Βλέπει θετικά τα μέτρα το επιχειρείν-Εν αναμονή για νέο πακέτο στήριξης

Θετικά αποτιμά ο εργοδοτικός και επιχειρηματικός κόσμος τοο νέο πακέτο στοχευμένων μέτρων στήριξης πέραν των €60 εκατ. που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. ΚΕΒΕ και ΟΕΒ χαιρέτισαν τα μέτρα στήριξης, σημειώνοντας ότι θα λειτουργήσουν ευεργετικά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και για το σύνολο της οικονομίας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασαν για την κατάργηση του τέλους, των €350 για τις επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα, η ΟΕΒ τονίζει ότι βρίσκεται σε εντατική παραγωγική συνεργασία με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οικονομικό του επιτελείο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα διαμορφωθεί και θα εξαγγελθεί αμιγές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων. «Σειρά εισηγήσεων, για τις οποίες αναμένουμε γρήγορη ανταπόκριση, με στόχο την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων, έχουν υποβληθεί πριν από λίγες μέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο η ΟΕΒ συνεχίζει εντατική συνεργασία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά Οργάνωση.

Ικανοποίηση ΚΕΒΕ για κατάργηση τέλους €350 για επιχειρήσεις και επιδότηση ηλεκτρισμού
Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα, συνολικού κόστους €60 εκατ. είναι προς την ορθή κατεύθυνση και μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των άλλων επιπτώσεων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει το ΚΕΒΕ για την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου της επιχορήγησης στον ηλεκτρισμό για τη βιομηχανία και την κατάργηση του τέλους, των €350 για τις επιχειρήσεις που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του ΚΕΒΕ.

«Τα δύο αυτά μέτρα θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στις δραστηριότητές τους και θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους», επισημαίνει το Επιμελητήριο.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι η φιλοσοφία των μέτρων, που είναι στοχευμένα και στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, συνάδει με τις πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα το πακέτο των μέτρων θα λειτουργήσει θετικά για όλη την οικονομία, αφού επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα τύχουν σημαντικής ελάφρυνσης και στήριξης στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλους.

ΟΕΒ: Χαιρετίζει τα μέτρα, αναμένει το δεύτερο κύμα για στήριξη επιχειρήσεων
Σημαντική θεωρεί η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) την εξαγγελία για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, καθώς μέσα από τη διατήρηση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών διατηρείται ψηλός ρυθμός ανάπτυξης, αλλά και ενισχύεται η κοινωνική συνοχή.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ τονίζει ότι πρόκειται για μέτρα έγκαιρα, στοχευμένα και προσωρινά προκειμένου να στηριχθούν ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται δυσανάλογα σε δύσκολες περιόδους, είναι αποτελεσματικά και έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.

Η ΟΕΒ χαιρετίζει ιδιαίτερα την κατάργηση του ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους €350 και βρίσκεται σε εντατική παραγωγική συνεργασία με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οικονομικό του επιτελείο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα διαμορφωθεί και θα εξαγγελθεί αμιγές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων.

Η ΟΕΒ υπενθυμίζει ότι αριθμός φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις στην προσπάθεια διάσωσης της κυπριακής οικονομίας κατά την κρίση του 2011-2013, εξακολουθούν να ισχύουν και να επιδρούν αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, ενώ όλες οι άλλες επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα πλαίσια της ίδιας κρίσης έχουν προ πολλού αρθεί επιστρέφοντας στην πριν της κρίσης κατάσταση πραγμάτων.

Η ΟΕΒ υπενθυμίζει ότι αριθμός φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις στην προσπάθεια διάσωσης της κυπριακής οικονομίας κατά την κρίση του 2011-2013, εξακολουθούν να ισχύουν και να επιδρούν αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, ενώ όλες οι άλλες επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα πλαίσια της ίδιας κρίσης έχουν προ πολλού αρθεί επιστρέφοντας στην πριν της κρίσης κατάσταση πραγμάτων.

«Σειρά εισηγήσεων, για τις οποίες αναμένουμε γρήγορη ανταπόκριση, με στόχο την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων, έχουν υποβληθεί πριν από λίγες μέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο η ΟΕΒ συνεχίζει εντατική συνεργασία», υπογραμμίζει καταληκτικά η Οργάνωση.

Δειτε Επισης

Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων