Alexey Gubarev: Τα δύο κύρια προβλήματα των ξένων επενδυτών στην Κύπρο (vid)

Το ζήτημα της εκπαίδευσης και το στεγαστικό θεωρεί και αναδεικνύει ως τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ο συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Palta, Alexey Gubarev.

Πρόκειται, όπως τονίζει, για δύο θέματα για τα οποία θα πρέπει να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό.

Ο Alexey Gubarev μίλησε στην κάμερα του INBusiness TV στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Invest Cyprus και την Προεδρία της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, κατά την οποία πέραν των εκατό ξένων επενδυτών που έδωσαν το παρών τους, άκουσαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και από πέντε υπουργούς τις πολιτικές που προωθούνται και υλοποιούνται από την Κυβέρνηση προς διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους στο νησί μας.

«Η πληροφορική έχει γίνει πλέον ο κύριος κινητήριος μοχλός της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Gubarev. «Αλλά, συνέχισε, «για να αξιοποιήσουμε αυτή την επιτυχία και να έχουμε πραγματικά τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε πάνω σε αυτήν, πρέπει να διορθώσουμε δύο βασικά προβλήματα: Την σχολική εκπαίδευση και τη στέγαση».

Υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία, ο κ. Gubarev υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξουν κάποια μεγάλα, κατά την έκφρασή του, κίνητρα για τη σχολική εκπαίδευση, ώστε να χτιστούν περισσότερα ιδιωτικά σχολεία στο νησί για να καλύψουν τη ζήτηση. «Επειδή όλα τα σχολεία στο νησί είναι γεμάτα», επισήμανε.

Το δεύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η στέγαση, είπε. «Χρειαζόμαστε περισσότερες οικονομικά προσιτές κατοικίες, όχι μόνο για τους Κύπριους, αλλά και για τους ξένους που έρχονται εδώ», τόνισε.

Διαβάστε εδώ: Κ. Ιωάννου σε ξένους επενδυτές: Στεγαστική πολιτική, πάταξη γραφειοκρατίας και απλοποίηση διαδικασιών

Ο Alexey Gubarev ανέφερε πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι προς την ορθή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων, ωστόσο, υπέδειξε ότι το σημαντικό είναι να δράσει γρήγορα.

«Επειδή μερικές φορές πρέπει να εκμεταλλευτείς τη δυναμική. Αν δείτε το πρόβλημα, πιάστε το, βρείτε τη λύση και αντιμετωπίστε το άμεσα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για χρόνια. Έχουμε ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν άμεσα», υπογράμμισε ο Alexey Gubarev.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη δήλωση του Alexey Gubarev στο INBusiness TV:

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας