Αφήνουν χωρίς νερό τα Λατσιά κατακαλόκαιρα, με το… πάσο του το ΣΥΛ

Απίστευτη ταλαιπωρία μεσούσης του καλοκαιριού και με τον υδράργυρο να κτυπά κόκκινο υπόκεινται τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι του δήμου Λατσιών στη Λευκωσία, καθότι λόγω βλαβών στο σύστημα υδροδότησης της περιοχής παραμένουν χωρίς νερό.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες καταγγελίες που έφθασαν ενώπιον μας, βλάβη που παρουσιάστηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής νερού σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας(ΣΥΛ) να διαβεβαιώνει τους κατοίκους πως συνεργεία του εργάζονται για την επιδιόρθωση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας λέχθηκε στους επηρεαζόμενους δημότες ότι η αρχική βλάβη αποκαταστάθηκε και πως θα άρχιζε η παροχή υδροδότησης, ωστόσο προέκυψε νέο πρόβλημα το οποίο και καταβάλλονταν προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.

ΔΙΑΚΟΠΗ

Αργά χθες το βράδυ, οι διαβεβαιώσεις που δίνονταν από το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΣΥΛ ήταν πως και η νέα βλάβη επιδιορθώθηκε, ότι άρχισε εκ νέου η «τροφοδότηση» των υποστατικών και πως ήταν θέμα μερικών ωρών για να έχουν και πάλι νερό.

Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και σε νεότερη σημερινή επικοινωνία υπήρξε η… παραδοχή από πλευράς κέντρου εξυπηρέτησης των πελατών του ΣΥΛ, ότι η βλάβη παραμένει και δεν έχει τελικά επιδιορθωθεί.

Επηρεαζόμενοι κάτοικοι των Λατσιών που επικοινώνησαν μαζί μας κάνουν λόγο για καθαρή κοροϊδία και εμπαιγμό, διερωτώμενοι με νόημα κατά πόσο το ΣΥΛ θα «ξεπληρώσει» την ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλει εδώ και τόσα 48ωρα με μειωμένους λογαριασμούς την επόμενη διμηνία…

Διερωτώνται επίσης για τις ενέργειες και την πίεση που ο ίδιος ο Δήμος Λάτσιων βάζει στο ΣΥΛ για επίλυση του προβλήματος, αφού σε επικοινωνία με το δημαρχείο η απάντηση που δόθηκε από τις τοπικές αρχές ήταν απλώς «ενημερώσαμε, αλλά…».

Καταγγέλλοντας αδιαφορία και ωχαδερφισμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι επηρεαζόμενοι δημότες διαμηνύουν πως δεν στέρεψαν μόνο από νερό, αλλά στέρεψε και η υπομονή τους…

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OPAP Nicosia 3x3
Μάριος Σκανδάλης: Οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές για τις οποίες πρωτοστάτησε το Cyprus Integrity Forum
Ο Θεόδωρος Μάντης νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διεύθυνσης Μισθοδοσίας
Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη Wolt στην Κύπρο το 2023
ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»
Το Waste Wisely Cyprus στις υπεραγορές Αλφαμέγα
PlantHealth4Life: Η ευρωπαϊκή εκστρατεία επιστρέφει μεγαλύτερη και σε προσκαλεί να συμμετέχεις
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο με αποκλειστική εκπροσώπηση τα πολυτελή σκάφη αναψυχής της Apreamare
CMMI: Υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τι προνοεί