Επίσπευση πολεοδομικών έργων ζητά από ΥΠΕΣ ο Δήμαρχος Λεμεσού

Θέμα επίσπευσης των διαδικασιών για σειρά πολεοδομικών έργων που εκκρεμούν και ιδιαίτερα για την Ακταία Οδό, έθεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο πλαίσιο χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαΐδης, στην παρουσία εκπροσώπων αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών, έγινε μια ανασκόπηση για την πορεία διαφόρων πολεοδομικών έργων στην πόλη της Λεμεσού, όπως η Β’ φάση της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ και τα αναγκαία έργα υποδομής της περιοχής μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού, γνωστής ως Ακταία Οδός.

«Εμείς τονίσαμε - και ο Υπουργός έδωσε ανάλογα εντολές - ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες από πλευράς αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών για τα πολύ σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη της Λεμεσού», είπε ενώ σημείωσε πως, ιδιαίτερα για την Ακταία Οδό, «θέσαμε επιτακτικά το θέμα της επίσπευσης δημιουργίας υποδομών».

Συγκεκριμένα, συνέχισε, στην Ακταία Οδό προγραμματίζονται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, γι' αυτό η δημιουργία των ανάλογων υποδομών είναι επιβεβλημένη ώστε αυτές να είναι διαθέσιμες πριν την επικείμενη ανάπτυξη της περιοχής.

«Η δημιουργία των ανάλογων υποδομών, όπως η κατασκευή δρόμων, οι επιχωματώσεις στη θάλασσα, οι υπηρεσίες αποχέτευσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, η μετακίνηση των καραβομαραγκών (καρνάγιο), πρέπει να θεωρηθεί ως πρώτη προτεραιότητα, όχι μόνο για τη στήριξη της ανάπτυξης της Λεμεσού αλλά και ζήτημα στήριξης των οικονομικών δεδομένων του κράτους μας», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο