C.Y ACTUARIES: Ο αξιόπιστος συνεργάτης

Η C.Y Actuaries ιδρύθηκε το 2011 ως μια ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συνταξιοδοτικούς οργανισμούς, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εταιρείες και ιδιώτες πελάτες. Η ποιότητα δεξαμενής ταλέντων και πελατών που προσελκύει είναι ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά της στο κομμάτι που αφορά στην παροχή υπηρεσιών στελέχωσης, δηλώνει ο Mάριος Μουζούρης, Lead Consultant του τμήματος Human Resources της εταιρείας.

Η εταιρεία, καθιερωμένη πια, μετά από μια επιτυχή δωδεκαετή πορεία στην αγορά, εστιάζει σήμερα στους ακόλουθους τομείς:

  • Επενδυτικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην υποστήριξη συνταξιοδοτικών οργανισμών, όπως ταμεία προνοίας και συντάξεως. Επίσης, σε επενδυτικά θέματα γενικής φύσης, όπως είναι η διαμόρφωση επενδυτικής πολιτικής, η επιλογή διαχειριστή κεφαλαίων ή παρόχου υπηρεσιών και η παρακολούθηση απόδοσης χαρτοφυλακίου.
  • Αναλογιστικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, σχεδιασμό εταιρικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και αναδιαμόρφωση συνταξιοδοτικών σχεδίων.
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Ασφαλιστικές Εταιρείες. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την υποστήριξη υλοποίησης του προτύπου IFRS17, τον έλεγχο εφαρμογής του Solvency II, ανάληψη της αναλογιστικής λειτουργίας και της διαχείρισης κινδύνων και αναλογιστική υποστήριξη για συγχωνεύσεις και εξαγορές.
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτουν, μεταξύ άλλων, οργανωτικό σχεδιασμό, συστήματα αξιολόγησης, σχεδιασμό σχεδίων κινήτρων και προγραμμάτων ευημερίας προσωπικού.
  • Προσέλκυση και επιλογή προσωπικού. Παρέχεται εξειδικευμένη βοήθεια σε επιχειρήσεις για αναζήτηση, εύρεση, προσέλκυση και επιλογή των κατάλληλων ατόμων καθώς και για υποβολή ελκυστικών κι ανταγωνιστικών προσφορών και συμβολαίων εργασίας.
  • Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Προσωπικού. Οι υπηρεσίες μας εστιάζονται στην ικανοποίηση εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών αναγκών του προσωπικού, μέσω της δημιουργίας και διεκπεραίωσης επιμορφωτικών προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στη στρατηγική μάθησης και ανάπτυξης του πελάτη.

Ποιότητα δεξαμενής ταλέντων

Ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας μας, στο κομμάτι που αφορά στην παροχή υπηρεσιών στελέχωσης, είναι η ποιότητα της δεξαμενής ταλέντων και πελατών που προσελκύουμε και μας εμπιστεύονται, καθώς και οι ειλικρινείς και μακροχρόνιες σχέσεις που κτίζουμε μαζί τους. Τόσο οι πελάτες όσο και τα ταλέντα μας δεν μας βλέπουν ως ένα οργανισμό που απλώς καλύπτει τις κενές θέσεις με οποιονδήποτε υποβάλει αίτηση, αλλά ως επαγγελματίες στον χώρο της στελέχωσης, που αξιολογούν, επιλέγουν προσεκτικά και ταιριάζουν με τους καλύτερους υποψηφίους τον κάθε ρόλο και πελάτη. Για να το πετύχουμε αυτό, επενδύουμε συνεχώς στις διαδικασίες πρόσληψης, στις μεθόδους ελέγχου και στη συμμετοχή ταλέντων και πελατών στους μηχανισμούς ανατροφοδότησης. Πάνω από όλα όμως φροντίζουμε στη διατήρηση υψηλών προτύπων επαγγελματισμού, ηθικής και διαπροσωπικών σχέσεων. Η προσέγγισή μας σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε, βασίζεται στις αξίες της εταιρείας μας, που είναι, η ακεραιότητα, η ανεξαρτησία, η εμπιστοσύνη και οι ποιοτικές συμβουλές που προσθέτουν αξία στις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας. Συνεπώς, αναλαμβάνουμε μόνο έργα για τα οποία υπάρχει πραγματική ανάγκη από τους πελάτες μας και εκεί όπου μπορούμε να προσθέσουμε πραγματική και μετρήσιμη αξία.

Προσέλκυση και διατήρηση

Στη σημερινή εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασίας, η πρόσληψη και η διατήρηση κορυφαίων ταλέντων είναι μια σημαντική πρόκληση για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Οι εργοδότες ανταγωνίζονται για μια περιορισμένη ομάδα υψηλά ειδικευμένων και έμπειρων επαγγελματιών και η πίεση για εύρεση και διατήρηση των καλύτερων ταλέντων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Η C.Y Actuaries βοηθά τους πελάτες να προσελκύσουν τα κατάλληλα άτομα για την κάθε περίπτωση, μέσω διάφορων, ποικιλόμορφων και αποτελεσματικών διαδικασιών πρόσληψης, που διασφαλίζουν την ενεργοποίηση ακόμη και των παθητικών υποψηφίων μέσα από μια ευχάριστη εμπειρία.

Όσον αφορά τη διαχείριση και διατήρηση των ταλέντων παρέχουμε υπηρεσίες που αποσκοπούν:

  • Στη δημιουργία μιας ισχυρής επωνυμίας εργοδότη.
  • Στην προσφορά ανταγωνιστικών πακέτων απολαβών.
  • Στην παροχή ευκαιριών ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξης.
  • Στη δημιουργία θετικής εργασιακής κουλτούρας που δίνει έμφαση στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στην ευημερία των εργαζομένων.
  • Στην παροχή ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας, όπως τηλεργασία και ευέλικτα ωράρια.
  • Στην προσφορά προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης.
  • Στο κτίσιμο πολιτικών που εγκωμιάζουν τη διαφορετικότητα και βοηθούν στη συμπερίληψη όλων στον χώρο εργασίας.

Η πανδημία έφερε αλλαγές

Η αγορά εργασίας, όπως και η κοινωνία στο σύνολό της, έχει τα τελευταία χρόνια βιώσει πρωτόγνωρες αλλαγές, μετά από την πανδημία που αιφνιδίασε όλους. Μέσα σε λίγους μήνες ή ακόμη και εβδομάδες, επιχειρήσεις και ολόκληροι κλάδοι αναγκάστηκαν να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να προσαρμοστούν γρήγορα στη νέα κανονικότητα. Η μεγαλύτερη και πιο προφανής αλλαγή είναι η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας. Πριν από την πανδημία, πολλές εταιρείες ήταν δύσπιστες και δίσταζαν ακόμη και να σκεφτούν να την εφαρμόσουν. Σήμερα όμως, αυτό που ήταν κάποτε η επιλογή λίγων και τολμηρών εταιρειών, έγινε η πραγματικότητα πολλών κι ενώ υπήρξε έντονα η τάση οι εργαζόμενοι να επιστρέφουν σιγά σιγά στα γραφεία τους, μπορούμε, πιστεύω, να πούμε με ασφάλεια ότι θα υπάρχει πλέον πάντα η δυνατότητα της εργασίας εκτός γραφείου.

Μια άλλη αλλαγή είναι ότι οι εταιρείες έχουν αρχίσει να θέτουν την ευημερία των εργαζομένων ως προτεραιότητα. Παρόλο που πριν από την πανδημία ορισμένες επιχειρήσεις μπορούσαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της ικανοποίησης και ευημερίας των εργαζομένων, η πανδημία έδειξε ότι είναι βασικός παράγοντας όχι μόνο για την απόδοση αλλά και για την συνολική εικόνα της εταιρείας. Η εικόνα αυτή παίζει κυρίαρχο ρόλο σήμερα στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων εντός της εταιρείας. Ακόμη, πριν από την πανδημία οι περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονταν στη δημιουργία άκαμπτων δομών εστιασμένων στην αποτελεσματικότητα. Αυτοί οι τύποι στρατηγικών μπορούσαν να φέρουν αποτελέσματα, όταν τα πράγματα ήταν σταθερά. Η πανδημία όμως μας δίδαξε να περιμένουμε το απροσδόκητο. Σε μια κατάσταση όπου οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν γρήγορα, οι οργανισμοί που βασίζονταν σε άκαμπτες δομές και αναπόφευκτα θα έμεναν πίσω, άρχισαν να εφαρμόζουν ευέλικτες προσεγγίσεις, που παρέχουν ένα καλύτερο πλαίσιο για να ανταποκρίνονται στις αλλαγές και να παρακολουθούν τους στόχους τους.

Οι κυριότερες προκλήσεις

Μία από τις κύριες προκλήσεις, που θα γίνει εντονότερη τη νέα χρονιά, είναι η διαχείριση ενός εργατικού δυναμικού πολλών γενεών εντός του κάθε οργανισμού.

Οι εργοδότες θα πρέπει πλέον να βρουν τρόπους να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις εργαζομένων από διαφορετικές γενιές. Οι πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, είναι ανάγκη να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προσφορά ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας, την παροχή ευκαιριών για κατάρτιση και ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας κουλτούρας που εκτιμά τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή.

Τέλος, οι επιχειρήσεις, για να καταφέρουν να διατηρήσουν τα ταλέντα τους, θα πρέπει να είναι σε θέση να εξισορροπήσουν τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες τους με τους μακροπρόθεσμους στόχους της ανάπτυξης των εργαζομένων τους, που αποτελούν το πολυτιμότερό τους στοιχείο. Αυτό θα κάνει πιο επιτακτικές τις επενδύσεις σε προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης, παροχής ευκαιριών σταδιοδρομίας και προσφοράς ανταγωνιστικών πακέτων αποδοχών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: City Forum, Φλωρίνης 11, γραφείο 501, 1065, Λευκωσία | Τηλέφωνο: 22456006 | Φαξ: 22456007

Ε-mail: info@cyactuaries.com | Ιστοσελίδα: www.cyactuaries.com

Δειτε Επισης

RECRUITMENT & HUMAN RESOURCE SERVICES 2024: Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού
C.Y ACTUARIES: Ο αξιόπιστος συνεργάτης
DELOITTE: Το μέλλον της εργασίας
Eurosuccess Consulting: Προβάδισμα στο όραμα
PERHA HR & Business Consulting: Όταν οι αξίες συναντούν το HR
RED HR Solutions: Solving problems, offering solutions