Ο οδικός χάρτης της Βουλής για τις εκποιήσεις στη σημερινή Ολομέλεια

Στην Ολομέλεια της Βουλής που ξεκίνησε στις έντεκα το πρωί θα κριθεί το κατά πόσο ενώπιον του Σώματος θα τεθούν τελικά σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση ή θα υπάρξει αναβολή, για όλα όσα αφορούν τις εκποιήσεις. Δηλαδή, για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για σύσταση Ειδικού Τμήματος Επίλυσης Χρηματοπιστωτικών Διαφόρων στα Επαρχιακά Δικαστήρια, αλλά και για τις δύο προτάσεις νόμου των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο προνοεί την δημιουργία ειδικής δικαιοδοσίας στα Επαρχιακά Δικαστήρια για ταχεία εξέταση υποθέσεων ΜΕΔ με εξασφάλιση κύρια κατοικία μέχρι €350.000.

Η μία πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, συνυπογράφεται από το ΕΛΑΜ, την ΔΗΠΑ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και τρεις βουλευτές του ΔΗΚΟ και αφορά την παροχή του δικαιώματος σε δανειολήπτες προσφυγής στο Δικαστήριο για εξασφάλιση διατάγματος αναστολής προγραμματισμένης εκποίησης, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενες καταχρηστικές ρήτρες και υπερχρεώσεις. Η δεύτερη πρόταση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου αφορά την εκποίηση ακινήτου στην τιμή εκτίμησης κατά την ημερομηνία σύναψης μια δανειακής σύμβασης.

Κηρύσσοντας τις εργασίες της σημερινής συνόδου, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των αρχηγών που προηγήθηκε, το κατά πόσο θα συζητηθούν ή όχι θα κριθεί από την Ολομέλεια, με την επανέναρξη της συνεδρίας έπειτα από το μεσημβρινό διάλειμμα, στις 14:30.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι θα συζητηθούν, από 15 λεπτά θα έχουν ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, 12 λεπτά το ΔΗΚΟ, από οκτώ λεπτά το ΕΛΑΜ, η ΕΔΕΚ, η ΔΗΠΑ και οι Οικολόγοι και από πέντε λεπτά ο ανεξάρτητος βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους και ο μεμονωμένος σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ αποφάσισαν όπως εισηγηθούν την αναβολή της συζήτησης υπό το πρίσμα του πλαισίου πολιτικής το οποίο ετοίμασαν και το οποίο η Κυβέρνηση βλέπει θετικά, ώστε να υπάρξει χρόνος για περαιτέρω διαβούλευση, τόσο επί των προτάσεων που περιλαμβάνει το πλαίσιο πολιτικής όσο και για τις εκκρεμούσες προτάσεις νόμου και για το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε εδώ: Θέλουν αναβολή και λένε όχι στην πρόταση του ΑΚΕΛ το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ-Υπέρ της αναβολής και η ΕΔΕΚ

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το πλαίσιο πολιτικής ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ για τις εκποιήσεις-Πώς το βλέπει η Κυβέρνηση

Διαβάστε εδώ: Μάκης Κεραυνός: Θετικές και εποικοδομητικές οι προτάσεις ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ

Το κλειδί για το κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι αναβολή βρίσκεται ουσιαστικά στον ΔΗΣΥ, η στάση του οποίου θα καθορίσει και την τροπή που θα πάρουν σήμερα τα πράγματα. Κατά πόσο δηλαδή θα τεθούν σε συζήτηση και ψηφοφορία ή θα πάρουν αναβολή για μετά τις θερινές διακοπές.

Διαβάστε εδώ: Στον ΔΗΣΥ το κλειδί της αναβολής για τις εκποιήσεις-Χάνει έδαφος η πρόταση του ΑΚΕΛ

Δειτε Επισης

Με δυναμική τα διαμερίσματα, ξεπέρασαν το €1,9 δισ. οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών-Η ανάλυση της Landbank Analytics
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Αυτό είναι το εμβληματικό venue στην Κύπρο που φιλοξενεί υψηλού επιπέδου διακρατικές συνόδους και εταιρικές εκδηλώσεις
Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας
Υποθηκεύτηκαν 7.000 ακίνητα αξίας 1,94 δις το οκτάμηνο-Οι αριθμοί ανά επαρχία και μήνα
Επικαιροποίηση στρατηγικής και rebranding του τουριστικού προϊόντος-Οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού
Μάριος Ηροδότου: Ακριβή επένδυση, αλλά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα οι επιχειρηματίες του κινηματογράφου
Πέρασαν από την Βουλή οι γενικές αυξήσεις στο δημόσιο-Καταψήφισε ο ΔΗΣΥ, «αντάρτικο» στο ΑΚΕΛ από Χαραλαμπίδου
EKT: Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης-Η τρίτη για φέτος και η δεύτερη συνεχόμενη