Μεγάλη μείωση των παραγγελιών βιομηχανικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Μεγαλύτερη μείωση, από την αναμενόμενη, παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών στις ΗΠΑ, εν μέσω απότομης μείωσης των νέων παραγγελιών τόσο για εξοπλισμό του τομέα των Μεταφορών όσο και για πολιτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ την Τρίτη.

Οι νέες παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 6,1%, στα 276,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, μετά τα αναθεωρημένα στοιχεία για μείωση 0,3% τον Δεκέμβριο. Τα στοιχεία ήταν δυσμενέστερα από τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των παραγγελιών κατά 4,4%, σύμφωνα με το Briefing.com.

Σύμφωνα με το Reuters, το ποσοστό μείωσης των παραγγελιών για βιομηχανικά αγαθά μακράς διαρκείας ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών. Η έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη προστέθηκε σε μια σειρά στοιχείων αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων, της ανέγερσης νέων κατοικιών και της μεταποιητικής παραγωγής, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία έχασε δυναμική στην αρχή του έτους.

Ο εξοπλισμός για τις μεταφορές, ο οποίος μειώθηκε κατά 16,2%, "ηγήθηκε της μείωσης", σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Αφαιρώντας αυτή τη συνιστώσα, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν μόνο κατά 0,3%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η μείωση των νέων παραγγελιών για μη στρατιωτικά αεροσκάφη και εξαρτήματα ήταν ακόμη πιο μεγάλη, καταγράφοντας μείωση κατά 58,9%, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη σειρά αεροσκαφών 737 MAX της Boeing.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει εντονότερους ελέγχους μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε αεροσκάφος της εταιρείας Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου και η οποία οδήγησε σε προσωρινή καθήλωση ορισμένων αεροσκαφών Boeing 737 MAX.

"Συνολικά, και εξαιρουμένων των μεταφορών, τα διαρκή αγαθά ήταν πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν, τον Ιανουάριο", έγραψε η επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics στις ΗΠΑ Rubeela Farooqi σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Ωστόσο, οι βασικές παραγγελίες κεφαλαιουχικών δαπανών "ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και οι αποστολές εξέπληξαν θετικά", ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό υποδεικνύει "μια μέτρια άνοδο των συνολικών επιχειρηματικών δαπανών".

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους
Bitcoin: Η νέα εποχή μετά το halving-Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Για νέο «μαύρο κύκνο» στις αγορές ανησυχούν οι αναλυτές-Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις οικονομίες
Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία