Eurosuccess Consulting: Προβάδισμα στο όραμα

«Το συγκριτικό πλεονέκτημά μας απορρέει από πολλούς παράγοντες. Η ποιότητα και η αξιοπιστία των υπηρεσιών μας αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας μας, ενώ η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις μέσω διάφορων ευκαιριών επιχορήγησης από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια», δηλώνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Eurosuccess Consulting, Γιώργος Γιωργάκης, αναλύοντας ταυτόχρονα πως η εταιρεία του μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να αποκτήσει προβάδισμα στην εξέλιξη.

Ο συμβουλευτικός/εκπαιδευτικός οργανισμός Eurosuccess Consultng ενημερώνει και υποστηρίζει άτομα, επιχειρήσεις και οργανωμένα σύνολα όσον αφορά την αποτελεσματική άντληση κονδυλίων από την Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπλέον, ως εκπαιδευτικός οργανισμός με πιστοποιημένους εκπαιδευτές, δομή και προγράμματα από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ), οργανώνουμε και υλοποιούμε διάφορα καινοτόμα κι επιχορηγημένα σεμινάρια. Τέλος, συμμετέχουμε σε διάφορα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως Lifelong Learning, ERASMUS +, COSME και Justice, ως επίσης έργα του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Κύπρο, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ομάδες - στόχους της κοινωνίας, όπως είναι τα παιδιά, οι νέοι, οι ενήλικες, οι επιχειρήσεις και οι ευάλωτες ομάδες.

Η σωστή προσέγγιση προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας είναι κεντρικό μέρος της φιλοσοφίας μας. Ενισχύουμε τις σχέσεις μας βασιζόμενοι στην επικοινωνία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες μας στις ανάγκες τους.

Το ευρύ μας δίκτυο στην Ευρώπη μας επιτρέπει να αντλούμε καινοτόμες ιδέες και να εφαρμόζουμε προοδευτικές λύσεις, τόσο εσωτερικά όσο και στους συνεργάτες μας μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε στρατηγικές για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, εστιάζοντας στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ενίσχυση του κάθε οργανισμού με στρατηγικό τρόπο.

Αυτός ο συνδυασμός ποιότητας, εμπειρίας, δικτύου και εξατομικευμένης προσέγγισης αποτελεί το κλειδί για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε κάθε στάδιο του recruitment και της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Λύσεις στις προκλήσεις

Η προσέλκυση και η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές προκλήσεις. Μία από τις βασικότερες είναι η εύρεση κατάλληλων ατόμων για κάθε θέση. Η ανάγκη για υποψήφιους με κατάλληλες δεξιότητες και προσανατολισμό προς τη σταδιοδρομία είναι ουσιώδης. Επιπλέον, η αναζήτηση ατόμων με καλές κοινωνικές δεξιότητες και όραμα είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη ομάδων και την καινοτομία στις επιχειρήσεις. Η εταιρεία μας μπορεί να υποστηρίξει λύσεις για αντιμετώπιση των προαναφερθέντων και άλλων προκλήσεων, μέσω των διαφόρων εργαλείων που διαθέτει, όπως τα προγράμματα αξιολόγησης υποψηφίων, που μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε άτομα που διαθέτουν τον κατάλληλο συνδυασμό δεξιοτήτων και προσανατολισμών.

Ακόμα, εργαζόμαστε και προσφέρουμε λύσεις μέσω επιχορηγημένων σχεδίων, τα οποία αφορούν στην πρόσληψη και ανάπτυξη προσωπικού. Τα εν λόγω σχέδια προκηρύσσονται σε συγκεκριμένες περιόδους, με κύριο στόχο και σκοπό την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων σε θέματα σχετικά με την αύξηση της παραγωγικότητας, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη μείωση της ανεργίας. Αυτή την στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά σχέδια επιχορήγησης προς διάφορες ομάδες στόχους, όπως τα ακόλουθα:

  • Σχέδιο στελέχωσης επιχειρήσεων με απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Σχέδιο κατάρτισης μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις/οργανισμούς
  • Σχέδιο παροχής κινήτρων για την εργασιακή αποκατάσταση αποφυλακισθέντων
  • Σχέδιο παροχής κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία
  • Σχέδιο παροχής κινήτρων για την πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις
  • Προγράμματα κατάρτισης σε κύπρο και εξωτερικό.

Καθώς η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται κυρίως από το προσωπικό, η στρατηγική μας εστιάζει στην κατανόηση των αναγκών τους και στην παροχή προσαρμοσμένων λύσεων για την ανάπτυξη και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, διευκολύνοντας την επίτευξη των στόχων τους σε μια αλληλένδετη και απαιτητική αγορά εργασίας.

Νέες ανάγκες και δεξιότητες

Η πανδημία αναδείχθηκε σε κρίσιμο παράγοντα στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, επηρεάζοντας τον τρόπο λειτουργίας και τις δεξιότητες που απαιτούνται.

Η ανάγκη ευελιξίας και προσαρμοστικότητας έδωσε στους εργαζόμενους την ευκαιρία να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εργασία, διατηρώντας την παραγωγικότητά τους. Παράλληλα, τα στελέχη και οι εργοδότες εμβαθύνουν πλέον σε βασικές δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, οι ψηφιακές ικανότητες και η ομαδική συνεργασία. Αυτές οι δεξιότητες θα διατηρηθούν ως σημαντικές στον εργασιακό χώρο και ενδέχεται να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις εταιρείες. Ωστόσο, η μελλοντική εφαρμογή των πιο πάνω αλλαγών ως μόνιμου τρόπου εργασίας, εξαρτάται από κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Την ίδια ώρα, η αξιοποίηση των νέων δεξιοτήτων και πρακτικών θα διαμορφώσει την ανταγωνιστικότητά τους στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Επομένως, ορισμένες αλλαγές ενδέχεται να είναι μόνιμες, ενώ άλλες ίσως αποτελούν προσωρινές προσαρμογές στην κατάσταση. Κρίνοντας από το πώς οι εταιρείες ενσωματώνουν τις αλλαγές, αυτές μπορούν να αποτελέσουν διαχρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον τομέα τους.

Εργασιακή ευελιξία

Το 2024 φέρνει αναμενόμενες εξελίξεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και του εργασιακού περιβάλλοντος.

Η ευελιξία στον τρόπο εργασίας θα παραμείνει ένας βασικός παράγοντας, με τη συνέχιση της εργασίας εξ αποστάσεως ή του υβριδικού μοντέλου. Επίσης, η ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες, ανεξαρτήτως κλάδου ή θέσης απασχόλησης, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Οι εταιρείες θα επενδύσουν στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και θα προωθήσουν την καλλιέργεια της δια βίου μάθησης στους εργαζόμενους.

Η επικοινωνία, η διαχείριση του χρόνου και η ικανότητα προσαρμογής θα αποτελούν ζωτικές δεξιότητες. Παράλληλα, θα δούμε περισσότερη επένδυση στον τομέα της ευεξίας των εργαζομένων.

Η εταιρική κουλτούρα που υποστηρίζει την ψυχολογική υγεία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα αποδειχθεί κρίσιμη. Η ανταγωνιστική διαφοροποίηση θα προέρχεται από την επιτυχημένη αξιοποίηση αυτών των τάσεων. Οι εταιρείες που επενδύουν σε εκπαίδευση, ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίας και διεκπεραίωσης των εργασιών τους, όπως και σε και ευέλικτες δομές, θα έχουν το προβάδισμα. Η ικανότητα προσαρμογής και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενισχύει τις δεξιότητες των στελεχών θα καθορίσει την επιτυχία και την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών σε ένα εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Σταυρού 56, Εμπορικό Κέντρο Καρυάτιδες, μπλοκ A2, γραφείο 204, 2035, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22420110 | Ιστοσελίδα: www.eurosc.eu | Ε- mail: info@eurosc.eu

Δειτε Επισης

RECRUITMENT & HUMAN RESOURCE SERVICES 2024: Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού
Ergodotisi: Η Νο1 πλατφόρμα εργοδότησης
C.Y ACTUARIES: Ο αξιόπιστος συνεργάτης
DELOITTE: Το μέλλον της εργασίας
Eurosuccess Consulting: Προβάδισμα στο όραμα
PERHA HR & Business Consulting: Όταν οι αξίες συναντούν το HR