Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας

Το κρασί «ΕΠΟΣ ερυθρό 2020», ξεχώρισε στο Year Panel Tasting του εξειδικευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου οινικού περιοδικού ‘Decanter’ μαζί με άλλα 112 κρασιά από 29 χώρες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τα μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά του και το μεσογειακό του άρωμα.

Αποτελεί το μοναδικό κυπριακό κρασί που βρίσκεται στο τεύχος Ιανουαρίου 2024, το οποίο συγκαταλέγεται στα κρασιά της χρονιάς για το 2023, μετά από υποψηφιότητα που υπέβαλε η Master of Wine, Caroline Gilby.

Το «ΕΠΟΣ ερυθρό 2020» συγκέντρωσε κριτικές που κάνουν λόγο για ένα κρασί με γλυκιά βοτανική διάσταση, με αρώματα από μεσογειακό θάμνο, νότες από δεντρολίβανο, δάφνη και σχεδόν λεμονάτο. Ευχάριστο, με τα αρώματα από δρυ να είναι παρόντα και με καλή διάρκεια στην επίγευση.

Η διάκριση αυτή αναμφίβολα συμβάλλει στην εδραίωση του Οινοποιείου Κυπερούντας ως ένα από τα σημαντικότερα οινοποιεία του κυπριακού αμπελώνα, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό.

Τα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, έχουν λάβει διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, με παρουσία σε λίστες γνωστών και βραβευμένων εστιατορίων του εξωτερικού.

Λίγα λόγια για το Οινοποιείο Κυπερούντας

Η λειτουργία του Οινοποιείου Κυπερούντας ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας κυπριακών κρασιών.

Παράλληλα το Οινοποιείο Κυπερούντας οργανώνει και συντονίζει ερευνητικά προγράμματα με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του εθνικού αμπελώνα.

Δειτε Επισης

Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards