Wargaming: Ούτε ζημιωμένη, ούτε με κάποιο κέρδος... Παίρνει όσα έβαλε στην Ελληνική

Εάν και εφόσον εγκριθεί και η τελευταία πράξη μεταξύ Eurobank και Wargaming από τις εποπτικές Αρχές, αυτό θα σημάνει το τέλος της παρουσίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Όπως η ίδια η Wargaming είχε ανακοινώσει, στήριξε όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Ελληνική Τράπεζα κατά την τελευταία δεκαετία.

Στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου το 2013, η Wargaming συμμετείχε με €40 εκατ., ενώ ακολούθησαν άλλες δύο επενδύσεις με €63 εκατ. και €24 εκατ. το 2014 και το 2019 αντίστοιχα.

Άρα, συνολικά έβαλε στην τράπεζα 127 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν έγινε κατορθωτό να πάρει κάποιο μέρισμα.

Μέσω των συμφωνιών με την Eurobank, η Wargaming θα πάρει πίσω σχεδόν το σύνολο της αρχικής της επένδυσης στην Ελληνική Τράπεζα.

Με την πρώτη συμφωνία που επισημοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη, η Wargaming έλαβε από την Eurobank, 70 εκατ. ευρώ για το 13,4% που η εταιρεία κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας.

Με τη δεύτερη πράξη, που ανακοινώθηκε προ μερικών ημερών, η Wargaming θα λάβει από την Eurobank ακόμα 65.9 εκατ. ευρώ για την πώληση του υπολειπόμενου 6.8% που ήλεγχε στην εταιρεία. Η αύξηση στην τιμή οφείλεται στην ανοδική πορεία που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες η τιμή της μετοχής της τράπεζας.

Μάλιστα, σημειώνεται πως το τίμημα μπορεί να προσαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ανάλογα με την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της συναλλαγής και τους όρους της επακόλουθης δημόσιας πρότασης. Συνολικά δηλαδή, η Wargaming θα λάβει ένα ποσό της τάξης των 126 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, η Wargaming δεν φεύγει με ζημιά από την Ελληνική, αλλά ούτε και κάποια σημαντική απόδοση της επένδυσης της κατόρθωσε να έχει.

Δειτε Επισης

Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Great Sea Interconnector: Τρέχει η μελέτη κόστους-οφέλους, προειδοποιεί για τις εκκρεμότητες ο ΑΔΜΗΕ
Η άνοδος του cloud CRM
Λουκιανός Μιχαήλ: Η επένδυση της CyView σε πράσινες πρακτικές και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας
Zsuzsa Trubek: Το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο της Wizz Air και ο ρόλος της Κύπρου
Προχωρά το rebranding της Κύπρου-Οι ενέργειες που θα γίνουν, οι τομείς και οι χώρες εστίασης
Η ευρωπαϊκή οδηγία για διαχειριστές και αγοραστές πιστώσεων-Δέσμη εναρμονιστικών νομοσχεδίων στην Βουλή
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου