Justine Treadwell: Απειλή του οικοσυστήματος της κυπριακής οικονομίας το ξέπλυμα

«Oι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», διεμήνυσε η Justine Treadwell, Head of Political and Economic Section της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Μιλώντας από τη σκηνή του 8oυ Cyprus Professional Services Conference που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου, η αξιωματούχος είπε πως ο στόχος παραμένει η άσκηση πίεσης κατά της Μόσχας, ενώ, σε σχέση με την Κύπρο εξέφρασε την ικανοποίηση της Ουάσινγκτον για τα μέτρα που παίρνει, τόσο σε επίπεδο πολιτείας όσο και από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας και τραπεζών, για αντιμετώπιση όσων δεν συμμορφώνονται.

Αναφερόμενη στην πολιτική και η πρακτική των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις, η κ. Treadwell καταδίκασε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς την «αδικαιολόγητη». Οι ΗΠΑ μαζί με τους G7 και την Ε.Ε συμπαραστέκονται στην Οκυρανία και καταδικάζουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών, πρόσθεσε.

Σχετικά με την οικονομική διάσταση του προβλήματος, κάτα την κ. Treadwell υπάρχουν πολλές προκλήσεις πέραν από τις κυρώσεις. Η πρόσληψη ατόμων με δεξιότητες, η παραγωγικότητα, η αυτοματοποίηση κ.α. απασχολούν τον τομέα.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στάθηκε στο ζήτημα των κυρώσεων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επέκτασή τους. «Οι κυρώσεις επεκτείνονται και σκοπός είναι να ασκήσουν πίεση στον Πούτιν, ώστε να τερματίσει τον πόλεμο», είπε, μεταξλύ άλλλων.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», προειδοποίησε στη συνέχεια η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Οι κυρώσεις είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, είπε λίγο αργότερα, κάνοντας αναφορά στο ξέπλυμα, το οποίο, είπε, αποτελεί «απειλή του οικοσυστήματος της κυπριακής οικονομίας».

Εξήρε το έργο του τραπεζικού τομέα ο οποίος, είπε, είναι πιο αποτελεσματικός, γεγονός που οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου η οποία τον στηρίζει, καθώς και της ίδιας της Κύπρου που ανέπτυξε σχετικούς μηχανισμούς.

Συμπλήρωσε: «Γίνεται καλύτερη εκτίμηση των κίνδυνων και σε συνεργασία με τράπεζες και συνδέσμους πραγματοποιούμε συζητήσεις, ώστε να εντοπίζουν πιο εύκολα περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση».

Τέλος, η Justine Treadwell επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Δειτε Επισης

CMMI: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τί προνοεί
Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά
Αποκαλυπτήρια μνημείου του σκηνοθέτη Μιχαήλ Κακογιάννη στη Λεμεσό-Φόρος τιμής στο έργο του
KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Έρχεται το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο
Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου: Συνέδριο «Αυτοδιαχείριση Ρευματικών Παθήσεων - Συναπόφαση Ιατρού-Ασθενή»
Το μέλλον των κυπριακών νομικών εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών
Cisco Experience: Οι υπηρεσίες cloud και το Customer Engagement
Η Υφ. Ναυτιλίας στο Λονδίνο-Στόχος η προώθηση της Κύπρου στο Ην. Βασίλειο ως ανεπτυγμένο ναυτιλιακό κέντρο