Αύξηση της ζήτησης LNG κατά 50% αναμένει την επόμενη δεκαετία η Woodside Energy

Η ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG ) θα αυξηθεί κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια με κινητήριο μοχλό στήριξης την Ασία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Woodside Energy, Μεγκ O'Νίλ.

"Βλέπουμε σημάδια αυτής της αύξησης της ζήτησης στην αναδυόμενη Ασία", δήλωσε η κ. Ο'Νιλ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Oilprice.com, επικαλούμενο το δημοσίευμα του Bloomberg.

"Θα υπάρξουν χρονικά σημεία όπου θα δούμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα νέας προσφοράς να καταφθάνει, αλλά η αύξηση της ζήτησης είναι πραγματικά πιθανό να την απορροφήσει κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών", πρόσθεσε.

Τα σχόλιά της κ. Ο'Νιλ απηχούν τις προβλέψεις της επίσης μεγάλης εταιρείας LNG Shell, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση για το υπερψυγμένο καύσιμο θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2040, επικαλούμενη και πάλι την ισχυρή ζήτηση από τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Oilprice.com, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές, η Shell αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα κορυφωθεί μετά το 2040, σε αντίθεση με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος θεωρεί ότι η ζήτηση για όλους τους υδρογονάνθρακες θα κορυφωθεί πριν από το 2040.

Η Woodside, όπως και η Shell, είναι αρκετά αισιόδοξες στις προβλέψεις τους για τη ζήτηση φυσικού αερίου, λέγοντας ότι το φυσικό αέριο θα είναι απαραίτητο, μακροπρόθεσμα, για την υποστήριξη της διακοπτόμενης παραγωγής ηλεκτρισμού από τα αιολικά και ηλιακά συστήματα.

Για αυτό το ενδεχόμενο, η Γερμανία παρείχε πρόσφατα απόδειξη καθώς η Κυβέρνηση Σολτς κατασκευάζει τέσσερις νέες μονάδες φυσικού αερίου γι' αυτόν τον λόγο, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα εργοστάσια θα είναι έτοιμα για υδρογόνο σε περίπτωση που το υδρογόνο καταστεί βιώσιμη εναλλακτική λύση για το φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή.

Ενόψει αυτής της ισχυρής ζήτησης, η Woodside συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του φυσικού αερίου και πρόσφατα επιχείρησε να προβεί σε μια εξαγορά για τις αναπτυξιακές της προσπάθειες.

Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με την τοπική εταιρεία Santos, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιούσε και τους δύο. Αν είχαν καταλήξει επιτυχώς, η συμφωνία θα δημιουργούσε έναν ενεργειακό κολοσσό στο LNG στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Δειτε Επισης

Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs