Powered by

Κουμής: Μεγάλη η προοπτική ανάπτυξης στην Πόλη Χρυσοχούς

Με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη της Πόλης Χρυσοχούς πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή με τον Δήμο Πόλη Χρυσοχούς, φορείς και παράγοντες της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού η συνάντηση που έγινε σ' ένα πολύ παραγωγικό και εποικοδομητικό κλίμα επικεντρώθηκε στην μελέτη που προσφάτως αποπερατώθηκε και αφορά  την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερη περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. 

Ως γνωστό, προστίθεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη μελέτη ολοκληρώθηκε πριν απο λίγους μήνες και σκοπός της είναι η διερεύνηση της  αναπτυξιακής προοπτικής των περιοχών Πόλης Χρυσοχούς, Πέγειας, Ακάμα και Πύργου Τυλληρίας.

Αναφέρεται ότι στην συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα διαχρονικά αιτήματα της περιοχής, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η μετεξέλιξη του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς μετά την επικείμενη μεταρρύθμιση.

«Πρόκειται για μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη προοπτική ανάπτυξης και που διατηρεί χωρίς αμφιβολία την αυθεντικότητα της», είπε ο κ. Κουμής.

Έχουμε ενώπιον μας, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, μία πολύ καλή μελέτη με συγκεκριμένες εισηγήσεις, προσθέτοντας πως κάποιες εισηγήσεις αφορούν την εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών και σίγουρα η πλειοψηφία τους επιβάλλει την διενέργεια δαπανών.

Δεσμεύτηκε επίσης, ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν την αμέσως επόμενη σύσκεψη για να δουν ποιες από αυτές τις εισηγήσεις μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Για τις υπόλοιπες που απαιτούν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα προχωρήσουμε με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, συμπλήρωσε ο κ. Κουμής.

Επιπρόσθετα αναφέρεται πως στην συνάντηση που έγινε μεταξύ του Υφυπουργού  Τουρισμού με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή  παρευρέθηκανκαι άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάνος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης και Θάνος Χατζηγεωργίου αντίστοιχα, οι  Προέδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Πωμού και Γιαλιάς, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και υψηλόβαθμοι λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)