Αύξηση της ζήτησης LNG κατά 50% αναμένει την επόμενη δεκαετία η Woodside Energy

Η ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG ) θα αυξηθεί κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια με κινητήριο μοχλό στήριξης την Ασία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Woodside Energy, Μεγκ O'Νίλ.

"Βλέπουμε σημάδια αυτής της αύξησης της ζήτησης στην αναδυόμενη Ασία", δήλωσε η κ. Ο'Νιλ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Oilprice.com, επικαλούμενο το δημοσίευμα του Bloomberg.

"Θα υπάρξουν χρονικά σημεία όπου θα δούμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα νέας προσφοράς να καταφθάνει, αλλά η αύξηση της ζήτησης είναι πραγματικά πιθανό να την απορροφήσει κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών", πρόσθεσε.

Τα σχόλιά της κ. Ο'Νιλ απηχούν τις προβλέψεις της επίσης μεγάλης εταιρείας LNG Shell, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση για το υπερψυγμένο καύσιμο θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2040, επικαλούμενη και πάλι την ισχυρή ζήτηση από τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Oilprice.com, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές, η Shell αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα κορυφωθεί μετά το 2040, σε αντίθεση με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος θεωρεί ότι η ζήτηση για όλους τους υδρογονάνθρακες θα κορυφωθεί πριν από το 2040.

Η Woodside, όπως και η Shell, είναι αρκετά αισιόδοξες στις προβλέψεις τους για τη ζήτηση φυσικού αερίου, λέγοντας ότι το φυσικό αέριο θα είναι απαραίτητο, μακροπρόθεσμα, για την υποστήριξη της διακοπτόμενης παραγωγής ηλεκτρισμού από τα αιολικά και ηλιακά συστήματα.

Για αυτό το ενδεχόμενο, η Γερμανία παρείχε πρόσφατα απόδειξη καθώς η Κυβέρνηση Σολτς κατασκευάζει τέσσερις νέες μονάδες φυσικού αερίου γι' αυτόν τον λόγο, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα εργοστάσια θα είναι έτοιμα για υδρογόνο σε περίπτωση που το υδρογόνο καταστεί βιώσιμη εναλλακτική λύση για το φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή.

Ενόψει αυτής της ισχυρής ζήτησης, η Woodside συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του φυσικού αερίου και πρόσφατα επιχείρησε να προβεί σε μια εξαγορά για τις αναπτυξιακές της προσπάθειες.

Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με την τοπική εταιρεία Santos, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιούσε και τους δύο. Αν είχαν καταλήξει επιτυχώς, η συμφωνία θα δημιουργούσε έναν ενεργειακό κολοσσό στο LNG στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Δειτε Επισης

Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed