Δίκτυα 5G: Η μέση εμπειρία στο Λονδίνο είναι χειρότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Η MedUX, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2023 πραγματοποίησε τη δεύτερη συγκριτική μελέτη για να βοηθήσει τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών να λάβει χρήσιμα συμπεράσματα για την πραγματική Ποιότητα Εμπειρίας (QoE) των δικτύων 5G στην Ευρώπη. Η μελέτη προσμετρά την απόδοση του 5G και την ποιότητα εμπειρίας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Βαρκελώνης - Ισπανία, του Βερολίνου - Γερμανία, του Πόρτο -Πορτογαλία, του Λονδίνου - Ηνωμένο Βασίλειο, της Μαδρίτης - Ισπανία, του Μιλάνου - Ιταλία, του Μονάχου - Γερμανία, του Παρισιού - Γαλλία, της Λισαβόνας - Πορτογαλία και της Ρώμης - Ιταλία. Η έρευνα επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της MedUX να δημοσιεύει την πραγματική κατάσταση των δικτύων 5G σε όλη την Ευρώπη.

Η εκτενής έκθεση της MedUX σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεραίνει ότι το Λονδίνο έχει μια από τις χειρότερες συνολικές εμπειρίες σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, τονίζοντας την ανάγκη για βελτίωση του δικτύου 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση που καταγράφεται δεν ανήκει στην EE, αλλά στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκτός από τη χειρότερη συνολική εμπειρία όσον αφορά το 5G, το Λονδίνο λαμβάνει επίσης την τελευταία θέση στην λίστα της Ευρώπης για την απόδοση ταχύτητας. Καταλαμβάνει δε την δεύτερη θέση όσον αφορά την αξιοπιστία (συνέπεια υπηρεσίας) και προσβασιμότητας (χρόνος έναντι περιεχομένου). Γενικά, τα δίκτυα του Λονδίνου υστερούν τόσο στις ταχύτητες download όσο και upload, ιδιαίτερα στο 5G, με τον μέσο όρο λήψης να βρίσκεται έως και 75% χαμηλότερα από τη Λισαβόνα (καλύτερη στην κατηγορία).

Τα δίκτυα στο Λονδίνο, για να προσφέρουν στους πολίτες καλύτερη απόδοση, θα πρέπει να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς, πρώτα στην ταχύτητα και μετά στη διαθεσιμότητα και την προσβασιμότητα της τεχνολογίας. Τα δίκτυα 5G στο Λονδίνο είχαν επίσης μεγάλη διαφορά όσον αφορά την εμπειρία του χρήστη, την αξιοπιστία, τη διαθεσιμότητα, την προσβασιμότητα, τις ταχύτητες και την κάλυψη του δικτύου. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ακόμη και εντός της ίδιας πόλης, η εμπειρία του 5G μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία. Ανάλογα με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το χάσμα σε σχέση με τους κορυφαίους παρόχους στην Ευρώπη αλλά και οι περιοχές που χρειάζονται πιθανή βελτίωση εμφανίζουν σημαντικές διαφορές.

cnbclondon

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Βερολίνο είναι η πόλη με την καλύτερη εμπειρία 5G ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τη Βαρκελώνη και το Παρίσι να ακολουθούν. Επίσης, το Μιλάνο έχει τα πιο αξιόπιστα δίκτυα (99,9% αξιοπιστία υπηρεσίας κατά μέσο όρο) ενώ το Πόρτο έχει την ευρύτερη κάλυψη 5G (ποσοστό καταγραφής 91%), λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε κάθε πόλη.

Το 5G QoE benchmark αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθάει την προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων που εργάζονται για τον προσδιορισμό και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των δικτύων 5G και την παροχή των καλύτερων δυνατών εμπειριών στους καταναλωτές. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιόντας το συγκεκριμένο εργαλείο είναι σε θέση να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για την πιο γρήγορη, αξιόπιστη και ομαλότερη συνδεσιμότητα.

Το QoE και η Σημαντικότητά του

Για πολύ καιρό, η βιομηχανία εστίαζε κυρίως στην Ποιότητα Υπηρεσιών (QoS), αλλά τώρα η MedUX στρέφεται στην Ποιότητα Εμπειρίας (QoE) - μια πιο συνολική ματιά για το πώς λειτουργούν τα δίκτυα. Αυτή η αλλαγή είναι σημαντική για να κατανοήσουμε πώς επηρεάζει η τεχνολογία 5G την καθημερινή ζωή, ειδικά καθώς η βιομηχανία προχωρά στις λεπτομέρειες των αναπτύξεων σχετικά με τα δίκτυα NSA και SA.

Στη συνεχή προσπάθεια για την κατανόηση της απόδοσης του 5G, η MedUX χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία κινητής μέτρησης το MedUX MOBILE, που συνυπολογίζει περισσότερους από 200 δείκτες απόδοσης και μέτρησης. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο προσφέρει λεπτομερή ανάλυση της απόδοσης του δικτύου, αλλά επίσης έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους πελάτες στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση των δικτύων 5G.

Το 5G QoE benchmark μπορεί να καλύψει μια πληθώρα σεναρίων και περιπτώσεων χρήσης, συμπεριλαμβανομένων αστικών, προαστιακών και αγροτικών περιοχών, εσωτερικών και εξωτερικών τοποθεσιών, ή οποιασδήποτε άλλης στρατηγικής τοποθεσίας ή μέσων μεταφοράς, όπως για παράδειγμα λεωφορεία, τρένα και μετρό, χάρη στην ευέλικτη ικανότητα ανάπτυξης.

Η MedUX επικεντρώνεται στον έλεγχο της Ποιότητας Εμπειρίας (QoE) που έχουν οι χρήστες που ορίζεται αλλιώς ως ποιότητα δικτύου όπως την αντιλαμβάνονται οι πελάτες.

Σχετικά Με την MedUX

Η MedUX είναι η κορυφαία εταιρεία Ποιότητας Εμπειρίας (QoE), που παρέχει περιεκτικές και καινοτόμες λύσεις για τη μέτρηση της απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τις κυβερνήσεις και τους ψηφιακούς παρόχους. Εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένης ορατότητας δικτύου και υπηρεσίας σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης αξιοποιεί δεδομένα του πελάτη σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιεί προηγμένα αναλυτικά εργαλεία για να εξασφαλίσει ποιότητα και συμμόρφωση με τους κανονισμούς, παρέχοντας επίσης πολύτιμες εισηγήσεις για τη βελτιστοποίηση των δικτύων και την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και παρακολούθηση πάνω από 60 παρόχων παγκοσμίως, η τεχνολογία και η εμπειρία της MedUX την καθιστούν έμπιστη για τη βελτίωση των ψηφιακών εμπειριών των πελατών της σε όλο τον κόσμο.

https://medux.com/blog/londons-5g-dilemma-ee-outshines-locally-londons-average-experience-worst-among-european-cities

Δειτε Επισης

Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος