Προανήγγειλε κινήσεις από Χριστοδουλίδη για υποβοήθηση του επιχειρείν ο Α. Αντωνίου

Κινήσεις και αποφάσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη προς υποβοήθηση του επιχειρείν προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου, έπειτα από συνάντηση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε τη συνάντηση ως πολύ εποικοδομητική, κατά την οποία εμβάθυναν σε διάφορα θέματα, όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις του τόπου.

«Ανταλλάξαμε απόψεις για κάποια θέματα και συμφωνηθήκαν συγκεκριμένες ενέργειες για να βοηθήσει το επιχειρείν. Μπορώ να πω ότι μάλλον θα αναφερθούν από το Πρόεδρο οι επόμενες κινήσεις, αποφάσεις», ανέφερε ο Αντώνης Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη συνάντηση απασχόλησαν και συζητήθηκαν εργασιακά θέματα, θέματα ενέργειας, ο φορολογικός μετασχηματισμός κ.α. «Για κάποια από αυτά», σημείωσε, «υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις για να υλοποιηθούν πιο σύντομα».

«Ήταν ανοικτή η ατζέντα, δεν υπήρχε προγραμματισμένο θέμα. Στην ανταλλαγή απόψεων, ακούσαμε και τις απόψεις που γίνονται από τον Πρόεδρο, ιδιαίτερα όσον αφορά μεσοπρόθεσμες αποφάσεις. Αλλά είχαμε και κάποιες σκέψεις που ανταλλάξαμε για πιο σύντομες ενέργειες», επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒ.

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της εργοδότησης προσωπικού από τρίτες χώρες, ο Αντώνης Αντωνίου δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Δεν θα μπω σε αυτά. Μιλήσαμε και με το Υπουργείο Εργασίας και βεβαίως και με τον Πρόεδρο, ο οποίος μας ενημέρωσε και για διάφορες εξελίξεις», σημείωσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εκπρόσωποι του Κυπριακού εργοδοτικού κόσμου μετέφεραν στον ΠτΔ την πεποίθηση ότι το Κυπριακό επιχειρείν μπορεί να προσφέρει στον τόπο ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού, εάν έχει την αρωγή της Πολιτείας με γρήγορα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας.

Κατά κύριο λόγο συζητήθηκαν:

  • οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τρόποι ταχείας εξασφάλισης των αριθμών που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες και να υλοποιήσουν τους αναπτυξιακούς τους σχεδιασμούς.
  • η ανάγκη για διαμόρφωση συγκεκριμένου τρόπου/φόρμουλας υπολογισμού του Εθνικού Κατώτατου Μισθού και της ΑΤΑ, ούτως ώστε να λαμβάνονται υπόψη κρίσιμοι για την οικονομία και την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα δείκτες.
  • η άρση ή ουσιαστική μείωση αριθμού εταιρικών φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως η εισφορά στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού και ο φόρος άμυνας επί των μερισμάτων.
  • μέτρα στήριξης των εξαγωγικών μας βιομηχανιών όπως η επιδότηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και άλλα.
  • κίνητρα για βελτίωση της συνδεσιμότητας της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο.
  • δημιουργία διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στα πετυχημένα πρότυπα άλλων χωρών.

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που ό ίδιος και η Κυβέρνηση του αποδίδουν στην ύπαρξη μιας ισχυρής πραγματικής οικονομίας και στην αποφασιστικότητα του να προωθήσει ότι χρειάζεται για να αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα της Κύπρου διεθνώς ως ενός αξιόπιστου και ανταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τους αξιωματούχους της ΟΕΒ ότι οι εισηγήσεις της Οργάνωσης των Εργοδοτών θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ταυτόχρονα επανέλαβε την επιθυμία του να συνεχιστεί η στενή του συνεργασία με την ΟΕΒ, την οποία θεωρεί αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας και ισχυρό βραχίονα οικοδόμησης της βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας του τόπου.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής
Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής