Glashütte Original: Πρεμιέρα για το «Sixties Small Second»

Η δεκαετία του ‘60 έσφυζε από δημιουργική ενέργεια. Οι άνθρωποι πειραματίστηκαν με χρώματα, σχήματα και ήχους, δημιουργώντας αυθεντικά, διαχρονικά κλασικά κομμάτια σε διάφορους τομείς. Για άλλη μια φορά, οι σχεδιαστές της Glashütte Original άντλησαν έμπνευση από αυτή τη δεκαετία και δημιούργησαν ένα ρολόι που αιχμαλωτίζει το πνεύμα της δεκαετίας του '60 και το μεταφέρει στο παρόν. Εφοδιασμένο με ένα ματ πράσινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, το νέο «Sixties Small Second» γιορτάζει τη διαχρονική πρωτοτυπία και αφήνει τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν στην οθόνη των μικρών δευτερολέπτων.

Glashutte3

Οι καιροί αλλάζουν
Η δεκαετία του ‘60 είχε βαθιά επιρροή στην κοινωνία μας. Η κληρονομιά της στη μουσική, στη μόδα και στην αρχιτεκτονική είναι εμφανής παντού στον κόσμο. Όμως οι μίνι φούστες και τα παντελόνια καμπάνα, η ροκ μουσική και τα χαλιά shag ήταν κάτι περισσότερο από απλά αξεσουάρ – ήταν η υπογραφή μιας ολόκληρης νέας γενιάς. Είχαν όλα να κάνουν με την αυτοέκφραση, την επιθυμία για αλλαγή και τη διεύρυνση των οριζόντων. Σήμερα όλα αυτά είναι σαν δεύτερη φύση της Glashütte Original. Δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και άνοιγμα νέων δρόμων – αυτές οι διαχρονικές αξίες από τη δεκαετία του '60 - εξακολουθούν να εμπνέουν τον ωρολογοποιό, σήμερα και κάθε μέρα. Το νέο ρολόι του Οίκου «Sixties Small Second», συνδυάζει και τους δύο κόσμους με στυλ και ακρίβεια.

Glashutte2

Μια νέα άφιξη με χαρακτήρα

Τα μοντέλα της δεκαετίας του '60 αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Glashütte Original Vintage Collection εδώ και χρόνια. Είτε είναι μοντέλο με τρεις δείκτες, είτε με Panorama Date, είτε είναι χρονογράφος ή μια πολύχρωμη περιορισμένη έκδοση: αυτά τα κλασικά design κομμάτια έχουν κερδίσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη διακριτική ρετρό εμφάνισή τους. Τώρα, για πρώτη φορά, το εργοστάσιο Saxon παρουσιάζει το κομψό αυτό ρολόι με τη λειτουργία των μικρών δευτερολέπτων. Σ’ αυτή τη νέα έκδοση, ο ταχύτερος από τους τρεις δείκτες έχει ένα δικό του ρυθμό, χάρη σε μια ξεχωριστή οθόνη στις 6’ η ώρα.

Αυτή η ένδειξη των μικρών δευτερόλεπτων τοποθετείται μέσα στο γαλβανιζέ ασημί καντράν και είναι διακοσμημένη με λεπτό φινίρισμα τύπου βινυλίου. Οι δείκτες ταιριάζουν με το χρώμα της θήκης 42 χιλ. σε ροζ χρυσό, όπως και τα ευρετήρια και οι αριθμοί, των οποίων η γραμματοσειρά αναφέρεται στη δεκαετία του ‘60. Το κρύσταλλο από ζαφείρι, το οποίο είναι αντιανακλαστικό και στις δύο πλευρές, προσφέρει εξαιρετική αναγνωσιμότητα ενώ το σχήμα θόλου ταιριάζει με στην ελαφρώς κυρτή μορφή του καντράν και των δεικτών.

Glashutte4

Το ματ πράσινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα Louisiana, έρχεται να ενισχύσει το μοντέρνο σχέδιο της δεκαετίας του '60, ενώ η βαθυπράσινη απόχρωση δίνει μια φρέσκια πινελιά στην κλασική ρετρό εμφάνιση.

Glashutte5

Ο σωστός ρυθμός

Στο εσωτερικό του ρολογιού βρίσκεται ο αυτόματος μηχανισμός κίνησης, περίτεχνα και χειροποίητα φτιαγμένος στα εργαστήρια του Οίκου. Το εργοστασιακό διαμέτρημα 39-60 χτυπά με 28.800 μισές ταλαντώσεις την ώρα, οδηγώντας την ώρα, τα λεπτά και τις μικρές οθόνες δευτερολέπτων αξιόπιστα και με ακρίβεια. Τα επιμέρους εξαρτήματά του διαθέτουν εκλεπτυσμένα διακοσμητικά φινιρίσματα, συμπεριλαμβανομένων λωρίδων Glashütte, λοξότμητες άκρες και γυαλισμένες βίδες. Μαζί με τον ρότορα και το χαρακτηριστικό διπλό G λογότυπο, κάποιος μπορεί να θαυμάσει αυτές τις εξαιρετικές λεπτομέρειες σε όλο τους το μεγαλείο, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης θήκης από κρύσταλλο ζαφείρι.

Glashutte6

Proud to be the original #PTBTO

Το νέο Sixties Small Second είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στις Glashütte Original Boutiques και σε επιλεγμένους μεταπωλητές, από τις 15 Ιουνίου 2023.

Glashutte7

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ: 22897361

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας