Μιχάλης Αντώνιου: Αναμένουμε σύντομα ευχάριστα νέα και για την στήριξη του επιχειρείν

Μπορεί το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης να μην περιλάμβανε σημαντικές αποφάσεις για το επιχειρείν, πέραν της κατάργησης του επιβληθέντος από το 2011 ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους 350 ευρώ, ωστόσο, ο επιχειρηματικός κόσμος προσβλέπει και αναμένει πως αυτό θα συμβεί κατά το προσεχές διάστημα μέσα από την ανακοίνωση ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης με επικέντρωση ακριβώς τις επιχειρήσεις.

Περί τούτου σχετικές διαβεβαιώσεις από τον Προέδρο Χριστοδουλίδη έλαβαν οι ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων, τόσο της ΟΕΒ όσο και του ΚΕΒΕ, κατά τις πρόσφατες ξεχωριστές συναντήσεις που είχαν μαζί του, κατά τις οποίες τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις και τα οποία χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης.

«Είμαστε σε διάλογο σε συστηματική βάση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακριβώς για το πακέτο στήριξης και των επιχειρήσεων», ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, υποδεικνύοντας πως το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε χθες αφορούσε τα νοικοκυριά και τους πολίτες και ότι δεν αναμενόταν από πλευράς επιχειρηματιών κάτι διαφορετικό.

Τονίζοντας πως η ΟΕΒ βρίσκεται, με παραγωγικό τρόπο, σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστα νέα, κατά την έκφρασή του, και για την στήριξη του επιχειρείν, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του πως προτού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήξει στις αποφάσεις του, η ηγεσία του επιχειρηματικού κόσμου θα τύχει της δέουσας ενημέρωσης.

Περαιτέρω, χαρακτηρίζοντας την κατάργηση του ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους 350 ευρώ ως καλοδεχούμενη, ο Μιχάλης Αντώνιου υπογράμμισε ότι οι φορολογίες που προστέθηκαν ή αυξηθήκαν όταν προέκυψε η οικονομική κρίση του 2011-2013, προκειμένου να σωθεί η οικονομία του τόπου, παραμένουν και καμία δεν έχει αφαιρεθεί.

Όπως επισήμανε συναφώς ο κ. Αντωνίου, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΟΕΒ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη την περασμένη βδομάδα στο Προεδρικό, δόθηκαν από πλευράς ηγεσίας της Ομοσπονδίας εισηγήσεις-μεταξύ άλλων- για άρση ή ουσιαστική μείωση αριθμού εταιρικών φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως η εισφορά στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού και ο φόρος άμυνας επί των μερισμάτων.

«Συνεχίζουμε την επαφή και την επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με παραγωγικό τρόπο και αναμένουμε ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα και για την στήριξη του επιχειρείν», σημείωσε ο Μιχάλης Αντωνίου.

Καταλήγοντας, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ υπογράμμισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ανακουφίζονται τα νοικοκυριά, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την καταναλωτική του δαπάνη ο μέσος πολίτης και δεδομένου ότι είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη η εσωτερική κατανάλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως και σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, η ΟΕΒ χαιρετίζει ιδιαίτερα την κατάργηση του ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους 350 ευρώ και σημειώνει πως βρίσκεται σε εντατική παραγωγική συνεργασία με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οικονομικό του επιτελείο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα διαμορφωθεί και θα εξαγγελθεί αμιγές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων.

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και το ΚΕΒΕ, εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση για την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου της επιχορήγησης στον ηλεκτρισμό για τη βιομηχανία και την κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ για τις επιχειρήσεις, που αποτελούσε-όπως σημειώνει- διαχρονικό αίτημα του Επιμελητηρίου.

«Τα δύο αυτά μέτρα», αναφέρει το ΚΕΒΕ, «θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στις δραστηριότητες τους και θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους».

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας