Powered by

Travel Bloggers προτείνουν προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στην Κύπρο

Η Κύπρος ανέκαθεν αποτελούσε τουριστικό προορισμό, καθώς διαθέτει βραβευμένες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, φημισμένα ξενοδοχεία και πλούσια κουζίνα. Άλλωστε, αρκετοί είναι οι Κύπριοι που επιλέγουν να μείνουν και να εξερευνήσουν το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα.

Οι travel bloggers island_escapers και gs.travel μιλούν στο InBusinessNews και προτείνουν εξορμήσεις και προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί κατά τις καλοκαιρινές διακοπές στην Κύπρο.

Ανάμεσα σε άλλα, και βάσει της δικής τους εμπειρίας, προτείνουν παραλίες, τοπία, ορεινά χωριά, καθώς και ξενοδοχεία.

Island Escapers

Σύμφωνα με τους Island Escapers, η Κύπρος είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή νησιά της Μεσογείου, πλούσια σε ιστορία, παραδόσεις και φυσικά τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, με αμέτρητα σημεία για να επισκεφτεί κανείς.

«Η Κύπρος είναι ένας προορισμός που συνδυάζει τα πάντα και που έχει να προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα. Διαθέτει εξαιρετικό κλίμα, φιλόξενο κόσμο, εξωτικές παραλίες και παραδοσιακά χωριά που μπορούν να συνεπάρουν τον κάθε επισκέπτη.

Μέχρι στιγμής η Κύπρος γίνεται πόλος έλξης κυρίως για τους λάτρεις της θάλασσας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια τεράστια μερίδα τουριστών η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη. Το νησί μας έχει πολλά να προσφέρει. Μεταξύ άλλων, πλούσιο πολιτισμό, άφθονες ποικιλίες κρασιού, ιδιαίτερα παραδοσιακά χωριά και πολλές δραστηριότητες για άτομα που αναζητούν την περιπέτεια» ανέφεραν συγκεκριμένα.

Οι Island Escapers ξεχωρίζουν τρία σημεία στο νησί που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στο πρόγραμμα των επισκεπτών.

Nissi Beach, Ayia Napa

Το Nissi Beach αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και παραδεισένιες παραλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η χρυσαφένια αμμουδιά της και τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά της, είναι μόνο δύο από τους λόγους που κάνουν ντόπιους και τουρίστες να κατακλύζουν κάθε χρόνο την παραλία αυτή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι το 2018 ήταν η 3η πιο διάσημη και πιο φωτογραφημένη παραλία στον κόσμο.

104186235_621133795168760_7883740709165624374_n

106494078_149524586718112_3193144943600039963_n

Kavo’s view point

Καταγάλανες παραλίες, μοναδική θέα της Αγίας Νάπας και ατέλειωτο πράσινο, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορεί κανείς να δει από το βουνό αυτό.

Το Kavo’s view point είναι ένα από τα κοινά μυστικά που διαθέτει η Κύπρος αλλά και ένα από τα τοπ σημεία για να δει κανείς την δύση του ήλιου.

106916168_116271670147002_5291144917499584970_n

Όσες φορές και να επισκεφθεί κανείς αυτό το σημείο, δεν μπορεί παρά μόνο να νιώσει ένα αίσθημα δέους, βλέποντας αυτή την απαράμιλλη ομορφιά να απλώνεται μπροστά του.

ANASSA HOTEL

Το Anassa, που σημαίνει «βασίλισσα» στα αρχαία ελληνικά, είναι ένα μαγευτικό θέρετρο που αποπνέει τη γοητεία ενός παραδοσιακού κυπριακού χωριού.

Παγκοσμίως γνωστό ως ένα από τα πιο όμορφα και αποκλειστικά πολυτελή ξενοδοχεία /σπα 5 αστέρων στον κόσμο, η μεσογειακή του τοποθεσία, η χρυσή παραλία και το πολυτελές περιβάλλον του καθιστούν το Anassa έναν από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς στον κόσμο.

121517104_2129904003820953_5942385865388550361_n

Οι πρώτοι Κύπριοι full time ταξιδιώτες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Island Escapers, είναι οι πρώτοι full time travelers στην Κύπρο. Πίσω από τον λογαριασμό στο Instagram, που σήμερα ξεπερνά τους 38 χιλιάδες followers, είναι το νεαρό ζευγάρι, ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου και η Στέφανη Ραζή.

Η πορεία τους ως ταξιδιωτικό ζευγάρι ξεκίνησε από το 2018 και εκ τότε κατάφεραν να επισκεφτούν 46 χώρες.

ISLAND ESCAPERS (3)

Από τον πρώτο κιόλας καιρό της γνωριμίας τους, κατάλαβαν ότι είχαν μια κοινή αγάπη…τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Έτσι, ξεκίνησαν δειλά - δειλά τον ταξιδιωτικό τους λογαριασμό στα social media με σκοπό να παρουσιάσουν τις ομορφιές του κόσμου μέσα από τα μάτια τους αλλά και για να παρακινήσουν τον κόσμο να ακολουθήσει τα όνειρα του και να κάνει αυτό που τον γεμίζει πραγματικά.

Μετά από μια πορεία πέντε χρόνων και αρκετές εγχώριες και διεθνής συνεργασίες, οι Island Escapers δηλώνουν πλέον έτοιμοι μέσα από τα επόμενα τους επαγγελματικά βήματα να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των full time travellers.

ISLAND ESCAPERS (2)

Προορισμός που προτείνουν εκτός Κύπρου

Ανάμεσα στις 46 χώρες που έχουν επισκεφτεί, οι Island Escapers ξεχωρίζουν και προτείνουν στο κοινό τις Φιλιππίνες.

Όπως είπαν στο InBusinessNews, τα αγνά γαλαζοπράσινα νερά, τα αμέτρητα δάση φοινικόδεντρων και ο τόσο φιλόξενος και ευγενικός κόσμος, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που τους έκαναν να ερωτευτούν τον συγκεκριμένο προορισμό.

56523308_283047932607225_2927208612912453096_n

Μάλιστα, δηλώνουν ότι αν σε κάποια φάση της ζωής τους αποφασίσουν να μετακομίσουν μόνιμα σε άλλη χώρα, τότε σίγουρα θα επέλεγαν τις Φιλιππίνες.

«Οι άνθρωποι εκεί έμαθαν να ζουν ευτυχισμένοι με τα ελάχιστα πράγματα που έχουν, οπότε η διαμονή μας εκεί μας δίδαξε πολλά και μας έκανε να αναθεωρήσουμε για πολλά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας» υπογράμμισαν.

55866993_432049810878349_6348712770366108221_n

gs.travel

Μιλώντας στο InBusinessNews, οι gs.travel τονίζουν πως το «κλισέ» πλεονέκτημα της Κύπρου «ήλιος και θάλασσα» δεν είναι καθόλου τυχαίο, ενώ οι ίδιοι, προσθέτουν στην εξίσωση και το… φαγητό!

«Έχοντας ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου καταλήγουμε πάντα στο συμπέρασμα ότι το πλεονέκτημα του συνδυασμού του ιδανικού κλίματος, των υπέροχων νερών των θαλασσών μας -αλλά και της ασφαλούς κολύμβησης- και των πλουσιοπάροχων μερίδων φαγητού στα εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάποιον άλλον προορισμό, τουλάχιστον εντός Ευρώπης» σημειώνουν.

Έτσι, οι gs.travel υποδεικνύουν πως, η Κύπρος, σαφώς και μπορεί να αναδειχθεί και σε άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός ή ως γαστρονομικός προορισμός.

Οι τρείς αγαπημένοι προορισμοί των gs.travel στην Κύπρο, που οι ίδιοι προτείνουν για όσους ψάχνουν ξεχωριστές εξορμήσεις για τις διακοπές τους, είναι οι εξής:

Παραλία: Fig Tree Bay στον Πρωταρά

Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη παραλία έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για την εξαιρετική ποιότητα των νερών της.

figtree

Είναι η αγαπημένη μας παραλία στο νησί λόγω της χρυσαφένιας αμμουδιάς, των κρυστάλλινων νερών αλλά και της βραχονησίδας απέναντι από την παραλία που είναι πάντα έτοιμη για εξερεύνηση.

Επισκεπτόμαστε την παραλία από νωρίς το πρωί δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον εαυτό μας να την απολαύσουμε στο μέγιστο προτού ξεκινήσουν να καταφθάνουν τα πλήθη.

Χωριό: Βουνί, επαρχία Λεμεσού

Το Βουνί είναι ένα όμορφο γραφικό χωριό της περιφέρειας των κρασοχωριών της επαρχίας Λεμεσού. Κάθε περίπατος στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού είναι διαφορετική εμπειρία.

vouni

Μικρά μπαλκόνια διακοσμημένα με ολάνθιστες γλάστρες, παροδοσιακές ξύλινες πόρτες, ένας παλιός καφενές στη κεντρική πλατεία του χωριού που ψήνει ακόμα καφέ στη χόβολη, παραδοσιακές ταβέρνες με πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και εκμοντερνισμένο κυπριακό brunch, όλα αυτά δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει κάθε επισκέπτη.

Τοπίο: Άσπροι βράχοι στην Ακτή του Κυβερνήτη

Οι λευκοί βράχοι της περιοχής αποτελούν ένα μοναδικό τοπίο στο νησί. Η παραλία με τη γκρίζα άμμο δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με το λευκό των βράχων.

Και σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε της θάλασσας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου ένας ζωγραφικός πίνακας.

rock1

Μια οικογένεια που αγαπά τα ταξίδια…

Πίσω από το προφίλ @gs.travel είναι ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών, ο Γιώργος και η Μελίνα, μαζί με τις δύο τους κόρες, οι οποίοι μέσω του Instagram μοιράζονται με τους ακόλουθούς τους το πάθος τους για τα ταξίδια.

Όπως ανέφεραν στο InBusinessNews, ο λογαριασμός ξεκίνησε πολύ δειλά στην αρχή επειδή ήθελαν να έχουν σε ένα χώρο συγκεντρωμένες τις ταξιδιωτικές τους φωτογραφίες.

«Τελικά αποδείχτηκε το μέσο που μπορεί να ταιριάξει τρία πράγματα που αγαπάμε: να ταξιδεύουμε, ν' αποτυπώνουμε τις στιγμές με τον φωτογραφικό φακό και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Μας αρέσει να δημιουργούμε εικόνες από τους χώρους που επισκεπτόμαστε, οι οποίες ν΄ αποτελούν έμπνευση και για άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα» δήλωσαν.

Οι gt.travel, ταξιδεύουν κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών και μέχρι τώρα έχουν επισκεφθεί 43 χώρες, ενώ ο λογαριασμός τους στο Instagram ξεπερνά τους 26 χιλιάδες followers.

Το Βιετνάμ ο αγαπημένος τους προορισμός

Μεταξύ των χωρών που έχουν ταξιδέψει, οι gt.travel ξεχωρίζουν τη Νοτιοανατολική Ασία, με το Βιετνάμ να είναι ο αγαπημένος τους προορισμός.

«Η χώρα προσφέρει στον επισκέπτη μια σειρά από ξεχωριστές εμπειρίες. Οι υπαίθριες αγορές με τους φιλικούς ανθρώπους “ξυπνούν” όλες τις αισθήσεις: χρώματα, μυρωδιές, ήχοι, εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στο μυαλό. Επίσης, το βιετναμέζικο φαγητό (σούπες Pho, σάντουιτς Βanh Mi και άλλα) εξιτάρει τον ουρανίσκο. Και βεβαίως, τα συγκλονιστικά τοπία (Halong Bay, Ninh Binh), που σε καθηλώνουν με την εκπληκτική ομορφιά τους» ανέφεραν συγκεκριμένα.

Vietnam

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)