To βιντεοπαιχνίδι εταιρείας με έδρα την Κύπρο που είναι υποψήφιο για τα βραβεία BAFTA Games

Ένα βιντεοπαιχνίδι της εταιρείας Mundfish με έδρα την Κύπρο, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων για τα βραβεία BAFTA Games 2024.

Το Atomic Heart είναι ένα από τα 60 παιχνίδια στη μακρά λίστα, όπως ψηφίστηκαν από τα μέλη της BAFTA, αντιπροσωπεύοντας αυτά που θεωρούν ότι είναι τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Συγκεκριμένα, έχει συμπεριληφθεί στην κατηγορία Debut Game της longlist.

Και τα 60 παιχνίδια θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο ψηφοφορίας για τα βραβεία. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου και τα βραβεία BAFTA Games θα πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου.

Τα BAFTA Games θεωρούνται από τα πιο διάσημα βραβεία του κλάδου και αναδεικνύουν τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Όσον αφορά το παιχνίδι, το Atomic Heart οδηγεί τους παίκτες σε έναν ουτοπικό κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία με τα πιστά και φιλικά ρομπότ τους.

Σχετικά με την ιστορία του παιχνιδιού, ο παίκτης βρίσκεται σε μια εποχή στο μέλλον, όπου υπάρχουν εξελιγμένα ρομπότ και αναμένεται το επόμενο διάστημα οι συσκευές αυτές να λάβουν μία αναβάθμιση στο σύστημα ελέγχου τους, κάτι που θα μπορούσε να διαταραχθεί μόνο από ένα τραγικό ατύχημα ή μια παγκόσμια συνωμοσία.

Η εταιρεία που το δημιούργησε, η Mundfish, περιγράφει το Atomic Heart ως ένα παιχνίδι προσανατολισμένο στην ιστορία ενός παίκτη FPS (shooter πρώτου προσώπου), το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια εναλλακτική πραγματικότητα.

Το Atomic Heart είναι διαθέσιμο σε PC, Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, BAFTA.

Η Munfish ιδρύθηκε από τους Artem Galeev, Robert Bagratuni, Evgenia Sedova και Oleg Gorodishenin το 2017, και είναι πλέον μια ομάδα 130 δημιουργικών από 10 χώρες, όπως η Πολωνία, η Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σερβία, η Ουκρανία, η Αυστρία, η Γεωργία, το Ισραήλ και η Κύπρος. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Λευκωσία, από το 2022.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας