Σκυρόδεμα: Υπέγραψε την σύμβαση σχεδόν το 100% των εταιρειών-«Τώρα εργάζεται όλος ο κλάδος»

Επανεκκίνηση για τον κλάδο έτοιμου σκυροδέμματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση από τη μεγαλύτερη μερίδα των εργοδοτών να υπογράψουν την κλαδική σύμβαση με τους εργαζομένους.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων, Μηχανοτεχνιτών της ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου, είπε πως στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι υπέγραψαν και επέστρεψαν στην εργασία τους.

Ο κ. Παπανικολάου είπε πως από το σύνολο των 560 εργαζομένων παγκύπρια, έχουν υπογράψει οι 480 στο σύνολο.

Αυτοί οι εργαζόμενοι ανήκουν στους 25 από τους 35 εργοδότες, ενώ οι υπόλοιποι 80 εργαζόμενοι ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια της απεργίας συνέχιζαν να εργάζονται.

Άρα, είπε ο κ. Παπανικολάου, «τώρα εργάζεται όλος ο κλάδος».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΟΙΜΣΕΚ-ΣΕΚ, Στέλιος Τσιαπουτής, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ επιβεβαίωσε πως σχεδόν το 100% των οργανωμένων εταιρειών έχουν υπογράψει τη σύμβαση και ένα ποσοστό κοντά στο 90% των εργαζομένων έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους.

Ο κ. Τσιαπουτής είπε πως πλέον έχουν οργανωθεί και σε εταιρείες που μέχρι πρότινος ήταν ανοργάνωτοι, ενώ γίνεται προσπάθεια, ενδεχομένως και εντός της ημέρας και με κάποιους εργαζομένους με μικρότερους εργοδότες για να οργανωθούν και αυτοί.

Δειτε Επισης

Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Γιατί είναι τόσο καίριος ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική διπλωματία
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ
Φιλοξενία: Οι εξατομικευμένες εμπειρίες, η απλοποίηση διαδικασιών και το κλικ σε βιώσιμους προορισμούς
Ο κύκλος δέκα ετών που έκλεισε και η νέα στρατηγική του Υφυπουργείου Τουρισμού...Έμφαση στην ποιότητα παρά την ποσότητα