Νικόδημος Δαμιανού: Οι στόχοι μου ως Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής

Η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και η αξιοποίηση των σημαντικότατων εξελίξεων στον τομέα της τεχνολογίας, είναι ανάμεσα στους στόχους του νέου Υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημου Δαμιανού, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αύριο Τετάρτη.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δαμιανού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόταση και την εμπιστοσύνη, να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό Υφυπουργείο.

«Έρχομαι στο Υφυπουργείο ως ένας επαγγελματίας του χώρου της τεχνολογίας γενικότερα, και "θωρακισμένος" πίσω από αυτή την ιδιότητα, η αποκλειστική μου προτεραιότητα θα είναι με σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που πρωτίστως ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει θέσει σε αυτό τον τομέα, αλλά και τους οποίους οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αυτού του τόπου αναμένουν από αυτό το Υφυπουργείο», ανέφερε.

Ανάμεσα στους στόχους, όπως είπε, είναι πρώτον η επιτάχυνση και ολοκλήρωση με επιτυχία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα να βρεθούν οι τρόποι να αξιοποιηθούν οι σημαντικότατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, ώστε να υπάρξουν λύσεις που θα έχουν πρακτικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων της κυπριακής αγοράς.

«Ως ένας ενεργός πολίτης και επαγγελματίας που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί τόσο με αριθμό επιχειρήσεων όσο και με Κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς, αντιλαμβάνομαι και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι τούτο», κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders