Powered by

Γιάννης Στουρνάρας: Μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων θα είναι αρκετή

Μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να είναι αρκετή και περαιτέρω σύσφιξη θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο CGTN Europe την Τετάρτη.

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών κατά τη διήμερη συνεδρίασή της στις 14-5 Ιουνίου και δήλωσε ότι η ένατη διαδοχική αύξηση είναι σχεδόν σίγουρη τον Ιούλιο, καθώς προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025.

"Μπορεί να έχουμε μια ακόμη κίνηση την επόμενη εβδομάδα κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε περισσότερο από αυτό", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

"Θα σταματήσουμε εκεί. Νομίζω ότι αυτή είναι η γνώμη μου", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος ανήκει στο China Global Television Network.

Δειτε Επισης

Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες