Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Τρεις ισραηλινοί μεγαλοεπιχειρηματίες που επένδυσαν στο κυπριακό real estate

Βασικός επιχειρηματικός εταίρος της Κύπρου έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ, με τις ισραηλινές επενδύσεις στο νησί μας να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Οι επενδύσεις από την γειτονική χώρα αφορούν διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως η τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά, ο τουρισμός και φυσικά το real estate.

Yakir Gabay, Gilad Shabtai και Teddy Sagi είναι τρεις διεθνούς εμβέλειας ισραηλινοί μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την Κύπρο ως επιχειρηματικό κέντρο, αναπτύσσοντας έντονη επενδυτική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς.

Με τις επενδύσεις τους ειδικά στο κυπριακό real estate να αποδεικνύονται εξαιρετικής σημασίας και να συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα στο νησί.

Yakir Gabay

Σε μεγάλου βεληνεκούς επενδύσεις προχώρησε στην Κύπρο ο ισραηλινός με κυπριακή υπηκοότητα, μεγαλοεπιχειρηματίας, Yakir Gabay.

Είναι ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας-κολοσσού στο παγκόσμιο real estate, Aroundtown SA, η οποία πρόσφατα, μεταξύ άλλων, απέκτησε μετοχική συμμετοχή στην Kition Ocean Holdings και κατέστη έτσι από τους βασικούς συντελεστές υλοποίησης της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Yakir Gabay

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, με την ολοκλήρωσή της, θα αποτελεί την μεγαλύτερη ανάπτυξη που έγινε ποτέ στην Κύπρο, αξίας €1,2 δισ.

MARINA LIMANI LARNAKAS

Διαβάστε εδώ:

Επίσης, ο Yakir Gabay βρίσκεται πίσω από μία άλλη επένδυση που αναμένεται να υλοποιηθεί στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στην Αγία Φύλα. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους €856 εκατ., για την οποία ωστόσο εκκρεμεί η λήψη των απαραίτητων αδειών.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, τη δημιουργία ιδιωτικού σχολείου, ιατρικού ιδρύματος και κέντρου έρευνας και καινοτομίας.

Gilad Shabtai

Σε μεγάλες επενδύσεις προχώρησε στην Κύπρος ο ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας Gilad Shabtai, μέσω της εταιρείας του Emerland Real Estate, η οποία αγόρασε τεμάχια γης πέραν των 130.000 τ.μ. γύρω από το καζίνο στη Λεμεσό.

Untitled-1_BKLlz2g.width-750

Διαβάστε εδώ:

Στα σκαριά βρίσκεται το οικιστικό έργο της Emerland, υπό την ονομασία «Topaz Residences» στην περιοχή Ζακακίου. Παράλληλα, η Emerland συνεργάζεται με τον διεθνή κολοσσό στο τομέα της φιλοξενίας, Radisson Hotel Group, ενώνοντας δυνάμεις για να δημιουργήσουν μια συλλογή επώνυμων οικιστικών έργων, με την επωνυμία Radisson Residences Limassol by Emerland.

emerland

Σημειώνεται ότι ο Gilad Shabtai προέρχεται από οικογένεια με επενδυτικό…dna. Ο ίδιος, μαζί με τον αδερφό του Benny Shabtai και άλλα μέλη της οικογένειας του, έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό μετά την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου που είχαν στη γνωστή σε όλους εφαρμογή Viber, το 2014, έναντι του ποσού των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Gilad Shabtai δραστηριοποιείται για χρόνια στην Κύπρο σε διάφορους τομείς, κυρίως στα ακίνητα και την τεχνολογία.

Teddy Sagi

Ο Teddy Sagi είναι γνωστός για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο νησί, οι οποίες αφορούν κυρίως τον τομέα της τεχνολογίας.

Όσον αφορά τον τομέα των ακινήτων, εισήγαγε στην κυπριακή αγορά την Labs brand εμπειρία στη Λευκωσία, μέσα από τη λειτουργία του Labs Tower.

teddy sagi

Πρόκειται για ένα πύργο υψηλής τεχνολογίας και άνεσης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Διαθέτει 22 ορόφους και στεγάζει τα κυπριακά κεντρικά γραφεία του ομίλου εταιρειών του Sagi.

Διαθέτει επίσης co-working, καθώς και χώρους γραφείων ανοιχτού τύπου, διαμερίσματα, αίθουσες συνεδριάσεων, καφετέριες και γυμναστήριο.

labs tower

Γενικότερα, ο Teddy Sagi κατέχει ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο με ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα, που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό, τις οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις.

Δειτε Επισης

Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη
Νέο Κυπριακό Μουσείο: Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες (pics)
Προνομιακά εμπορικά κτήρια στην Αραδίππου με προοπτικές απόδοσης πέραν του 7%
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και άλλα τεμάχια
Μαρίνα Αγίας Νάπας: Εξαντλούνται τα διαθέσιμα διαμερίσματα στον ανατολικό πύργο