευκρινίσεις επί της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας ο Βαφεάδης